Viimased blogi sissekanded

Kanal : Silja, Food & Paris

 

24.07.2019

Aromaatne kanahautis ja nipid

Kirjutasin paar kuud tagasi Nädalalõpuleht LP-s kanalihast ja olin raamatuid jm materjale lugedes ausalt öelda ise ka imestunud, kui palju on lahjas kanalihas kasulikke aineid. Samuti nägin, et mitmed müüdid (nt et liha olevat täis antibiootikume ja hormoone), ei pea üldse paika. #09:47 24.07.2019 kanalilt Silja, Food & Paris

23.07.2019

Krõbedad porgandipirukad

Ilusal juulikuu päeval (ja õhtul) on ilmselt parim soovitus: “Mine metsa!”:) Lisaks linnulaulu ja värske õhtu nautimisele saab korjata just valmis saanud metsmustikaid, millest saab igasuguseid erinevaid kĂĽpsetisi, magustoitusid, hoidiseid, smuutisid jm teha - siin on olemas mu blogis olevad retseptid, sh ĂĽks väga maitsev salat halloumiga ;-) #06:54 23.07.2019 kanalilt Silja, Food & Paris

13.07.2019

Panna cotta marjade ja beseega

Ma ei tea, kuidas enamikel inimestel, aga minul on küll just suveperioodil toidujääke tunduvalt rohkem kui muidu. #09:02 13.07.2019 kanalilt Silja, Food & Paris

08.07.2019

Imemaitsev maasikatort

Maasikad hakkavad küll otsa saama, aga koogi jaoks jätkub neid ikka!:) Ohtra toorjuustu-kohupiimakreemi, erksa spinatibiskviidi ja kodumaiste maasikatega tort sobib igaks suviseks peoks. #15:59 08.07.2019 kanalilt Silja, Food & Paris

03.07.2019

Clafoutis maasikatega

Prantsuse köögist pärit ahjupannkook on täiesti eriline, sest kui muidu on selle riigi päritolu küpsetiste jaoks reeglina vaja spetsiifilisi teadmisi, ohtalt aega jne (nt makroonid, mille feuille, croissant'id jne jne), siis clafoutis valmib ülilihtsalt ja -kiirelt. #08:20 03.07.2019 kanalilt Silja, Food & Paris

30.06.2019

Brita kook rabarbri ja kohupiimaga

Hakkabki rabarbriaeg selleks korraks otsa saama. #10:19 30.06.2019 kanalilt Silja, Food & Paris

17.06.2019

Klassikaline rabarberikeeks

Kuigi turul on juba olemas kodumaised maasikad ja kartul, saab siiski aiast veel ka söödavat rabarberit :) Kuigi rabarber ei ole enam nii mahlane kui esimene kevadine vili, siis hetkel ei ole see veel õnneks liigselt puitunud, niiet seda on ilusti võimalik koorimata kujul toitudesse lisada. #14:59 17.06.2019 kanalilt Silja, Food & Paris

11.06.2019

Rabarbri-maasikaruudud

Sel aastal õitsesid kirsi- ja õunapuud, kastanid ja sirelid peaaegu ühel ajal ning oli ikka eriliselt tore ringi jalutada koduümbruse õitemeres ja lillelõhnas. Praegugi veel aknaid ja rõduust lahti tehes imbub imeline aroom tuppa, sest mõned põõsad, mille nime ma isegi ei tea, kannavad veel õisi. #14:10 11.06.2019 kanalilt Silja, Food & Paris

08.06.2019

Lihtsad (aga väga head!) rabarbri-kohupiimaruudud

Rabarberikoogid on ikka hullult head! See ideaalne magusa ja hapu tasakaal, mida rabarber aitab igas maiuses saavutada, on lihtsalt vastupandamatu! Eriti hea on see hapu köögivili minu arvates koos maheda kohupiimaga. #08:54 08.06.2019 kanalilt Silja, Food & Paris

05.06.2019

Spargli ja varajase kartuliga kanasalat

Spargel on minu jaoks kevadeti suisa kohustuslik :) Söön seda küll aastaringselt, kuid ajal, mil see on värske, krõmps ja eriliselt hõrk, oleks lihtsalt patt seda mitte nautida. #12:07 05.06.2019 kanalilt Silja, Food & Paris

30.05.2019

Tursaga tomatihautis kalapäevaks

Kaladest võib rääkida üldiselt, sest nagu on kirjas professorite poolt kirjutatud normaalse söömise kursuse käsiraamatus, ei ole kalade eraldi käsitlemisesks vajadust, vaid korraliku kalaliha söömine toetab tervist igal juhul sõltumata sellest, millist liiki kala söödi! Kuigi hetkel on kala pigem kallis ja hinnatud tooraine, siis varasemal ajal oli #09:50 30.05.2019 kanalilt Silja, Food & Paris

28.05.2019

Mahlane mandli-rabarbrikook

Kirjutasin laupäeval LP-s valmistoidust ja poolfabrikaatidest. Kuna minult ikka aeg-ajalt küsitakse nende tervislikkuse kohta, siis olen ise ka mõtisklenud, kas soovitada või pigem mitte. Toidud on ju väga erinevad. #06:54 28.05.2019 kanalilt Silja, Food & Paris

24.05.2019

Ahjus röstitud tursk aedviljadega - kergeks õhtueineks ideaalne

Vaatasin, et märtsis, aprillis ja mais on blogi täitsa unarusse jäänud . . . nii vähe postitusi ei ole ma vist blogi ajaloo jooksul kordagi ühes kuus teinud, kui aprillis (ainult 3!) ja märtsiski oli neid vaid neli. #07:10 24.05.2019 kanalilt Silja, Food & Paris

20.05.2019

Brokoliga lõhesupp - imelihtne ja -maitsev :)

Laupäevaleht LP toiduosas oli seekord üks toekas krõbeda kanaga sparglisalat varajase kartuliga ning rabarbriga mahlane keeks ja mahe kohupiimakook. Kõik kolm on sellised road, mida ei ole keeruline valmistada, kuid maitsevad hästi. #16:31 20.05.2019 kanalilt Silja, Food & Paris

10.05.2019

Rikkalik tort musta leiva, kodujuustu, suitsulõhe ja kalamarjaga

Kuigi suitsulõhe ja kalamarjaga tordi retsept ilmus kodumaa sünnipäeva puhul Laupäevaleht LP-s, siis tegelikult sobib see muidugi igaks rohkem või vähem pidulikuks sündmuseks. #10:09 10.05.2019 kanalilt Silja, Food & Paris

29.04.2019

Kevadine mango-kohupiima dessert

Avastasin, et kiirel ajal on blogimises väga suur vahe tekkinud, ja otsustasin ilusa ilmaga päevast tunnikese napsata, et toas arvuti taga istuda. Loomulikult sai päike ikkagi võitu ja postitus jäi pooleli, aga see-eest on nüüd pikad valged õhtud, mis kirjutamist igati soosivad. #06:38 29.04.2019 kanalilt Silja, Food & Paris

17.04.2019

Kohev jõhvika-kohupiimakook

Tahaks kirjutada pikemalt, aga kuna ikka on kiire nagu alati ja postituse teegmist enam edasi ka lükata ei taha, siis keskendun täna koogile ja lihavõtetele:) Sel nädalal on kohupiimakookide kõrghetk, sest juba paari päeva pärast on ju kevadpühad! :) Mina muidugi armastan kohupiimast tehtud maiustusi - alates dessertidest, vormidest, pirukatest, to #11:02 17.04.2019 kanalilt Silja, Food & Paris

Pontsakad sõrnikud, mis alati õnnestuvad

Olen sellest varemgi blogis kirjutanud, aga ei saa ikkagi alustuseks jätta mainimata, et mulle sõrnikud tohutult meeldivad! Nii ongi mul see juba kolmas sõrnikuteemaline blogipostitus, kuigi retsept on kahe varasemaga  (see ja see) võrreldes teistsugune, kuna olen kuulnud (ja ka blogipostituste alt kommentaaridest lugenud), et sõrnikud lagunev #09:26 17.04.2019 kanalilt Silja, Food & Paris

08.04.2019

VĂĽrtsikad kanasuupisted

Blogis on tükk aega vaikus olnud, aga kuna käisin vahepeal suisa kahel reisil, siis lihtsalt ei ole jõudnud ei kirjutada ega ka pole eriti võimalust olnud kodus kokata. Süüa ma muidugi teen igapäevaselt, aga ei midagi erilist, vaid enamasti oma tavapäraseid lemmikuid. #13:43 08.04.2019 kanalilt Silja, Food & Paris

04.04.2019

Tervislik 10-minuti “šokolaadi”maius

Suvi on juba peaaegu käes ja sügavkülmikus on kindlasti jälle ruumi tekkinud. Vähemalt minul on küll juba kõvasti rohkem vaba pinda võrreldes sügisega. #13:18 04.04.2019 kanalilt Silja, Food & Paris

 

Kajastused