Viimased blogi sissekanded

Kanal : Silja, Food & Paris

 

04.05.2018

Kevadiselt täidetud kanafilee

Kui on tunne, et karulaugust on juba küllalt pestot tehtud ja tahaks seda kevadekuulutajat ka mõne muu toidu sisse sobitada, siis mahlane juustuga kanatasku on üks hea variant. Täidetud kanafilee on üldse üks tõeliselt tänuväärne asi! See on väga maitsev, aga valmib vähese ajaga. #10:14 04.05.2018 kanalilt Silja, Food & Paris

26.04.2018

Küüslaugumekiga rukkileivakrutoonide ja räimerullidega salat

Nüüd, kui armastatud karulauk ja noored umbrohud jälle saadaval, on eriti mõnus kokku segada tervislikke salateid, kuhu värsket rohelist peotäite kaupa lisada saab. #13:05 26.04.2018 kanalilt Silja, Food & Paris

23.04.2018

Kõigi lemmik kohupiima-virsikukook

23. aprill on mu lemmikpäev aastas ehk mu sünnipäev ja pakun Teile kõigile seekord selle puhul kooki! :) Kahjuks küll virtuaalset, kuid kuna selle valmistamine on hästi lihtne, siis loodetavasti on retseptist ja ideest kasu ning see valmib kodudes reaalselt - kui mitte tänasel ilusal päeval, siis mõnel teisel :)Mahlane virsikutega kohupiimakook on tõeline vanakooli klassika, mida võib küpsetada ka gluteenivabalt (retseptis kirjas). #03:19 23.04.2018 kanalilt Silja, Food & Paris

16.04.2018

Kevadine spinatipirukas

Piruka küpsetasin lihavõtete ajal (retsept ilmus Laupäevaleht LP-s), sest Liguuria maakonnast pärinevat Torta Pasqualina’t valmistatakse Itaalias traditsiooniliselt just kevadpühadeks. #15:35 16.04.2018 kanalilt Silja, Food & Paris

13.04.2018

Kevadine kohupiimamagustoit karamelliste kaerahelvestega

Soovin kõigile ilusat nädalavahetust ja mõnusat kevade jätku! Olen küll hetkel hoopis rõõmsal “peo-ootuse” lainel, aga pean ikkagi ära mainima ka paar mõtet, mis mul selle nädala jooksul on erinevaid toidualaseid kirjutisi ja raamatuid lugedes tekkinud. #20:04 13.04.2018 kanalilt Silja, Food & Paris

Kevadiselt kerge mangotort

Mango on ĂĽks mu lemmikpuuvilju! Mitte need mangod, mida meil siin poest saab, vaid need, mida saab nautida riigis, kus need kasvavad. #13:22 13.04.2018 kanalilt Silja, Food & Paris

11.04.2018

Võikana (butter chicken), pisut lihtsamalt

Üks vürtsikas kanaroog on alati hea, sõltumata ilmast ja aastaajast! Kuigi mul endal selliste toitude vastu suvel eriti isu ei ole, siis samas just rohkem kui 30-kraadise soojaga on saadud kõik mu elu parimad karrielamused Sri Lankal, Indias, Malaisias ja mujal Aasias. #17:34 11.04.2018 kanalilt Silja, Food & Paris

09.04.2018

Krõbe pirukas spinati ja forelliga

Selles pirukas on kõik paigas just täpselt nii, nagu mulle meeldib - tõeliselt õhuke krõbedaks küpsenud võiga tainas, palju mahlast kala ja juustune spinatisegu, millele sibul ja küüslauk eriti head mekki lisavad. #18:12 09.04.2018 kanalilt Silja, Food & Paris

03.04.2018

Mõnus supp röstitud porgandi ja väikese vürtsiga

Ei tea, kas ma olin esmaspäeva hommikul ainus inimene, kes hommikul ärgates aknast välja vaatas ja mõtles, et nii armas? :) Tõeliselt ilus lumi, ilm on mõnusalt soe, päike särab  ja - mis selle asja juures veel kõige ägedam - kohe algab kevad päriselt! :) Veebruari alguses pärast kolme nädalat ĂĽlimõnusa kliimaga Filipiinidel veetmist Eestis ta #15:21 03.04.2018 kanalilt Silja, Food & Paris

31.03.2018

Eriti head šokolaadimuffinid topelt šokolaadiga

Homseks kristliku maailma suurimaks rõõmupĂĽhaks ehk ĂĽlestõusmispĂĽhaks on põhjust kĂĽpsetada head ja paremat! :) Kui meil on kevadpĂĽhad ehk lihavõtted peamiselt pasha ja muude kohupiimatoitude söömisaeg, siis mujal maailmas on lisaks toitvatele lihatoitudele ja pirukatele pĂĽhapäeval laual ka rammusad ja tummised šokolaadikĂĽpsetised. Need šo #11:58 31.03.2018 kanalilt Silja, Food & Paris

Lihavõttetoidud ja šokolaadikreem mustikatega

Päike särab juba tõeliselt eredalt, linnud laulavad ja õhtud on pikalt valged - kevad on kätte jõudnud! Ja mis kõige olulisem - hoolimata lumest, jääst ja miinuskraadidest on õues tunda tõelist kevadehõngu :) Iga kord kui toast õue astun, hingan kohe sügavalt sisse, sest kevad lõhnab alati eriliselt. Ja ilmselt on jää, lumi ja viimased miinuskraadi #06:06 31.03.2018 kanalilt Silja, Food & Paris

29.03.2018

Kohupiima-porgandivorm - magustoit, mõeldes lähenevale rannahooajale ;-)

Täna võib lehest lugeda, mida tuntud laulja Stig Rästa süüa armastab, eelmisel laupäeval aga kirjutasin porgandist. #06:07 29.03.2018 kanalilt Silja, Food & Paris

21.03.2018

Krõbe ahjukana punase riisiga

Viimasel ajal on mu köögis lisaks toortatrale ja kinoale üha rohkem kasutusel ka punane riis. Varem eelistasin pruuni riisi, kuid kuidagi on nii läinud, et punane on selle asemele tulnud. #08:22 21.03.2018 kanalilt Silja, Food & Paris

18.03.2018

Jahuvaba rullbiskviit kahe šokolaadiga

Blogisse saab nüüd järjekordne šokolaadiküpsetis (retsept ilmus eelmisel laupäeval LP-s) ja lõpetasin just 100-grammise tumeda šokolaaditahvli söömise, aga midagi ei ole teha - šokolaad mulle tõeliselt meeldib, eriti külmal ajal:) Ja eriti veel meeldib mulle ohtra šokolaadiga rikkalikke küpsetisi teha, sest need on niiiiiii head!!! Enda tehtud koog #09:53 18.03.2018 kanalilt Silja, Food & Paris

17.03.2018

Riisihelbepuder karamellise banaaniga

Ma armastan putrusid! See on tõeliselt kiire ja toitev argipäeva hommikusöök, mida ka nädalavahetusel enne trenni alati naudin. #23:35 17.03.2018 kanalilt Silja, Food & Paris

12.03.2018

Jahuvaba šokolaadikook punase veiniga ja suhkrusõltuvusest :)

Kindlasti on paljud pannud tähele, kuidas viimasel ajal on suhkrust tekitatud järjekordne suur vaenlane. #19:35 12.03.2018 kanalilt Silja, Food & Paris

07.03.2018

Vana hea kohupiimakarask (seekord gluteenivaba) suitsukalamäärdega

Odrajahuga kohupiimakaraskit olen küpsetanud juba u kakskümmend aastat ehk sellest ajast saadik, kui retsepti vanast heast nõukaaegsest küpsetusraamatust leidsin. #12:01 07.03.2018 kanalilt Silja, Food & Paris

Soojendav lambahautis veini ja ĂĽrtidega

Ilm on ikka nii kohutavalt külm, et ei taha kohe üldse nina kodust välja pista! Kahjuks muidugi ei võimalda töö ega muud asjad end siiski nelja seina vahele sulgeda, aga ma ei mäleta, et mul kunagi oleks oma sooja ja hubasesse koju tagasi jõudes niiiii hea meel olnud kui viimastel päevadel. #12:01 07.03.2018 kanalilt Silja, Food & Paris

Šokolaadikook ohtra šokolaadi ja punase veini glasuuriga

Peab ütlema, et üsna palju toite sünnib minu köögis tänu sellele, et midagi on vaja ära kasutada. Kui on rohkem rahvast külas, kes erinevaid jooke tarbivad, siis pärast sõprade lahkumist on peaaegu alati pudel valget või punast veini, millest vahel vaid klaasike ära joodud. #08:32 07.03.2018 kanalilt Silja, Food & Paris

05.03.2018

Läätse-muskaatkõrvitsa hautis

Kui arvestada seda, et vähemalt kalendri järgi algab juba mõne nädala pärast kevad, päike on väljas ja külmakraadid on leebemaks muutunud, siis pole pikalt enam jäänud “kannatada”. #08:42 05.03.2018 kanalilt Silja, Food & Paris

 

Kajastused