Viimased blogi sissekanded

Kanal : Midagi Mõnusat

 

Täna (20.10.2017)

LĂ•HE NORRAPĂ„RASELT

Eriti mõnus ja mahlane kalaroog, mille valmistamisega saab hakkama igaüks. Lihtsuses peitub võlu. Norrakad pakuvad roa kõrvale üldiselt hautatud köögivilju või kartulit. Mina serveerin seda koos aurutatud köögiviljade ja riisi seguga. #08:22 20.10.2017 kanalilt Midagi Mõnusat

Vürtsikas seasaba aasiapäraselt

Uskumatult maitsev roog, teadupärast kasutavad Aasia ja Idamaa rahvad toiduks ära kõik, mis on vähegi söödav ja hamba all ei karju. Üks neist toiduainetest on kindlasti seasaba ja selle imeliselt heas maitses ei saa põrmugi kahelda. #08:21 20.10.2017 kanalilt Midagi Mõnusat

14.09.2017

Halvaakook maasikate ja kondenspiimaga

500 grammi nisujahu250 ml kondenspiima150 grammi halvaad 100 ml õli1 teelusikatäis küpsetuspulbrit2 munanäputäis soolaLisa vett umbes 120 ml. Taigen peaks jääma paksem kui pannkoogitaigen. 10 maasikat1 teelusikatäis tärklistSega omavahel nisujahu, sool, küpsetuspulber. #18:43 14.09.2017 kanalilt Midagi Mõnusat

10.09.2017

Värskelt hapendatud kapsas

Kapsast ja muid toite on hapendatud juba tuhandeid aastaid. Eriline au on olnud hapendatud toitudel jõululaual. On ka põhjust, sest hapendatud toidud aitavad toetada seedimist ja suurendavad kasulike soolebakterite hulka. #17:10 10.09.2017 kanalilt Midagi Mõnusat

09.09.2017

Arbuusitarretis marjadega

Sügis on uksele koputanud, marjad on valminud ja moosikeetmisedki lõpetatud. Meie moosidega enam mässata ei viitsi, lihtsam on marjad külmutada ja vajadusel neist toormoosi teha. Ajaliselt suur kokkuhoid ja ei ole ka purkidega mässamist. #06:51 09.09.2017 kanalilt Midagi Mõnusat

27.08.2017

SEFIIRIKOOK

Kes meist ei mäletaks sefiiritorti? Nõukogude Liidu ajal ilmselt üks levinumatest kookidest. Sefiiri oli koogil ikka korralik kogus. Raske oli näppude vahelt seda süüa nii, et nägu sefiiriga kokku ei saanud. #18:25 27.08.2017 kanalilt Midagi Mõnusat

20.08.2017

RĂ•NGIKUD

Rõngikud, kuivikud või hoopis venepäraselt barankad? - heal lapsel ikka mitu nime!Päris mõnus on neid hommikuse kohvi või tee kõrvale nosida või lihtsalt vahepalaks süüa. #08:46 20.08.2017 kanalilt Midagi Mõnusat

16.08.2017

Rabarberikook

Veel peaks aedades kasvama rabarberit, räägime sellest imelisest taimest ka natukene lähemalt. Rabarber (Rheum rhabarbarum) on tatraliste sugukonda kuuluv mitmeaastane rohttaim. Talvitub maa-aluste risoomide abil. Rabarberi lehed on suured ja kolmnurksed. #14:57 16.08.2017 kanalilt Midagi Mõnusat

04.07.2017

Toorjuustu-kohvikreem marineeritud maasikatega

Suve mõnus maitse! Selle magustoidu valmistamine ei valmisita raskusi isegi väiksematele pereliikmetele. 200 grammi toorjuustu 2 dl vahukoort1 dl suhkrut2 teelusikatäit lahustuvat kohvi1 liiter maasikaid1 sidruni mahl1,5 dl õunamahlaPuhasta ja poolita maasikad. #16:58 04.07.2017 kanalilt Midagi Mõnusat

29.06.2017

Täidetud ja paneeritud sealihatasku

Maitsesin seda, praetud kanamunaga täidetud sealihataskut, esimest korda paar aastat tagasi Jaapanis, selle lihtsus ja võrratu maitse lummasid mind kohe esimesel korral. #19:18 29.06.2017 kanalilt Midagi Mõnusat

26.06.2017

MARJALINDID

Üks põnev ja omapärane maius. Tegemist on aeglaselt kuivatatud marjadega. Selleks sobivad praktiliselt kõik saada olevad marjad. Kasutasin seekord punaseid sõstraid. Väga tervislik ja korralik vitamiinipomm. Säilivad õigete tingimuste juures mitu kuud. #16:19 26.06.2017 kanalilt Midagi Mõnusat

25.06.2017

SIDRUNIKREEM

Eestlaste olulisem suvepüha on läbi saaanud ja aeg pöörduda tagasi argipäeva toimetuste juurde. Täna on veel võimalus ennast korralikult välja puhata. Igal inimesel on selleks omad moodused ja tegemised. Olgu selleks kalalkäik, jalutuskäik looduses või lihtsalt niisama olemine. #08:15 25.06.2017 kanalilt Midagi Mõnusat

15.06.2017

Koorene krubotto sealiha ja juustuga

Talupoegade igivanad toitained on olnud aastasadu lihtsad ja rohmakad nagu seda on ka tänane päevakangelane kruup. Kruubist võib samuti valmistada väga peeneid ja häid roogasid mida poleks isegi patt restoranis pakkuda ja miks peakski kruup olema halvem näiteks riisist. #13:01 15.06.2017 kanalilt Midagi Mõnusat

14.06.2017

LĂ•HEPIRUKAD

Enne magusat tuleb ikka suutäis soolast süüa ja seekord valmistame ühe ampsu mini- lõhepirukaid. Äärmiselt lihtne valmistada ja tõeliselt hõrgu maitsega. #16:45 14.06.2017 kanalilt Midagi Mõnusat

02.06.2017

CHEVICHE

Tänane roog on saanud alguse Ladina-Ameerika ja Kariibi mere piirkonnast. Roa olulisem komponent on võimalikult värske kala. Väidetavalt on leitud Peruu piirkonnast umbes 2000 aastat vanad ceviche sarnased jäätmed. #17:07 02.06.2017 kanalilt Midagi Mõnusat

29.05.2017

Kala taignas

500-600 grammi kalafileed. 1 filee ehk ca 120 grammi sööja kohta ( tursk, ahven, paltus )80 grammi juustu1 pakk lehttaigent1 munakollane1 supilusikatäis piimavärskelt jahvatatud pipart, soola, sidrunit, tilliSulatage ja nõrutage kalafileed juhul kui kasutate külmutatud fileesid. #13:56 29.05.2017 kanalilt Midagi Mõnusat

27.05.2017

Hakkliha-juustupirukas krõbeda peekoniga

Nädalavahetuse laisa hommiku krõbe amps!!! Eriti mõnusaks teeb piruka krõbe, suussulav peekon. #09:12 27.05.2017 kanalilt Midagi Mõnusat

20.05.2017

Kodujuustupirukas singiga

Krõbe koorik, mahlakas ning maitsev sisu - see on kõik, mida sa vajad ühelt õnnestunud pirukalt!400 grammi kodujuustu4 supilusikatäit hapukoort6 supilusikatäit jahu3 kanamuna100 grammi sulatatud võid150 grammi riivitud juustu täidiseks + 50 grammi katteks200 grammi sinki24 cm läbimõõduga koogivormimusta pipartSega kõik ained omavahel, maitsesta ja #14:19 20.05.2017 kanalilt Midagi Mõnusat

16.05.2017

Kaneelisaiakesed

Taigen :50 grammi presspärmi50 grammi vett100 grammi võid80 grammi suhkrut650 grammi jahu0,5 teelusikatäit soola3 dl piima1 teelusikatäis kakaodTäidis :100 grammi võid80 grammi fariinisuhkrut1 teelusikatäis kaneeliSulata pärm käesoojas vees. #16:20 16.05.2017 kanalilt Midagi Mõnusat

14.05.2017

Sidruni - toorjuustukook

Tänase pidupäeva puhuks üks mõnus koogikene. Kui te nüüd kohe käised üles käärite, siis saate õhtul ka kooki maitsta. #07:17 14.05.2017 kanalilt Midagi Mõnusat

 

Kajastused