Viimased blogi sissekanded

Kanal : Midagi Mõnusat

 

02.12.2017

Seemnetega näkileib

Põhjanaabrite lemmik läbi aastate, viimasel ajal võitnud ka paljude eestlaste südamed ja leidnud oma tee nende söögilauale. Kodune ja ilma säilitusaineteta maitseb kindlasti paremini kui kauplustes leiduv valik. #12:33 02.12.2017 kanalilt Midagi Mõnusat

26.11.2017

Grillitud hurmaa salat peekoniga

Hurmaa ehk kakiploom ehk kaki on idadiospüüri vili, botaaniliselt mari. Hurmaad pärinevad arvatavalt Hiinast. Viljad on olnud eelajaloolisel perioodil oluliseks toiduallikaks nii Hiinas, Koreas kui ka Jaapanis. #08:39 26.11.2017 kanalilt Midagi Mõnusat

25.11.2017

Singi-juustu pirukad toorjuustuga

Hommikused rõõmud - suussulavad pirukad sulatavad ka kõige jäisemad südamed ja teevad meele rõõmsaks. Lihtne valmistusviis, lihtsad komponendid. Ajaline protsess koos küpsetamisega ca 30 minutit. Kogusest piisab neljale inimesele. #07:22 25.11.2017 kanalilt Midagi Mõnusat

06.11.2017

Tšillised hakkliha-porgandipirukad lehttaignast

Üks terav suutäis kulub vahest hästi ära. Täna on igatahes minul see päev, hing ihaldab vürtsikamat toitu kui muidu ja seekord otsustasin pirukate kasuks. #17:00 06.11.2017 kanalilt Midagi Mõnusat

04.11.2017

Ahjukapsas soolapeekoniga

Tänane roog on meile kõigile üldtuntud köögiviljast, vihatud ja armastatud peakapsast. Minule isiklikult meeldib kapsas, seda nii värskelt, hapendatult, aurutatult või mis iganes olekus. Kapsas tõstab söögiisu ja aitab vähendada vähkkasvajariski. #16:07 04.11.2017 kanalilt Midagi Mõnusat

29.10.2017

Šokolaadikook Gâteau Marcel

Tänane hõrk magustoit on kuulsa Prantsusmaa kokka Michel Michaud -i veel kuulsam klassikaline šokolaadikook Gâteau Marcel. Michel Michaud alustas oma karjääri juba 15. aastasena ja töötas Michelini tärniga pärjatud restoranis Hostellerie de la Poste'1971. kolis ta Taanimaale ja sellest sai seal alguse ka Prantsuse köögi mõju ja gastronoomia tähelend Taanis. #18:55 29.10.2017 kanalilt Midagi Mõnusat

20.10.2017

Vasika abaliha shiitake seente ja punase veini kastmega

Tänane roog on kindlasti erinev igapäevasest toidust. Vasika liha on omaette klass ja shiitake seened ei ole kindlasti meie laual väga tuntud ja kaua kasutusel olnud. Shiitake seen on kasutusel erinevates Aasia köökides pea igapäevaselt. #11:29 20.10.2017 kanalilt Midagi Mõnusat

LĂ•HE NORRAPĂ„RASELT

Eriti mõnus ja mahlane kalaroog, mille valmistamisega saab hakkama igaüks. Lihtsuses peitub võlu. Norrakad pakuvad roa kõrvale üldiselt hautatud köögivilju või kartulit. Mina serveerin seda koos aurutatud köögiviljade ja riisi seguga. #08:22 20.10.2017 kanalilt Midagi Mõnusat

Vürtsikas seasaba aasiapäraselt

Uskumatult maitsev roog, teadupärast kasutavad Aasia ja Idamaa rahvad toiduks ära kõik, mis on vähegi söödav ja hamba all ei karju. Üks neist toiduainetest on kindlasti seasaba ja selle imeliselt heas maitses ei saa põrmugi kahelda. #08:21 20.10.2017 kanalilt Midagi Mõnusat

14.09.2017

Halvaakook maasikate ja kondenspiimaga

500 grammi nisujahu250 ml kondenspiima150 grammi halvaad 100 ml õli1 teelusikatäis küpsetuspulbrit2 munanäputäis soolaLisa vett umbes 120 ml. Taigen peaks jääma paksem kui pannkoogitaigen. 10 maasikat1 teelusikatäis tärklistSega omavahel nisujahu, sool, küpsetuspulber. #18:43 14.09.2017 kanalilt Midagi Mõnusat

10.09.2017

Värskelt hapendatud kapsas

Kapsast ja muid toite on hapendatud juba tuhandeid aastaid. Eriline au on olnud hapendatud toitudel jõululaual. On ka põhjust, sest hapendatud toidud aitavad toetada seedimist ja suurendavad kasulike soolebakterite hulka. #17:10 10.09.2017 kanalilt Midagi Mõnusat

09.09.2017

Arbuusitarretis marjadega

Sügis on uksele koputanud, marjad on valminud ja moosikeetmisedki lõpetatud. Meie moosidega enam mässata ei viitsi, lihtsam on marjad külmutada ja vajadusel neist toormoosi teha. Ajaliselt suur kokkuhoid ja ei ole ka purkidega mässamist. #06:51 09.09.2017 kanalilt Midagi Mõnusat

27.08.2017

SEFIIRIKOOK

Kes meist ei mäletaks sefiiritorti? Nõukogude Liidu ajal ilmselt üks levinumatest kookidest. Sefiiri oli koogil ikka korralik kogus. Raske oli näppude vahelt seda süüa nii, et nägu sefiiriga kokku ei saanud. #18:25 27.08.2017 kanalilt Midagi Mõnusat

20.08.2017

RĂ•NGIKUD

Rõngikud, kuivikud või hoopis venepäraselt barankad? - heal lapsel ikka mitu nime!Päris mõnus on neid hommikuse kohvi või tee kõrvale nosida või lihtsalt vahepalaks süüa. #08:46 20.08.2017 kanalilt Midagi Mõnusat

16.08.2017

Rabarberikook

Veel peaks aedades kasvama rabarberit, räägime sellest imelisest taimest ka natukene lähemalt. Rabarber (Rheum rhabarbarum) on tatraliste sugukonda kuuluv mitmeaastane rohttaim. Talvitub maa-aluste risoomide abil. Rabarberi lehed on suured ja kolmnurksed. #14:57 16.08.2017 kanalilt Midagi Mõnusat

04.07.2017

Toorjuustu-kohvikreem marineeritud maasikatega

Suve mõnus maitse! Selle magustoidu valmistamine ei valmisita raskusi isegi väiksematele pereliikmetele. 200 grammi toorjuustu 2 dl vahukoort1 dl suhkrut2 teelusikatäit lahustuvat kohvi1 liiter maasikaid1 sidruni mahl1,5 dl õunamahlaPuhasta ja poolita maasikad. #16:58 04.07.2017 kanalilt Midagi Mõnusat

29.06.2017

Täidetud ja paneeritud sealihatasku

Maitsesin seda, praetud kanamunaga täidetud sealihataskut, esimest korda paar aastat tagasi Jaapanis, selle lihtsus ja võrratu maitse lummasid mind kohe esimesel korral. #19:18 29.06.2017 kanalilt Midagi Mõnusat

26.06.2017

MARJALINDID

Üks põnev ja omapärane maius. Tegemist on aeglaselt kuivatatud marjadega. Selleks sobivad praktiliselt kõik saada olevad marjad. Kasutasin seekord punaseid sõstraid. Väga tervislik ja korralik vitamiinipomm. Säilivad õigete tingimuste juures mitu kuud. #16:19 26.06.2017 kanalilt Midagi Mõnusat

25.06.2017

SIDRUNIKREEM

Eestlaste olulisem suvepüha on läbi saaanud ja aeg pöörduda tagasi argipäeva toimetuste juurde. Täna on veel võimalus ennast korralikult välja puhata. Igal inimesel on selleks omad moodused ja tegemised. Olgu selleks kalalkäik, jalutuskäik looduses või lihtsalt niisama olemine. #08:15 25.06.2017 kanalilt Midagi Mõnusat

15.06.2017

Koorene krubotto sealiha ja juustuga

Talupoegade igivanad toitained on olnud aastasadu lihtsad ja rohmakad nagu seda on ka tänane päevakangelane kruup. Kruubist võib samuti valmistada väga peeneid ja häid roogasid mida poleks isegi patt restoranis pakkuda ja miks peakski kruup olema halvem näiteks riisist. #13:01 15.06.2017 kanalilt Midagi Mõnusat

 

Kajastused