Viimased blogi sissekanded

Kanal : Ise tehtud. Hästi tehtud.

 

14.11.2017

Kuldkollane karriga kõrvitsa-läätse püreesupp

Jahedal, pimedal ja kõledal aastaajal on soojendavad supid pea kohustuslikud. Kõrvits on meie laiuskraadi kuldaväärt vili, millest tehtud püreesupid on hõrgutavalt sametised ja samas nauditavalt maheda maitsega. Kõrvitsale sobib maitselisandiks sättida tervisepommist ingverit. #22:22 14.11.2017 kanalilt Ise tehtud. Hästi tehtud.

06.11.2017

Marmorjas kohvimaitseline šokolaadi-brownie toorjuustuga

Isadepäev on juba selle nädala lõpul ja see, et isad magusat ei armasta, on tegelikult paras müüt. Armastavad küll, aga magus peab olema lihtsalt nii hea, et sellest ei saa ära öelda. #07:10 06.11.2017 kanalilt Ise tehtud. Hästi tehtud.

03.11.2017

Purkitehtud boršipõhi.

Nonii! Kuldne sügis asendus ootamatult varatalve halastamatu rünnakuga ja nüüdseks on vist viimasedki juurikad peenramaalt korjatud ja keldrisse kastidesse laotud. Ehk siis käes on juurikate kuldaeg. #06:34 03.11.2017 kanalilt Ise tehtud. Hästi tehtud.

30.10.2017

Juustukattega sibulapirukas kartuli-muretaina põhjal

Käes on kahvatu, tumedate silmaalustega külm ja kurvavõitu kaamos. Igal aastal ehmatab ta korraks oma monokroomsusega ja nukrusega. #09:09 30.10.2017 kanalilt Ise tehtud. Hästi tehtud.

Mahlane kõrvitsasai tumeda šokolaadi ja kuivatatud jõhvikatega

Külluslik, mahlane ja kaunilt kuldkollane kõrvitsasai pakub tõelist maitsenaudingut kõigile maiasmokkadele. Kasuta võimalusel siin saia sees kas muskaatkõrvitsat või Hokkaido kõrvitsat, mis on intensiivsema maitsega ja vähem vesine, kui tavaline kõrvits. #06:43 30.10.2017 kanalilt Ise tehtud. Hästi tehtud.

20.10.2017

Sügisene köögiviljasupp grillitud kitsejuustuga

Hetkel üle ilma laiuv, vahel veel veidi soe ja järgmisel päeval näpistavalt jääkülmaga ehmatav sügisene aeg on külluslik oma küpsete viljade valikuga. #06:22 20.10.2017 kanalilt Ise tehtud. Hästi tehtud.

16.10.2017

Vau kui hea (lihtne) õunakook kardemoni ja tibakese Vana Tallinnaga

On õunaaeg. Maal olles on taustaheliks puu otsast potsatavate õunte kukkumise heli. Ja meie maakodu vana õunaaed on sellel sügisel justkui teisele noorusele ärganud. #06:53 16.10.2017 kanalilt Ise tehtud. Hästi tehtud.

15.10.2017

Koorene kukeseene pĂĽreesupp

Seenehooajal on seenesupp lausa kohustuslik. #16:21 15.10.2017 kanalilt Ise tehtud. Hästi tehtud.

Misomarinaadis lõhe seesaminuudlitega

Miso on Jaapani köögist pärit maitseaine, mis on valmistatud fermenteeritud sojaubadest ja mis oma soolaka tummise maitsega aitab elegantselt maitsestada nii liha, kala kui ka köögivilju. #16:19 15.10.2017 kanalilt Ise tehtud. Hästi tehtud.

02.10.2017

Punases teravas kĂĽĂĽslaugukastmes kana

Üks hästi lihtne roog nendeks päevadeks, kus toiduvalmistamise peale ei ole võimalust liiga palju aega panustada. #10:02 02.10.2017 kanalilt Ise tehtud. Hästi tehtud.

27.09.2017

Ă•limarinaadis kukeseened Thomas Kelleri moel

Sügis on täies hoos ja seenemetsades on korralik laulupidu. Vähemalt viimasel nädalavahetusel tundus metsade veerde pargitud autode hulka vaadates, et kõik eestlased on metsa läinud. Ja metsad on helded. Leiab nii puravikke, kukeseeni, riisikaid ja pilvikuid. #06:10 27.09.2017 kanalilt Ise tehtud. Hästi tehtud.

Laimi ja tšilliga maitsestatud ja köögiviljadel küpsetatud ahjulõhe

Särtsakashapu laim ning terav tšillipipar on kooslus, mille puhul võib lõhet valmistades alati kindel olla. Lõhe rammusat maitset aitab hapukas laim hästi tasakaalustada, maitsenüansse aitavad mitmekesisemaks muuta nii soolane sojakaste, mesi, küüslauk kui ka jahvatatud paprikapulber. #06:02 27.09.2017 kanalilt Ise tehtud. Hästi tehtud.

24.09.2017

Lillkapsa-püreesupp peeditšipsidega

Lillkapsas on üks võrratu köögivili, millest saab valmistada piltlikult mida iganes. Lillkapsariis, tervelt röstitud lillkapsas ja lillkapsast valmistatud pitsapõhjad ei üllata vist enam kedagi. #19:06 24.09.2017 kanalilt Ise tehtud. Hästi tehtud.

15.09.2017

Õunapomm. Ajatu klassik ja pea kohustuslik igal õunahooajal.

Õunapomm on üks tõeliselt äge küpsetis, mis kindlasti meenub paljudele lapsepõlve harraste mälestuste seast. Iseenesest idee ju lihtsamast lihtsam - krõbeda tainakooriku sisse peidetud terve õun, mille sisse omakorda peidetud veidi rosinaid, kaneeli, suhkrut ja muud meelepärast. #06:00 15.09.2017 kanalilt Ise tehtud. Hästi tehtud.

13.09.2017

Toor-õunakook pähkli-datli karamelliga

See vastupandamatu sügisene õunalõhn on nüüd ilmeksimatult kohal. Meie maakodu aeda on ta laotunud katkematu lõhnavaibana ning ka linnas ringi jalutades tunned aeg-ajalt seda sügisaia tuttavlikku aroomi. #19:06 13.09.2017 kanalilt Ise tehtud. Hästi tehtud.

06.09.2017

Soe köögiviljasalat kitsejuustuga

Vaatamata sellele, et suvelõpp on emotsionaalselt veidi raske aeg - kõik need ootused ja plaanid, mis suveks tehtud said, tuleb koos suvekleitide ja varbavaheplätudega kokku pakkida ning need mälestustena failikausta nimega "Suvi 2017" talletada - on maitsekülluse ja toidulaua värvikirevuse osas saabunud iga köögiviljasõbra kuldaeg. Otse põllult pa #13:37 06.09.2017 kanalilt Ise tehtud. Hästi tehtud.

31.08.2017

Krõbedad sibularõngad vürtsika kastmega

Friteeritud sibularõngad on mõnus suupiste, mis toob sageli taldriku ümber ka need, kes muidu suurte sibulasõprade hulka end ei arva. Eriti mõnusad jäävad suvised mahlased sibulad, mis just nüüd on oma täisküpsust saavutamas. Krõbe paneering ning mahlane sisu – sõltuvus on üsna kiire tekkima. #04:08 31.08.2017 kanalilt Ise tehtud. Hästi tehtud.

30.08.2017

Kitse toorjuustupirukas kartuli-rukkipõhjal tomatite ja pestoga

Tomatite hooaeg on täies hoos. Aamen! See on nii imeline aeg, mis kasvuhooned täituvad veidi kirbe tomatilõhnaga ja tomatitel on just see lõhn ja maitse, mis need viljad nii vastupandamatuks muudab. Imeline aeg, mida igal hooajal pikisilmi oodatud saab. #06:07 30.08.2017 kanalilt Ise tehtud. Hästi tehtud.

28.08.2017

Igati tervislik vegankook pisut peidus õuntega ja tibakese kohviga.

Selle koogitamisega on nagu on. Kui üldiselt kipub kehtima ikka see uskumus, et see mis on maitsev ei ole tervislik ja vastupidi, siis vahel saab tunnistada, et need kaks kategooriat on võimalik ka ühte lausesse ära mahutada. #17:53 28.08.2017 kanalilt Ise tehtud. Hästi tehtud.

23.08.2017

Vale kirsimoos ehk tikrimoos kirsilehtedega. Sobib hästi üleküpsenud tikritele.

Tikrid on ühed mõnusad marjad, mis on hapuka ja magusa maitsega annavad ka hoidistele mitmetahulise ja küllusliku maitse. Paraku on tikritega alati see häda, et marjadega kaasnevad ka tüütud kestad ning seemned, mistõttu tikrit paljud moosisõbrad siiski õigeks moosimarjaks ei pea. #10:10 23.08.2017 kanalilt Ise tehtud. Hästi tehtud.

 

Kajastused