Viimased blogi sissekanded

Kanal : Aet köögis

 

08.11.2018

Kreeka toidumuljed, külaskäik oliiviõli tehasesse ning kaks Kreeka retsepti

Veetsime oktoobrikuus perega nädala Kreeta saarel ning sealt kogunenud toidumuljetega vürtsitan nüüd ka oma blogi. Kreeka köök pole meil sugugi nii tuntud kui näiteks naaberriigi Itaalia toidud. #07:50 08.11.2018 kanalilt Aet köögis

06.11.2018

Toidust veidi teise nurga alt ehk kui kuidas ja millega toita nahka

Mina, kes ma olen puhta toidu usku, ei vaata seda teemat tegelikult üldse nii kitsalt toitumise keskselt, vaid pigem on märksõnaks terve olemine üldisemalt. #11:34 06.11.2018 kanalilt Aet köögis

15.10.2018

Lillkapsakotletid

Kotlette ei pea ilmtingimata valmistama lihast, vaid ka taimsed kotletid võivad täiendada toidulauda uute maitsetega. Eesmärk ei ole asendada või kuidagi imiteerida lihast tehtud kotlette, vaid pigem leida uusi põnevaid maitseid ning suurendada menüüs taimse toidu osakaalu. #14:53 15.10.2018 kanalilt Aet köögis

27.09.2018

Kalasupp bouillabaisse ainetel

Bouillabaisse on üks Prantsuse päritolu mereannisupp, loodud sealsete kalurite poolt, kes keetsid suppi neist luistest kaladest, mida turul ei õnnestunud müüa. Tegelikult peetakse algse päritoluga bouillabaisse’d isegi pigem hautiseks kui supiks, mida süüakse koos majoneesi ja saiaga. #06:45 27.09.2018 kanalilt Aet köögis

17.09.2018

Köögivilja-läätsesupp seentega

Mul on üks hea retsept kõigile püreesuppide austajatele, mis peaks ühtlasi huvi pakkuma ka veganitele, kuna juhuslikult on supi sisse sattunud kõik taimne. Samuti soovitan suppi neile vanematele, kes laste eest köögivilju peitma peavad; seda muidugi eeldusel, et lapsed üldse püreesuppe söövad. #20:33 17.09.2018 kanalilt Aet köögis

12.09.2018

Ahjupaprikad hakkliha ja köögiviljadega

Enne retsepti juurde asumist võlgnen ma alustuseks blogilugejatele selgituse, miks mu blogis kolmekuuline paus on tekkinud. #20:36 12.09.2018 kanalilt Aet köögis

05.06.2018

Kanakotletid

Meie pere toidulauale on tekkinud üks uus toit, millest kõik on vaimustuses ning mida ma seetõttu viimastel kuudel suhteliselt regulaarselt valmistanud olen – need on kanakotletid. #06:29 05.06.2018 kanalilt Aet köögis

18.05.2018

Vürtsikas kanasupp

See kanasupp on koostisainete poolest selline lihtne ja eestipärane, mille koostisosad peaks kõigil kodus olemas olema, küll aga annab väikese kiiksu ja hoopis uue hingamise supile sellele lisatud tšilli, mis teeb supi erilisemaks. Tšillit tasub muidugi lisada alati enda taluvuse järgi. #10:28 18.05.2018 kanalilt Aet köögis

04.04.2018

Kookospiimaga lõhesupp

Proovisin teha ühe kerge ja kiiresti valmiva kalasupi, aga mitte sellise traditsioonilise selge puljongiga kalasupi, vaid hoopis midagi teistsugust. #08:23 04.04.2018 kanalilt Aet köögis

20.03.2018

Risoto krevettide ja porruga

Risoto on üks legendaarsetest Itaalia toitudest, mille variatsioone, nagu ka pastatel, on lugematul hulgal. Itaallased on ise küll suhteliselt jäigad oma traditsiooniliste retseptide kohandamisel, kuid väljaspool Itaaliat suhtutakse Itaalia toitudesse loomingulisemalt. #15:41 20.03.2018 kanalilt Aet köögis

08.03.2018

Troopiline smuuti

Vahelduseks kodumaistest marjadest smuutidele viskan vahel blenderisse troopilised viljad. Üks lemmikuid smuutisid sai avastatud Tais, kus mulle hakkas eriliselt meeldima mango ja granadilli kooslus, viimane annab smuutile omapäraselt värske ja särtsaka maitsenüansi. #08:51 08.03.2018 kanalilt Aet köögis

26.02.2018

Rohelise herne püreesupp

Olen viimasel ajal päris palju teinud katseid rohelise herne püreesupiga. Katseid just seepärast, et mul on olnud mingi kindel nägemus supist, mida ma olen üritanud saavutada. #13:10 26.02.2018 kanalilt Aet köögis

19.02.2018

Talvine salat ahjutomati ja –baklažaaniga

Talvised salatid on suvistest salatitest tuntavalt teistsuguse iseloomuga - sellised tummised ja sügavamaitselised. Iseenesest on ju ka talvel salatikraami poest saada, kuid kõik viljad on kaugelt toodud või äärmisel juhul kasvanud kohapeal kasvuhoonetes kunstvalgusega. #16:24 19.02.2018 kanalilt Aet köögis

Kiudainerikas seemne- ja pähklimüsli

Olen harjunud müslit kodus valmistama, kuna eelistan valida müsli komponendid ise. Vahel mulle meeldib, kui müslis on palju lisandeid, vahel aga tahan müslit, kus on peale kaeraheleveste vaid paar komponenti. #16:21 19.02.2018 kanalilt Aet köögis

14.02.2018

Aasia supp 10 minutiga

Puljong on supi juures kõige olulisem komponent, mis annab toidule maitsesügavuse ja tõelise iseloomu. Kui mul rohkem aega on, keedan ise 3-4 tundi puljongit, kuid vahel tuleb supi isu peale ka siis, kui puljongit keeta pole aega või tahtmist. #08:49 14.02.2018 kanalilt Aet köögis

15.01.2018

Jaapanipärane lõhesalat suhkruherneste, granaatõuna ja maitsestatud seesamiseemnetega

Talvel salateid tehes on tooraine valik suhteliselt nukker. Isegi, kui poes on nagu kõike saada, pole tooraine maitseomadused sellised nagu kõrghooajal. Mina aga tunnen, et mul on vaja ka keset südatalve salateid, olgu või väljas – 9 kraadi. Seega tuleb otsida, milles on elu ja maitset. #21:38 15.01.2018 kanalilt Aet köögis

 

Kajastused