Viimased blogi sissekanded

Kanal : Midagi Mõnusat

 

20.08.2017

RĂ•NGIKUD

Rõngikud, kuivikud või hoopis venepäraselt barankad? - heal lapsel ikka mitu nime!Päris mõnus on neid hommikuse kohvi või tee kõrvale nosida või lihtsalt vahepalaks süüa. #08:46 20.08.2017 kanalilt Midagi Mõnusat

16.08.2017

Rabarberikook

Veel peaks aedades kasvama rabarberit, räägime sellest imelisest taimest ka natukene lähemalt. Rabarber (Rheum rhabarbarum) on tatraliste sugukonda kuuluv mitmeaastane rohttaim. Talvitub maa-aluste risoomide abil. Rabarberi lehed on suured ja kolmnurksed. #14:57 16.08.2017 kanalilt Midagi Mõnusat

04.07.2017

Toorjuustu-kohvikreem marineeritud maasikatega

Suve mõnus maitse! Selle magustoidu valmistamine ei valmisita raskusi isegi väiksematele pereliikmetele. 200 grammi toorjuustu 2 dl vahukoort1 dl suhkrut2 teelusikatäit lahustuvat kohvi1 liiter maasikaid1 sidruni mahl1,5 dl õunamahlaPuhasta ja poolita maasikad. #16:58 04.07.2017 kanalilt Midagi Mõnusat

29.06.2017

Täidetud ja paneeritud sealihatasku

Maitsesin seda, praetud kanamunaga täidetud sealihataskut, esimest korda paar aastat tagasi Jaapanis, selle lihtsus ja võrratu maitse lummasid mind kohe esimesel korral. #19:18 29.06.2017 kanalilt Midagi Mõnusat

26.06.2017

MARJALINDID

Üks põnev ja omapärane maius. Tegemist on aeglaselt kuivatatud marjadega. Selleks sobivad praktiliselt kõik saada olevad marjad. Kasutasin seekord punaseid sõstraid. Väga tervislik ja korralik vitamiinipomm. Säilivad õigete tingimuste juures mitu kuud. #16:19 26.06.2017 kanalilt Midagi Mõnusat

25.06.2017

SIDRUNIKREEM

Eestlaste olulisem suvepüha on läbi saaanud ja aeg pöörduda tagasi argipäeva toimetuste juurde. Täna on veel võimalus ennast korralikult välja puhata. Igal inimesel on selleks omad moodused ja tegemised. Olgu selleks kalalkäik, jalutuskäik looduses või lihtsalt niisama olemine. #08:15 25.06.2017 kanalilt Midagi Mõnusat

15.06.2017

Koorene krubotto sealiha ja juustuga

Talupoegade igivanad toitained on olnud aastasadu lihtsad ja rohmakad nagu seda on ka tänane päevakangelane kruup. Kruubist võib samuti valmistada väga peeneid ja häid roogasid mida poleks isegi patt restoranis pakkuda ja miks peakski kruup olema halvem näiteks riisist. #13:01 15.06.2017 kanalilt Midagi Mõnusat

14.06.2017

LĂ•HEPIRUKAD

Enne magusat tuleb ikka suutäis soolast süüa ja seekord valmistame ühe ampsu mini- lõhepirukaid. Äärmiselt lihtne valmistada ja tõeliselt hõrgu maitsega. #16:45 14.06.2017 kanalilt Midagi Mõnusat

02.06.2017

CHEVICHE

Tänane roog on saanud alguse Ladina-Ameerika ja Kariibi mere piirkonnast. Roa olulisem komponent on võimalikult värske kala. Väidetavalt on leitud Peruu piirkonnast umbes 2000 aastat vanad ceviche sarnased jäätmed. #17:07 02.06.2017 kanalilt Midagi Mõnusat

29.05.2017

Kala taignas

500-600 grammi kalafileed. 1 filee ehk ca 120 grammi sööja kohta ( tursk, ahven, paltus )80 grammi juustu1 pakk lehttaigent1 munakollane1 supilusikatäis piimavärskelt jahvatatud pipart, soola, sidrunit, tilliSulatage ja nõrutage kalafileed juhul kui kasutate külmutatud fileesid. #13:56 29.05.2017 kanalilt Midagi Mõnusat

27.05.2017

Hakkliha-juustupirukas krõbeda peekoniga

Nädalavahetuse laisa hommiku krõbe amps!!! Eriti mõnusaks teeb piruka krõbe, suussulav peekon. #09:12 27.05.2017 kanalilt Midagi Mõnusat

20.05.2017

Kodujuustupirukas singiga

Krõbe koorik, mahlakas ning maitsev sisu - see on kõik, mida sa vajad ühelt õnnestunud pirukalt!400 grammi kodujuustu4 supilusikatäit hapukoort6 supilusikatäit jahu3 kanamuna100 grammi sulatatud võid150 grammi riivitud juustu täidiseks + 50 grammi katteks200 grammi sinki24 cm läbimõõduga koogivormimusta pipartSega kõik ained omavahel, maitsesta ja #14:19 20.05.2017 kanalilt Midagi Mõnusat

16.05.2017

Kaneelisaiakesed

Taigen :50 grammi presspärmi50 grammi vett100 grammi võid80 grammi suhkrut650 grammi jahu0,5 teelusikatäit soola3 dl piima1 teelusikatäis kakaodTäidis :100 grammi võid80 grammi fariinisuhkrut1 teelusikatäis kaneeliSulata pärm käesoojas vees. #16:20 16.05.2017 kanalilt Midagi Mõnusat

14.05.2017

Sidruni - toorjuustukook

Tänase pidupäeva puhuks üks mõnus koogikene. Kui te nüüd kohe käised üles käärite, siis saate õhtul ka kooki maitsta. #07:17 14.05.2017 kanalilt Midagi Mõnusat

13.05.2017

KAPSAPIRUKAS

5 supilusikatäit sõelutud jahu5 kanamuna200 grammi hapukoort200 grammi majoneesi1 teelusikatäis küpsetuspulbrit1 teelusikatäis tärklist100 grammi tükeldatud sinki või vorstisoola, pipart, võid1 väiksem kapsapeaKuumuta ahi 180 kraadini. Tükelda kapsas ja sega näputäie soolaga läbi. #07:15 13.05.2017 kanalilt Midagi Mõnusat

29.04.2017

Pirukad vorsti ja kreemjuustu täidisega

Hommik alaku ikka ühe mõnusa suutäiega. Olgu selleks täna vorstipirukas kreemjuustuga. #10:04 29.04.2017 kanalilt Midagi Mõnusat

23.04.2017

Ă•unakook kaerakliidega

4 dl kaerakliisid3 dl rukkijahu300 grammi hapukoort4 kanamuna150 grammi sulatatud võid1 supilusikatäis küpsetuspulbrit1 teelusikatäis vaniljesuhkrut2 dl suhkrut1 teelusikatäis kaneeli2 õuna4-5 supilusikatäit sõstra-või muud hapumat moosi2 supilusikatäit fariinisuhkrutVahusta kanamunad. #19:54 23.04.2017 kanalilt Midagi Mõnusat

11.04.2017

Lambakoot punase veini kastmes

Kahtlemata on see üks tõeline maiuspala, muidugi peab arvestama, et mõnusalt suussulava lambakoodi valmistamiseks kulub omajagu aega ja seepärast on seda mõistlik valmistada puhkepäeval või miks mitte pakkuda seda pidulikku rooga pühadel. #16:13 11.04.2017 kanalilt Midagi Mõnusat

01.04.2017

KĂĽpsisetort kohupiima ja banaaniga

Hall ja vihmane laupäev laseb köögis rahulikult toimetada, sellise ilmaga ei ole tahtmist väga väljas jõlkuda. Tänase koogi valmistamine nõuab aega, mitte just valmistamine ise aga enne söömist tuleks seda vähemalt 4-5 tundi külmkapis hoida, parem isegi terve öö. #09:07 01.04.2017 kanalilt Midagi Mõnusat

26.03.2017

Lehttaignarull

600 grammi lehttainast ( lehe pikkus umbes 25-30 cm) 350 grammi kakaomaitselist kondenspiima2 dl vahukoort 35 %Lõika lehttaignast pikuti umbes 2 cm laiused ribad. Küpseta neid 200 kraadi juures seni, kuni taigna pind on krõbe ning kuldne ( ca 12 minutit ) Jahuta. #07:17 26.03.2017 kanalilt Midagi Mõnusat

 

Kajastused