Viimased blogi sissekanded

Kanal : Midagi Mõnusat

 

03.06.2018

Banaani-pähklikreemitäidisega kringel

Laisal pühapäevahommikul võtame ka köögis vabalt ja valmistame ühe eriti lihtsa kringli kohvi või tee kõrvale. #10:43 03.06.2018 kanalilt Midagi Mõnusat

25.05.2018

Lõhe tartar apelsini-safrani kastmega

Tänane päevakangelane on kirjulõhe. Kala, millest saab valmistada nii palju erinevaid ja hõrgutavaid roogi. Eelroogadest maitsvate pirukateni, suitsetatult ja soolatult. Valmistan ühe eriti mõnusa suutäie, mida pole patt pakkuda parimatele sõpradele või sünnipäeva laual. #06:22 25.05.2018 kanalilt Midagi Mõnusat

23.05.2018

Šokolaadikook karamellkastme ja soolapähklitega

Aeg on kehakaal ja kalorilugemine korrakski unustada ning nautida elu - ja seda võite täna teha just läbi selle koogi. Koogiretsept on ülimalt lihtne ning valmistamise aeg jääb vabalt tunni sisse. #09:18 23.05.2018 kanalilt Midagi Mõnusat

17.05.2018

Grillsalat täidetud kanafileega

Suvi on imeline aeg ja loomulikult käib selle aastaajaga kaasas suurem grillimine. Grillile kõlbab panna praktiliselt kõike. Valmistan täna mõnusa salati, mis pakub naudingut nii kaalujälgijatele kui tõsistematele lihasööjatele - nälga ei jää keegi! Sobib nii eelroana kui põhiroaks. #16:30 17.05.2018 kanalilt Midagi Mõnusat

05.04.2018

Charlotte

Charlotte koogi on välja mõelnud üks Prantsuse kokk, nimega Antonin Caremen, ta oli tsaar Aleksandri isiklik kokk. Kook jõudis tsaari kööki umbes 1700-1800 aastate vahel. Originaalis kasutatakse nn. #12:24 05.04.2018 kanalilt Midagi Mõnusat

19.03.2018

Šokolaadikook karamellkastme ja šokolaadipallidega

Aeg on läinud omasoodu ja töiste tegemiste kõrvalt pole palju aega jäänud köögis toimetamiseks, kuid siin ta nüüd on. Mõnus šokolaadikook, tegemiseks kulub maksimaalselt pool tundi, seega päris lihtne valmistada ka siis, kui sõbrad, tuttavad ootamatult külas. #11:12 19.03.2018 kanalilt Midagi Mõnusat

06.02.2018

Toorjuustukook laimi ja valge šokolaadiga

Nädalavahetus on jälle läbi ja sellele paneme punkti ühe korraliku koogiga. Olgu selleks täna toorjuustukook laimi ja valge šokolaadiga. #09:35 06.02.2018 kanalilt Midagi Mõnusat

31.01.2018

Lõhe-kartulikotletid

Maitsev kodutoit on hea tuju üks alustest! Valmistame täna põhjanaabrite ühest lemmik toorainest mõnusa suutäie. Selleks on lõhe. Kala on üks enim kasutatav tooraineid põhjanaabrite toidulaual nagu seda on ka aamen kirikus. #13:07 31.01.2018 kanalilt Midagi Mõnusat

21.01.2018

Sebrakook

Töönädalat tuleb alustada ühe hea koogiga :-), siis ehk tuleb kogu nädal magus ja täis meeldivaid üllatusi. 250 grammi 20 % hapukoort220 grammi suhkrut2 muna250 grammi nisujahu0,5 teelusikatäit soodat2 teelusikatäit kakaod60 grammi võidVahusta munad suhkruga, lisa hapukoor ja sulatatud või. #13:24 21.01.2018 kanalilt Midagi Mõnusat

16.01.2018

Juustused piparkoogid tatra, röstitud köömnete ja kanepiseemnetega

Täna on meie laual teistsugused piparkoogid kui oleme harjunud. Soolased ja krõbinat hamba all loovad erinevad seemned. Maitsvad? Absoluutselt, kindlasti pakuvad põnevust ka lastele. #17:21 16.01.2018 kanalilt Midagi Mõnusat

15.12.2017

Mozzarella-hakkliha pirukad

Seest mahlased, väljast krõbedad! Ahjusoe pirukas on üks mõnus suutäis! Mozzarella juust annab pirukale hoopis teistsuguse maitse, kui seda teeb tavaline juust ja seda ikka heas mõttes. Muidugi on kauplustes pakutav sortiment lai, kuid eks igaüks peab leidma selle oma lemmiku. #16:48 15.12.2017 kanalilt Midagi Mõnusat

14.12.2017

Rummine šokolaadi-vaarikakook mandlilaastudega

Jõulud lähenevad, rahvas tormab mööda kauplusi ringi ja ostab meeltesegaduses kokku kõiksugu asju - sest nii näeb traditsioon ette. Kaupmehed muhelevad ja patsutavad õhtuti oma kaukaid. #20:00 14.12.2017 kanalilt Midagi Mõnusat

13.12.2017

Seemnetega näkileib

Põhjanaabrite lemmik läbi aastate, viimasel ajal võitnud ka paljude eestlaste südamed ja leidnud oma tee nende söögilauale. Kodune ja ilma säilitusaineteta maitseb kindlasti paremini kui kauplustes leiduv valik. #11:43 13.12.2017 kanalilt Midagi Mõnusat

26.11.2017

Grillitud hurmaa salat peekoniga

Hurmaa ehk kakiploom ehk kaki on idadiospüüri vili, botaaniliselt mari. Hurmaad pärinevad arvatavalt Hiinast. Viljad on olnud eelajaloolisel perioodil oluliseks toiduallikaks nii Hiinas, Koreas kui ka Jaapanis. #08:39 26.11.2017 kanalilt Midagi Mõnusat

25.11.2017

Singi-juustu pirukad toorjuustuga

Hommikused rõõmud - suussulavad pirukad sulatavad ka kõige jäisemad südamed ja teevad meele rõõmsaks. Lihtne valmistusviis, lihtsad komponendid. Ajaline protsess koos küpsetamisega ca 30 minutit. Kogusest piisab neljale inimesele. #07:22 25.11.2017 kanalilt Midagi Mõnusat

06.11.2017

Tšillised hakkliha-porgandipirukad lehttaignast

Üks terav suutäis kulub vahest hästi ära. Täna on igatahes minul see päev, hing ihaldab vürtsikamat toitu kui muidu ja seekord otsustasin pirukate kasuks. #17:00 06.11.2017 kanalilt Midagi Mõnusat

04.11.2017

Ahjukapsas soolapeekoniga

Tänane roog on meile kõigile üldtuntud köögiviljast, vihatud ja armastatud peakapsast. Minule isiklikult meeldib kapsas, seda nii värskelt, hapendatult, aurutatult või mis iganes olekus. Kapsas tõstab söögiisu ja aitab vähendada vähkkasvajariski. #16:07 04.11.2017 kanalilt Midagi Mõnusat

29.10.2017

Šokolaadikook Gâteau Marcel

Tänane hõrk magustoit on kuulsa Prantsusmaa kokka Michel Michaud -i veel kuulsam klassikaline šokolaadikook Gâteau Marcel. Michel Michaud alustas oma karjääri juba 15. aastasena ja töötas Michelini tärniga pärjatud restoranis Hostellerie de la Poste'1971. kolis ta Taanimaale ja sellest sai seal alguse ka Prantsuse köögi mõju ja gastronoomia tähelend Taanis. #18:55 29.10.2017 kanalilt Midagi Mõnusat

20.10.2017

Vasika abaliha shiitake seente ja punase veini kastmega

Tänane roog on kindlasti erinev igapäevasest toidust. Vasika liha on omaette klass ja shiitake seened ei ole kindlasti meie laual väga tuntud ja kaua kasutusel olnud. Shiitake seen on kasutusel erinevates Aasia köökides pea igapäevaselt. #11:29 20.10.2017 kanalilt Midagi Mõnusat

LĂ•HE NORRAPĂ„RASELT

Eriti mõnus ja mahlane kalaroog, mille valmistamisega saab hakkama igaüks. Lihtsuses peitub võlu. Norrakad pakuvad roa kõrvale üldiselt hautatud köögivilju või kartulit. Mina serveerin seda koos aurutatud köögiviljade ja riisi seguga. #08:22 20.10.2017 kanalilt Midagi Mõnusat

 

Kajastused