Viimased blogi sissekanded

Kanal : Silja, Food & Paris

 

Üleeile (25.05.2017)

Ülihead šokolaadimuffinid marjade, mandlijahu ja šokolaadiga (gluteenivabad)

Minu arvates ei ole häid ja lihtsaid koogi- ja muffiniretsepte kunagi liiga palju ning alati on tore midagi uut katsetada :) Need muffinid on mõnusad ja mahlased ning üsna tervislikud, eriti veel siis, kui šokolaadi ära jätad. #13:05 25.05.2017 kanalilt Silja, Food & Paris

24.05.2017

Seemnete, pähklite ja marjadega puder

Hommikusöök on minu jaoks ülioluline ja seetõttu on sellest alati ka tore kirjutada, nt mõni nädal tagasi ilmus Laupäevaleht LP-s artikkel sel teemal. Ajendiks sai seekord üks hiljutine uuring, mille kohta juhtusin lugema. #09:55 24.05.2017 kanalilt Silja, Food & Paris

22.05.2017

Kookoshelbe purukook karamellise täidisega

Marjadega purukook on alati kindlapeale minek! Lihtne teha, valmib kiirelt ja meeldib kõigile, sest on mahlane, kerge (st mitte liialt "raske" ega rammus) ja hädavajaliku hapuka nüansiga magustoit. #12:26 22.05.2017 kanalilt Silja, Food & Paris

19.05.2017

Kevadine umbrohusalat pošeeritud muna ja sinepise kastmega

Viimane aeg on veel kevadisi värskeid noori umbrohtusid ja karulauku korjata, et talvest väsinud keha looduslike vitamiinidega turgutada. Nädalavahetusel aga tasub rõhku panna D-vitamiini omastamisele ning õues esimese grilli kõrvale mõni toitev ja mõnus salat kokku segada. #11:33 19.05.2017 kanalilt Silja, Food & Paris

15.05.2017

Suitsulõhe ja sidruniga risoto ning risoto valmistamise ABC

See lihtne ja kiirelt (u 30 minutit) valmiv risoto sobib ka argiõhtuks. Retsept ilmus koos risoto valmistamise juhtööridega Laupäevaleht LP-s, mõned instruktsioonid said ka selle risoto retsepti juurde kirja. #14:15 15.05.2017 kanalilt Silja, Food & Paris

12.05.2017

Lihtne ja ülimaistev pohla-juustu brownie emadepäevaks

Reisimine on ikka hullult tore ja kui keegi mõtleb, kas sõita kuskile või mitte, siis siin on üks huvitav artikkel, mis ehk aitab otsustamist lihtsamaks teha ;-) Kui ostetud asjad kuluvad või kaotavad oma väärtust, siis mälestused elavad edasi ja teevad meid veel hiljemgi õnnelikuks. #07:42 12.05.2017 kanalilt Silja, Food & Paris

27.04.2017

Kõigi lemmik kohupiima-marja kook kiirkaerahelvestega

Sünnipäev on ikka üks imetore päev, eriti veel, kui otsustad seda pidada väljaspool kodu :) Sel juhul pole muud muret, kui ise koogid küpsetada (juhul, kui sõbrad seda nõuavad, aga võib ka sellest "kohustusest" pääseda) ja päev otsa telefonile vastata :D Kui muidu on mu sünnipäev alatio ülikiire ja tegus päev, mil vaevalt jõuan hinge tõmmata, rääki #08:14 27.04.2017 kanalilt Silja, Food & Paris

25.04.2017

Tervislik banaani-kaerahelbe kĂĽpsetis marjadega

Kirjutasin hommikusöögist ja ühest hiljutisest põnevast uuringust laupäevases LP-s, paar aastat tagasi aga rääkisin hommikueinest natukene teise nurga alt. #09:14 25.04.2017 kanalilt Silja, Food & Paris

Kukeseente ja tĂĽhvlitega risoto

Itaaliast pärit riisiroog on ka Eestis väga populaarne, kuid kahjuks näeb siin sagedamini kui tahaks korraliku kreemise risoto asemel suvalist keedetud riisi või hoopis pudrulaadset toodet. #08:49 25.04.2017 kanalilt Silja, Food & Paris

15.04.2017

Rikkalik martsipaniga kohupiimavorm kevadpĂĽhadeks

Kohupiimavorm ei ole küll küpsetis, mida päris pidulikul puhul külalistele serveerida, kuid koduseks maiustamiseks, hommikusöögiks ja niisama külla tulnud sõbrannale kohvi või tee kõrvale pakkumiseks sobib suurepäraselt! Lihavõttepühade kooke-torte on siin juba küll (sh kaks erinevat pasha retsepti), niiet täna mõtlesingi lisada ühe lihtsma kohupii #08:26 15.04.2017 kanalilt Silja, Food & Paris

11.04.2017

Kaerahelbepõhjal kevadine mango-juustukook

Ilmad on nii mõnusalt päikseliseks ja soojaks läinud, õhtud on juba pikad ja valged, esimesed kevadised lilled aias õitsevad  - mis nii elul viga?!? :) Eriti veel, kui kevadpĂĽhad ukse ees on :) Kahju, et Eestis pole paljude Euroopa riikide eeskujul vabad ka neljapäev ja esmaspäev, aga no ĂĽks lisa nädalavahetuse päev on ikkagi juba päris hästi #16:07 11.04.2017 kanalilt Silja, Food & Paris

09.04.2017

Kodujuustu-suistulõhe salat

Laupäevases ehk eilses Laupäevaleht LP-s jagasin seekord juba eelseisvateks kevadpühadeks sobivaid retsepte. #10:20 09.04.2017 kanalilt Silja, Food & Paris

07.04.2017

Tervislikum kohupiimavorm skyr'i ja marjadega

Olen suur kohupiimatoitude, sh ahjuvormide, fänn ja ühe variandi sellest hõrgust magustoidust lisasin blogisse juba eelmisel suvel. Seekord tegin vormi ilma suviseid marju sisse panemata ja pisut ehk lihtsama, kuigi siiski vahustasin munavalged eraldi, et maius oleks ka kohev. #12:59 07.04.2017 kanalilt Silja, Food & Paris

06.04.2017

Metspähklibesee ja kohupiima-jogurtikreemiga magustoit

Analoogne magustoit on mul juba blogis kahel korral olnud (siin ja siin), aga kuna seekord muutsin seda endale veelgi meelepäraseks ja ka ĂĽhtlasi tervislikumaks, lisades kohupiimale vahukoore asemel maitsestamata jogurtit, samuti valmis sellest kama-desserdist meie kodumaa sĂĽnnipäevaks videoretsept, siis tasub  tegemisõpetust uuesti jagad #12:09 06.04.2017 kanalilt Silja, Food & Paris

05.04.2017

Röstitud lillkapsas juustuga

Õitsevate kirssidega alleed, suured nartsissi- ja tulbipeenrad, kevadlilled alates meelespeadest lõpetades ülastega ning lisaks veel 20 kraadi sooja - just selline on praegu Brüssel. #11:59 05.04.2017 kanalilt Silja, Food & Paris

02.04.2017

Hommikusöök hurmava hurmaaga

Hurmaa on mulle küll alati hästi maitsenud, kuid alles viimastel kuudel olen seda ohtralt sööma hakanud. Mesimagus vili on ülimõnus ja lisaks veel ka - vastupidiselt kõigile loogikareeglitele - väga tervislik. #11:05 02.04.2017 kanalilt Silja, Food & Paris

Kuldkollane sidruni-moonikeeks (gluteenivaba)

Ma ei ole üldse suur keeksisõber nagu ma vist peaaegu alati oma keeksiretseptide juures ka mainin :), kuid selles küpsetises siin on kõik paigas - see on mahlane, ei ole liiga magus, väikese happega, ei pudise ega murene liialt, kuigi on gluteenivaba, vaid püsib ideaalselt ühes tükis. #11:05 02.04.2017 kanalilt Silja, Food & Paris

Böff - ajatu klassik

Böffist olen kĂĽll juba korra blogis kirjutanud, aga et sõbrapäevaks tundus see igati kohane toit - tervislik ja kerge, aga samas piisavalt "kirglik" ;-) - siis võtsin selle pildistamise veel korra ette:) Retsept koos foto ja alloleva jutuga läks koos ĂĽhe mu lemmiku jahuvaba tummise ja metspähklise šokolaadikoogiga Valentipäeva puhul Laupäevale #11:04 02.04.2017 kanalilt Silja, Food & Paris

29.03.2017

Suitsulõhekreemiga rukkileivakesed ja muljed Brüsselist

Tervitan kõiki soojast, ligi 20 kraadise temperatuuriga Brüsselist, kus õitsevad nartsissid ja tulbid, kirsid aedades ja tänavate ääres ning nüüd juba kolmandat päeva lõpuks ka imelised magnooliad! Igapäevaselt ei väsi ikka imestamast, kui ilus ümberringi on, kuigi olen juba nädalakese saanud siin olla. Aga lisaks õiterohkusele ja varasele kevadele #13:38 29.03.2017 kanalilt Silja, Food & Paris

24.03.2017

Lemmik-trĂĽhvlid erilise konjakiga

Klassikalised trühvlid, milles tumeda šokolaadi kerge mõrkjus kohtub piimašokolaadi magususega, et sulada kokku üheks kreemjaks hõrguks maiuseks. Šokolaadi maitset võib soovi korral võimendada natukese vanilliekstrakti või Tonka oaga, aga ilma nendetagi on kommid suus sulavad. #07:49 24.03.2017 kanalilt Silja, Food & Paris

 

Kajastused