Viimased blogi sissekanded

Kanal : Silja, Food & Paris

 

13.02.2019

Šokolaadipõhjal vaarika-juustukook homseks sõbrapäevaks

Kook on hästi mahlane ja kreemjas ning võin kätt südamele pannes öelda, et meeldib kõigile :) Olen seda tummise šokolaadipõhja ja kergelt hapuka marjakreemiga maiust aastate jooksul korduvalt küpsetanud (suvel ka värskete maasikate või mustikatega) ja ei ole veel näinud inimest, kes oma tükki lõpuni ei sööks. Kusjuures alati on nii, et kui ma selle #10:27 13.02.2019 kanalilt Silja, Food & Paris

06.02.2019

Kinoasalat feta ja aedviljadega

Üha enam räägitakse sellest, et praegusel tasemel lihasöömine ei ole jätkusuutlik, samuti sellest, kui kasulik on taimne toit. Väga huvitav artikkel lihasöömisest jm seonduvast (keskkond, loomakaitse jne), mida kõigil lugeda soovitan, ilmus aga reedeses Sirbis. #08:38 06.02.2019 kanalilt Silja, Food & Paris

03.02.2019

VĂĽrtsikas supp krevettide ja kookospiimaga

See on üks vürtsikas ja toitev supp, mida on väga lihtne valmistada (retsept ilmus Laupäevaleht LP-s). #09:01 03.02.2019 kanalilt Silja, Food & Paris

27.01.2019

Päikesevitamiinirikas forelli-spinatipirukas

Foto Raul MeeTeisipäeval toimus Anni Arro imearmsas köögistuudios Nutrilite D-vitamiini tutvustusüritus, mille jaoks minul oli suur au ja puhas rõõm valmistada päikesevitamiinirikkaid toitusid. #06:59 27.01.2019 kanalilt Silja, Food & Paris

26.01.2019

Röstitud lillkapsa ja küüslaugu supp

Tänases lehes on lugu Dimitri Demjanoviga ja temaga rääkisin lähemalt sellest, kuidas õnnestus maailma suurim kokandusvõistlus Bocuse d’Or, mida kutsutakse isegi kokkade olümpiaks, Eestisse saada. #17:37 26.01.2019 kanalilt Silja, Food & Paris

20.01.2019

Beseekihiga Key Lime Pie

See kook on ikka hullult hea!!!, aga enne, kui sellest räägin, ei saa jätta mainimata tänase päeva suurt uudist :) Nimelt korraldab meie väike Eesti aastal 2020 kokandusmaailma kõige olulisema võistluse - Bocuse d’Or’i - Euroopa eelvooru. #07:43 20.01.2019 kanalilt Silja, Food & Paris

16.01.2019

Vürtsikas kõrvistakeeks šokolaadiga (gluteenivaba)

Kuigi jaanuar on ilmselt paljudel uue alguse ja tervisliku toitumise aeg, siis üks väike keeksike kulub ikkagi alati marjaks ära ;-) Selles saab ära kasutada kodus alles olevad kõrvitsad, kusjuures isegi poodides on seda vilja veel ilusti saada. #17:33 16.01.2019 kanalilt Silja, Food & Paris

14.01.2019

Vitamiinirikas apelsinisalat granaatõunaga

Aasta alguses on ikka hea tervislikust normaalsest söömisest rääkida - kasvõi juba iseendale algtõdede meelde tuletamiseks ja üle kordamiseks:) Seekord jagaksin ühte artiklit, kus PÄRIS spetsialist purustab toitumisalaseid müüte ja lükkab ümber valed nõuanded. #17:25 14.01.2019 kanalilt Silja, Food & Paris

13.01.2019

Shakshouka - soojedav ja vürtsikas pannitäis kõike head :)

Uue aasta algus on alati tore - saab teha justkui jälle kokkuvõtte mingi eluetapi osas ja uue positiivse energiaga edasi minna. #11:50 13.01.2019 kanalilt Silja, Food & Paris

10.01.2019

Toad in the hole ehk vorstipirukas sibulakastmega

Miks mitte valmistada vahelduseks ĂĽks vanalt healt Inglismaalt pärinev pirukas Toad in the hole ehk Kärnkonn Augus?!? Brittide puhul ei ole kummaline roa nimetus midagi erilist - neid on teisigi, näiteks jam roly-poly, mida kutsutakse ka surnud mehe jalaks:)Toad in the hole on kuulus pubides pakutav kodune roog, mis ei ole mitte kuid #18:12 10.01.2019 kanalilt Silja, Food & Paris

09.01.2019

Tatrahelbepuder päikesekuivatatud tomatitega

Täna enam head uut aastat soovida ei sobivat, aga imelist ja õnnelikku alanud aastat soovin ikkagi kõigile kallitele siin lehel viibijatele!!! :)Tõesti kahju, aga see on paraku alles esimene postitus sel aastal. #07:47 09.01.2019 kanalilt Silja, Food & Paris

03.01.2019

Prantsuse sibulasupp

Klassikaline sibulasupp on kosutav ja soojendav. Rustikaalne supp on siiani Prantsuse bistroodes ja kodudes nõutud roog, mida valmistatakse reeglina seisma jäänud ehk mitte enam värske baguette’iga. #08:50 03.01.2019 kanalilt Silja, Food & Paris

Vürtsikas pikkpoiss õunamahlas haudunud hapukapsaga

Viimasel ajal räägitakse üha rohkem sellest, kui palju toitu me tegelikult ära viskame . . . Mul on neid numbreid kuuldes alati tohutult kurb, eriti kui tegemist on mõne lihatoiduga, sest keegi on selle liharoa jaoks oma elu kaotanud. #08:49 03.01.2019 kanalilt Silja, Food & Paris

02.01.2019

Tummine šokolaadi-juustukook jõululauale

Jõululaupäev on lõpuks kätte jõudnud ja pean ütlema, et ega väga enam traditsiooniliste toitude järele isu ei olegi. #06:50 02.01.2019 kanalilt Silja, Food & Paris

13.12.2018

Sinepine lõhe läätsede ja peediga

Enne, kui sellest ĂĽlimalt maitsvast (minu arust tuli tõesti väga hästi välja!:):):) ) läätsetoidust räägin, tahan öelda, et:Hetkel on käimas Globus Eesti tarbijamäng, kus võib võita nii 1000 euro väärtuses reisitšeki kui ka ligi 1500 auhinda! Mängus osalemiseks vaadake kodulehte: http://globuseesti.ee ja toimige nii, nagu seal kirjas on - #15:21 13.12.2018 kanalilt Silja, Food & Paris

12.12.2018

Šokolaaditrühvlid krõbeda musta leivaga

Nonii, seekord jälle magusalainel, sest jagamist ootavad krõbeda musta leivaga trühvlid! :) Suus sulavad kergelt vürtsikad šokolaadikommid on suurepärased nii kingituseks kui ka niisama maiustamiseks. #09:33 12.12.2018 kanalilt Silja, Food & Paris

10.12.2018

Kartulisalat koduse majoneesiga

Kui ma süüa teen, siis eelistan pigem valmistada suurema (vähemalt kahe- või kolmekordse) koguse, et saaks järgmisel päevalgi head toitu nautida ilma, et peaks selle valmistamisega eelnevalt vaeva nägema. #15:16 10.12.2018 kanalilt Silja, Food & Paris

07.12.2018

Ahjuvorm kahe juustu ja lihapallidega

Uskumatu, kuidas aeg lendab! Juba pühapäeval on teine advent, laupäeval mu selle aasta teine suurem jõulupidu ning nii palju on kogu aeg teha, et blogimiseks mahti ei jäägi. #16:38 07.12.2018 kanalilt Silja, Food & Paris

02.12.2018

Suus sulavad kõrvitsa-pähkliruudud

Soovin kõigile toredat esimese advendi õhtut ja imeilusat jõuluaega! Nädalavahetusel jõudsid minuni juba esimesed kingitused ja peetud sai esimene jõulupidu, kuid õnneks see on alles algus. #17:16 02.12.2018 kanalilt Silja, Food & Paris

27.11.2018

Lehtkapsapesto ja kanaga makaroniroog

Pole ammu ühtegi pasta retsepti lisanud blogisse, kuigi ma teen erinevaid makaroniroogasid päris sageli. Pesto (võib teha ka tomatist) ja juust on kõige lihtsaim variant makaronidele lisamiseks, kuid sama sageli teen ka suitsulõhe, avokaado või tomatikastmega pasta’sid. #15:21 27.11.2018 kanalilt Silja, Food & Paris

 

Kajastused