Viimased blogi sissekanded

Kanal : Silja, Food & Paris

 

06.07.2017

Kevadiselt kerge salat

Ei teagi, et oleks kunagi veel oma elus näinud, et peaaegu juuni keskel õitsevad veel õunapuud, kastanid ja sirelid. See on lihtsalt imeilus! Ja loomulikult on Kalamaja ja muud toredad rohelisemad piirkonnad täis imelist lillelõhna. #07:29 06.07.2017 kanalilt Silja, Food & Paris

Maasikakreemi ja pistaatsiabeseedega Eton Mess

Ma armastan maasikaid ja söön neid praegu igal võimalusel:) Lisaks niisama kohupiima, maitsestamata jogurti või jäätisega nautimisele kasutan neid salatites, smuutides, magustoitudes ja kookides. #06:59 06.07.2017 kanalilt Silja, Food & Paris

27.06.2017

Tervislikud banaani-kaeramuffinid

Kuigi ilm väljas meenutab enamasti pigem kevadet või sügist, ei tasu ennast sellest väikesest pisiasjast üldse mitte häirida lasta, vaid nautida seda kõike, mida eestimaine suvi meile pakub. #11:51 27.06.2017 kanalilt Silja, Food & Paris

24.06.2017

Mahlane rabarbrikook mandlite ja kaerahelvestega (GV)

Nonii, homme ongi jaanipäev! Väga lahe:) Et ühel aasta valgematest öödest oleks ka mõni maitsev kook laual, selleks soovitan seda mõnusat küpsetist. Kaerahelvestega purutainas annab pehmele koogile tekstuuri ja krõbedust, rabarbrid magusust tasakaalustavat vajalikku hapusust ja mandlid hõrgu meki. #20:03 24.06.2017 kanalilt Silja, Food & Paris

19.06.2017

Imelihtne ja -maitsev maasikamagustoit

Nagu igal varasemal aastal, ei saa ka seekord mainimata jätta, et maasikaaeg on parim aeg aastas:) Kuigi turulettidel on hetkel veel peamiselt erinevate välisriikide päritolu marjad, on võimalik juba päris mitmest kohast ka Eesti maasikaid osta. #11:02 19.06.2017 kanalilt Silja, Food & Paris

09.06.2017

Hooajaline ja tervislik maasikasmuuti

Seda, et blenderil ja blenderil (eesti keeles on tegelikult korrektne kasutada sõna "kannmikser") on vahe, on ilmselt üldteada fakt. #16:17 09.06.2017 kanalilt Silja, Food & Paris

Siidjas panna cotta koorelikööriga

Panna cotta on üks kerge ja maitsev suvine magustoit, millel on lugematu arv erinevaid variatsioone. Blogiski on mul olemas vähemalt kuus erinevat panna cotta't alates klassikalisest lõpetades kohupiima, Kreeka jogurti ja valge šokolaadiga. #08:15 09.06.2017 kanalilt Silja, Food & Paris

02.06.2017

Lemmik-energiaampsud (eriti tervislikud) igaks elujuhtumiks ;-)

Kui on soov maiustada, siis tasub seda ju (vähemalt teoreetiliselt) teha nii tervislikult kui võimalik, eksju?:) Miks mitte nautida kasulikest toitainetest (mineraal- ja kiudaineid, antioksüdandid, vitamiinid) pakatavaid maiuseid, mida on ka ülimalt lihtne valmistada, sest praktiliselt kogu töö teeb ära köögikombain?!?Minu arvates tasub apselsinima #10:02 02.06.2017 kanalilt Silja, Food & Paris

Cocoa Bliss Balls ehk tervislikud kommid otse Malaisiast

Tervislike kommide ja trühvlite retsepte on siin blogis juba omajagu, aga nagu juba vanarahvaski teadis, siis küll küllale liiga ei tee, niiet lisan veel ühe maitsvate pallikeste tegemisõpetuse. #09:54 02.06.2017 kanalilt Silja, Food & Paris

01.06.2017

Rabarberikook safraniga

Mina elan juba jälle suvises režiimis, st käin peaaegu igal hommikul turul, sest saada on kodumaiseid imehäid tomateid ja muud värsket kraami ning ohtralt välismaiseid värskeid marju täitsa mõistlike hindadega. #08:07 01.06.2017 kanalilt Silja, Food & Paris

25.05.2017

Ülihead šokolaadimuffinid marjade, mandlijahu ja šokolaadiga (gluteenivabad)

Minu arvates ei ole häid ja lihtsaid koogi- ja muffiniretsepte kunagi liiga palju ning alati on tore midagi uut katsetada :) Need muffinid on mõnusad ja mahlased ning üsna tervislikud, eriti veel siis, kui šokolaadi ära jätad. #13:05 25.05.2017 kanalilt Silja, Food & Paris

24.05.2017

Seemnete, pähklite ja marjadega puder

Hommikusöök on minu jaoks ülioluline ja seetõttu on sellest alati ka tore kirjutada, nt mõni nädal tagasi ilmus Laupäevaleht LP-s artikkel sel teemal. Ajendiks sai seekord üks hiljutine uuring, mille kohta juhtusin lugema. #09:55 24.05.2017 kanalilt Silja, Food & Paris

22.05.2017

Kookoshelbe purukook karamellise täidisega

Marjadega purukook on alati kindlapeale minek! Lihtne teha, valmib kiirelt ja meeldib kõigile, sest on mahlane, kerge (st mitte liialt "raske" ega rammus) ja hädavajaliku hapuka nüansiga magustoit. #12:26 22.05.2017 kanalilt Silja, Food & Paris

19.05.2017

Kevadine umbrohusalat pošeeritud muna ja sinepise kastmega

Viimane aeg on veel kevadisi värskeid noori umbrohtusid ja karulauku korjata, et talvest väsinud keha looduslike vitamiinidega turgutada. Nädalavahetusel aga tasub rõhku panna D-vitamiini omastamisele ning õues esimese grilli kõrvale mõni toitev ja mõnus salat kokku segada. #11:33 19.05.2017 kanalilt Silja, Food & Paris

15.05.2017

Suitsulõhe ja sidruniga risoto ning risoto valmistamise ABC

See lihtne ja kiirelt (u 30 minutit) valmiv risoto sobib ka argiõhtuks. Retsept ilmus koos risoto valmistamise juhtööridega Laupäevaleht LP-s, mõned instruktsioonid said ka selle risoto retsepti juurde kirja. #14:15 15.05.2017 kanalilt Silja, Food & Paris

12.05.2017

Lihtne ja ülimaistev pohla-juustu brownie emadepäevaks

Reisimine on ikka hullult tore ja kui keegi mõtleb, kas sõita kuskile või mitte, siis siin on üks huvitav artikkel, mis ehk aitab otsustamist lihtsamaks teha ;-) Kui ostetud asjad kuluvad või kaotavad oma väärtust, siis mälestused elavad edasi ja teevad meid veel hiljemgi õnnelikuks. #07:42 12.05.2017 kanalilt Silja, Food & Paris

27.04.2017

Kõigi lemmik kohupiima-marja kook kiirkaerahelvestega

Sünnipäev on ikka üks imetore päev, eriti veel, kui otsustad seda pidada väljaspool kodu :) Sel juhul pole muud muret, kui ise koogid küpsetada (juhul, kui sõbrad seda nõuavad, aga võib ka sellest "kohustusest" pääseda) ja päev otsa telefonile vastata :D Kui muidu on mu sünnipäev alatio ülikiire ja tegus päev, mil vaevalt jõuan hinge tõmmata, rääki #08:14 27.04.2017 kanalilt Silja, Food & Paris

25.04.2017

Tervislik banaani-kaerahelbe kĂĽpsetis marjadega

Kirjutasin hommikusöögist ja ühest hiljutisest põnevast uuringust laupäevases LP-s, paar aastat tagasi aga rääkisin hommikueinest natukene teise nurga alt. #09:14 25.04.2017 kanalilt Silja, Food & Paris

Kukeseente ja tĂĽhvlitega risoto

Itaaliast pärit riisiroog on ka Eestis väga populaarne, kuid kahjuks näeb siin sagedamini kui tahaks korraliku kreemise risoto asemel suvalist keedetud riisi või hoopis pudrulaadset toodet. #08:49 25.04.2017 kanalilt Silja, Food & Paris

15.04.2017

Rikkalik martsipaniga kohupiimavorm kevadpĂĽhadeks

Kohupiimavorm ei ole küll küpsetis, mida päris pidulikul puhul külalistele serveerida, kuid koduseks maiustamiseks, hommikusöögiks ja niisama külla tulnud sõbrannale kohvi või tee kõrvale pakkumiseks sobib suurepäraselt! Lihavõttepühade kooke-torte on siin juba küll (sh kaks erinevat pasha retsepti), niiet täna mõtlesingi lisada ühe lihtsma kohupii #08:26 15.04.2017 kanalilt Silja, Food & Paris

 

Kajastused