Viimased blogi sissekanded

Kanal : Silja, Food & Paris

 

06.11.2017

Suus sulav kõrvitsa-juustu brownie

Selle koogi retsept ilmus koos seitsme teise minu toiduga novembrikuises ajakirjas Pere&Kodu. Lisaks tutvustusele retseptivihikus on 8. leheküljel ka väike looke mu lapsepõlvest koos ühe pildiga, millel olen alles päris pisike :) Pildid ajakirja jaoks saatis mulle ema (aitäh!) ja täitsa tore oli üle pika aja lapsepõlve fotosid vaadata. #20:15 06.11.2017 kanalilt Silja, Food & Paris

04.11.2017

Kõrvitsaga kaerahelbebatoonid - ideaalsed nii hommikusöögiks kui ka maiustamiseks ;-)

Banaani ja kõrvitsaga kaerahelbebatoone on mõnus nautida hommikusöögiks kohvi kõrvale, samuti tööle või (raba)matkale kaasa võtta või nendega niisama kodus maiustada. #09:23 04.11.2017 kanalilt Silja, Food & Paris

02.11.2017

Tervslik ja mõnus ploomismuuti

Kirjutasin sel laupäeval lehes ploomidest, mis on ühed tõeliselt tänuväärsed puuviljad - toitainetest pungil ja suurepärased kokkamiseks, kusjuures sobivad nii soolastesse kui ka magusatesse toitudesse. #08:21 02.11.2017 kanalilt Silja, Food & Paris

01.11.2017

Pruunistatud või ja vanillikreemiga kõrvitsakook

Täna õhtul on Halloween! Meilgi juba tähistatakse seda päris laialdaselt, niiet kes peole tahab minna, see leiab kindlasti ohtralt variante :) Kirjutasin Halloweenist (tähendus, päritolu jms), mis muideks on kristlik püha, pikemalt laupäevaleht LP-s, kus ma jagasin ka kahte väga mõnusat kõrvitsamaiuse retsepti - tervislikud kaerahelveste, banaani, #10:56 01.11.2017 kanalilt Silja, Food & Paris

29.10.2017

Taipärane tervislik nuudlisalat pehme kookospiimamarinaadis kanaga

Pildil olevad värske ja maitsev salat ning vürtsikas ja mahlane kana valmisid juba juunis ühe koostööprojekti raames, kuid nüüdseks olen neid juba korduvalt valmistanud. Hea kiire ja lihtne, tervislik ja kerge - ideaalne söök nii õhtuks kui ka lõunaks. #10:43 29.10.2017 kanalilt Silja, Food & Paris

Soojendav ja toitev salat röstitud maguskartuli ja lillkapsaga

Magusa mekiga bataat ja soolakas feta on väga mõnus kombinatsioon! Koos röstitud lillkapsa, metsiku riisi ja avokaadokreemiga moodustavad maguskartul ja juust maitsva salati, mis on samas ka tervislik ja toitainerikas. #07:59 29.10.2017 kanalilt Silja, Food & Paris

28.10.2017

Ploomi-martsipanikook ja S. Pellegrino noore koka võistlus.

Enne, kui suus sulavast martsipani-ploomikoogist räägin, tahtsin ära mainida, et teisipäeval ehk üleeile toimus Stockholmis S. Pellegrino noore koka 2018. a võistluse üks eelvoorudest. #18:23 28.10.2017 kanalilt Silja, Food & Paris

14.10.2017

Jõhvikamoosi, kohupiimakreemi ja tatramüsliga magustoit ning tervissegu

Jõhvikamoos on eriti lihtne valmistada, vähemalt juhul, kui seda teha nii nagu mina teen ;-) Koos kohupiima-toorjuustukreemi ning krõbeda toortatrast ja pähklitest valmistatud granola'ga on see aga üks eriliselt mõnus magustoit (paigas on nii magusus kui ka hape, kreemisus ja krõbedus). #11:22 14.10.2017 kanalilt Silja, Food & Paris

12.10.2017

Mõned toredad kohad Londonis

London mulle ikka hullult meeldib!!! Seal on lihtsalt nii kirev elu, ohtralt ägedaid vaatamisväärsusi, superhäid muuseume, tohutu palju igale maitsele söögikohti ja üliäge vaib. #06:28 12.10.2017 kanalilt Silja, Food & Paris

05.10.2017

Tatrapliinid õrnsoolalõhega (graavilõhega)

Nagu sõrnikudki meeldivad ka pliinid mulle tohutult - sellest olen isegi blogis juba korduvalt kirjutanud:) Tatrajahust soolased kohevad pannkoogid on ideaalne brunch’i toit, aga samas sobivad pmst igaks elujuhtumiks, kuid eriti hästi siiski minu arvates koos kalamarja ja šampanjaga;-) Ăśks mu pliiniretseptidest (eriti lihtne) on olemas mu vii #05:39 05.10.2017 kanalilt Silja, Food & Paris

25.09.2017

Lehtkapsahummus, Biomarket ja Balti Jaama turg

Balti Jaama Turg on toidusõbra jaoks suurepärane koht, kuhu ise peaaegu igapäevaselt satun. #18:51 25.09.2017 kanalilt Silja, Food & Paris

21.09.2017

Kartuli-kaerapõhjal kukeseenepirukas ja lehtkapsa krõpsud

Pildil olev pirukas valmis küll kuu aega tagasi, aga õnneks on metsades veel praegugi ohtralt seeni ja siia sobivad ka muud peale kukeseente. #10:54 21.09.2017 kanalilt Silja, Food & Paris

15.09.2017

Krõbedad küpsekartulid

Suvest on saanud märkamatult sügis, aga õnneks on küpsetatud kartulid toit universaalsed ehk sobibvad igaks aastajaks ja igaks elujuhtumiks;-) Suvisel ajal, kui värsked kartulid on eriliselt maitseküllased ja vitamiinirikkad, tasub neid aga alati muudele süsivesikuallikatele (makaronid, riis) eelistada. Varajasi väikeseid mugulaid ei ole vaja isegi #14:49 15.09.2017 kanalilt Silja, Food & Paris

13.09.2017

Ĺ okolaadi-marmorkook marjakattega (eriti lihtne!)

Väheste koostisosadega lihtne kook on jõukohane valmistada lastelgi, sest koostisosi on vähe ja tegevuskäik eeldab vaid pisut vahustamist, sulatamist ja segamist. #08:15 13.09.2017 kanalilt Silja, Food & Paris

12.09.2017

Lihtne kohupiimakook mustikatega

Mõnus klassikaline kohupiimakook õhukesel krõbedal muretaina põhjal, mille lisandiks sobivad erinevad marjad ja keedised alates pohladest, rosinatest ja maasikakastmest lõpetades karamelliste õunte või küpsetatud rabarberiga. #13:06 12.09.2017 kanalilt Silja, Food & Paris

07.09.2017

Time to Wine & Champagne ;-)

“Too much of anything is bad, but too much Champagne is just right,” F. Scott Fitzgerald. Kõigepealt alustaksin sellest, et alkoholi puhul kehtib minu jaoks põhimõte, et juua pigem harvem ja vähem, aga alati ja ainult midagi väga head! Seda enam meeldib mulle, et lugesin just alkoinfo. #12:38 07.09.2017 kanalilt Silja, Food & Paris

04.09.2017

Kukeseene-juustukaste praetud suvikõrvitsaõitega

Pildil oleva toidu valmistasin tegelikult juba mitu nädalat tagasi, aga et retsept ilmus ka Laupäevaleht LP-s, siis on selle blogisse lisamine viibinud. #18:14 04.09.2017 kanalilt Silja, Food & Paris

02.09.2017

Martsipani-mandlipõhjal kahe šokolaadi kook - ideaalne maius 1.

Homme ongi esimene september!!! Õnneks ise sel aastal kooliteed ette võtma ei pea (kui ainult, siis hispaania keele kursused), küll aga on see ikkagi meie peres tähtis päev, sest kooliteed alustab väike õepoeg Fred. #07:09 02.09.2017 kanalilt Silja, Food & Paris

29.08.2017

Vürtsikas ploomitšatni

Ploomid on hakanud valmis saama - oma esimesed peaaegu küpsed ehk mitte veel päris valmis ploomid sõin koduaias Tartus juba tegelikult paar nädalat tagasi:) Siis oli peenral veel ka ohtralt suvikõrvitsaõisi, millest valmis üks mõnus roog kukeseentega. #08:45 29.08.2017 kanalilt Silja, Food & Paris

27.08.2017

Suvine mustikasmuuti

Pärast toredat nädalavahetust mere ääres üliilusas Spithamis tundub mulle küll, et suvi kestab veel, kuigi sügisesi noote nii varahommikuse/hilisõhtuse jahedama õhu, punaste pihlakate ja pohlade kui ka varasemalt pimedaks minevate õhtute näol on juba omajagu. #17:29 27.08.2017 kanalilt Silja, Food & Paris

 

Kajastused