Viimased blogi sissekanded

Kanal : Silja, Food & Paris

 

10.05.2019

Rikkalik tort musta leiva, kodujuustu, suitsulõhe ja kalamarjaga

Kuigi suitsulõhe ja kalamarjaga tordi retsept ilmus kodumaa sünnipäeva puhul Laupäevaleht LP-s, siis tegelikult sobib see muidugi igaks rohkem või vähem pidulikuks sündmuseks. #10:09 10.05.2019 kanalilt Silja, Food & Paris

29.04.2019

Kevadine mango-kohupiima dessert

Avastasin, et kiirel ajal on blogimises väga suur vahe tekkinud, ja otsustasin ilusa ilmaga päevast tunnikese napsata, et toas arvuti taga istuda. Loomulikult sai päike ikkagi võitu ja postitus jäi pooleli, aga see-eest on nüüd pikad valged õhtud, mis kirjutamist igati soosivad. #06:38 29.04.2019 kanalilt Silja, Food & Paris

17.04.2019

Kohev jõhvika-kohupiimakook

Tahaks kirjutada pikemalt, aga kuna ikka on kiire nagu alati ja postituse teegmist enam edasi ka lükata ei taha, siis keskendun täna koogile ja lihavõtetele:) Sel nädalal on kohupiimakookide kõrghetk, sest juba paari päeva pärast on ju kevadpühad! :) Mina muidugi armastan kohupiimast tehtud maiustusi - alates dessertidest, vormidest, pirukatest, to #11:02 17.04.2019 kanalilt Silja, Food & Paris

Pontsakad sõrnikud, mis alati õnnestuvad

Olen sellest varemgi blogis kirjutanud, aga ei saa ikkagi alustuseks jätta mainimata, et mulle sõrnikud tohutult meeldivad! Nii ongi mul see juba kolmas sõrnikuteemaline blogipostitus, kuigi retsept on kahe varasemaga  (see ja see) võrreldes teistsugune, kuna olen kuulnud (ja ka blogipostituste alt kommentaaridest lugenud), et sõrnikud lagunev #09:26 17.04.2019 kanalilt Silja, Food & Paris

08.04.2019

VĂĽrtsikad kanasuupisted

Blogis on tükk aega vaikus olnud, aga kuna käisin vahepeal suisa kahel reisil, siis lihtsalt ei ole jõudnud ei kirjutada ega ka pole eriti võimalust olnud kodus kokata. Süüa ma muidugi teen igapäevaselt, aga ei midagi erilist, vaid enamasti oma tavapäraseid lemmikuid. #13:43 08.04.2019 kanalilt Silja, Food & Paris

04.04.2019

Tervislik 10-minuti “šokolaadi”maius

Suvi on juba peaaegu käes ja sügavkülmikus on kindlasti jälle ruumi tekkinud. Vähemalt minul on küll juba kõvasti rohkem vaba pinda võrreldes sügisega. #13:18 04.04.2019 kanalilt Silja, Food & Paris

15.03.2019

Musta leiva, kodujuustu, kahe šokolaadi ja vaarikatega tort

Kuigi välismaal käia on hästi tore, siis kodus on ikka alati hea tagasi olla :) Samas on mul reiside puhul ikkagi reeglina tunne, et need saavad liiga kiirelt otsa - alles ju tulime ja juba vaja koju tagasi minna?!? Aga võib-olla see just ongi hea, et kunagi tüdimust ega koduigatsust peale ei tule, vaid saab nautida iga hetke ja pärast õhata, kui h #14:29 15.03.2019 kanalilt Silja, Food & Paris

07.03.2019

Brownie maapähklivõiga (näiteks homseks naistepäevaks) :)

Homme ongi juba naistepäev ja kui keegi peaks soovima mõne lihtsa, aga väga hea koogiga mõnda naist üllatada, siis see on üks superhea variant :) Ma ise naudin küll homme teiste inimeste valmistatud hõrgutisi (eelkõige värskeid mereande), sooja merevett ja eredat päikest, aga kui ma kodus oleksin, siis see šokolaadiküllane kook oleks küll üks varia #02:56 07.03.2019 kanalilt Silja, Food & Paris

23.02.2019

Krõbedad juustu-jõhvika ampsud

Kui eelmisel laupäeval oli Laupäevaleht LP-s toidulugu Eesti laulu superfinalisti Uku Suvistega, kes rääkis sellest, mida ta süüa armastab ja - mis eriti tore - on samuti suur magusa- ja kohupiimafänn, siis täna jagasin lehes kahe homseks pidupäevaks sobiva tordi retsepti. #15:03 23.02.2019 kanalilt Silja, Food & Paris

21.02.2019

Minestroone - tummine aedviljasupp juustu ja makaronidega

Minestroone ehk toekas aedvilja-makaronisupp on tõeliselt toitev Itaaliast pärinev keedus. #08:20 21.02.2019 kanalilt Silja, Food & Paris

19.02.2019

Suus sulav mandli-martsipanikook

Mascarpone ja granaatõunakattega koogi retsept ilmus sõbrapäeva puhul Laupäevaleht LP-s, kuid see sobib igati hästi ka Eesti Vabariigi aastapäeval pakkumiseks. #11:47 19.02.2019 kanalilt Silja, Food & Paris

13.02.2019

Šokolaadipõhjal vaarika-juustukook homseks sõbrapäevaks

Kook on hästi mahlane ja kreemjas ning võin kätt südamele pannes öelda, et meeldib kõigile :) Olen seda tummise šokolaadipõhja ja kergelt hapuka marjakreemiga maiust aastate jooksul korduvalt küpsetanud (suvel ka värskete maasikate või mustikatega) ja ei ole veel näinud inimest, kes oma tükki lõpuni ei sööks. Kusjuures alati on nii, et kui ma selle #10:27 13.02.2019 kanalilt Silja, Food & Paris

06.02.2019

Kinoasalat feta ja aedviljadega

Üha enam räägitakse sellest, et praegusel tasemel lihasöömine ei ole jätkusuutlik, samuti sellest, kui kasulik on taimne toit. Väga huvitav artikkel lihasöömisest jm seonduvast (keskkond, loomakaitse jne), mida kõigil lugeda soovitan, ilmus aga reedeses Sirbis. #08:38 06.02.2019 kanalilt Silja, Food & Paris

03.02.2019

VĂĽrtsikas supp krevettide ja kookospiimaga

See on üks vürtsikas ja toitev supp, mida on väga lihtne valmistada (retsept ilmus Laupäevaleht LP-s). #09:01 03.02.2019 kanalilt Silja, Food & Paris

27.01.2019

Päikesevitamiinirikas forelli-spinatipirukas

Foto Raul MeeTeisipäeval toimus Anni Arro imearmsas köögistuudios Nutrilite D-vitamiini tutvustusüritus, mille jaoks minul oli suur au ja puhas rõõm valmistada päikesevitamiinirikkaid toitusid. #06:59 27.01.2019 kanalilt Silja, Food & Paris

26.01.2019

Röstitud lillkapsa ja küüslaugu supp

Tänases lehes on lugu Dimitri Demjanoviga ja temaga rääkisin lähemalt sellest, kuidas õnnestus maailma suurim kokandusvõistlus Bocuse d’Or, mida kutsutakse isegi kokkade olümpiaks, Eestisse saada. #17:37 26.01.2019 kanalilt Silja, Food & Paris

20.01.2019

Beseekihiga Key Lime Pie

See kook on ikka hullult hea!!!, aga enne, kui sellest räägin, ei saa jätta mainimata tänase päeva suurt uudist :) Nimelt korraldab meie väike Eesti aastal 2020 kokandusmaailma kõige olulisema võistluse - Bocuse d’Or’i - Euroopa eelvooru. #07:43 20.01.2019 kanalilt Silja, Food & Paris

16.01.2019

Vürtsikas kõrvistakeeks šokolaadiga (gluteenivaba)

Kuigi jaanuar on ilmselt paljudel uue alguse ja tervisliku toitumise aeg, siis üks väike keeksike kulub ikkagi alati marjaks ära ;-) Selles saab ära kasutada kodus alles olevad kõrvitsad, kusjuures isegi poodides on seda vilja veel ilusti saada. #17:33 16.01.2019 kanalilt Silja, Food & Paris

14.01.2019

Vitamiinirikas apelsinisalat granaatõunaga

Aasta alguses on ikka hea tervislikust normaalsest söömisest rääkida - kasvõi juba iseendale algtõdede meelde tuletamiseks ja üle kordamiseks:) Seekord jagaksin ühte artiklit, kus PÄRIS spetsialist purustab toitumisalaseid müüte ja lükkab ümber valed nõuanded. #17:25 14.01.2019 kanalilt Silja, Food & Paris

13.01.2019

Shakshouka - soojedav ja vürtsikas pannitäis kõike head :)

Uue aasta algus on alati tore - saab teha justkui jälle kokkuvõtte mingi eluetapi osas ja uue positiivse energiaga edasi minna. #11:50 13.01.2019 kanalilt Silja, Food & Paris

 

Kajastused