Viimased blogi sissekanded

Kanal : Silja, Food & Paris

 

08.11.2018

Päikesevitamiinirikas forelli-spinatipirukas

Teisipäeval toimus Anni Arro imearmsas köögistuudios Nutrilite D-vitamiini tutvustusüritus, mille jaoks minul oli suur au ja puhas rõõm valmistada päikesevitamiinirikkaid toitusid. #10:17 08.11.2018 kanalilt Silja, Food & Paris

04.11.2018

Kõrvitsa-kaerahelbeküpsised pähklite ja šokolaadiga

Olen sel sügisel jõudnud jub päris palju erinevaid kõrvitsatoitusid teha ja mul on tõeliselt hea meel, et saan neid hakata vaikselt blogissegi lisama. #09:29 04.11.2018 kanalilt Silja, Food & Paris

30.10.2018

Perfektse tempurasuupiste saladused ja pisut Jaapani köögist

Jaapan on imelise toiduga riik! Juba ammu enne kui läänes muutusid mantraks sõnad “hooajaline, kohalik ja värske”, on need olnud Jaapani köögi alustalad. #17:44 30.10.2018 kanalilt Silja, Food & Paris

25.10.2018

Suus sulavad metspähklitega trühvlid

Kätte on jõudnud kõrvitsahooaeg (november juba vanast ajast ju kõrvitsakuu!:D) ja tahaks teiega kõiki oma uusi kõrvitsamaiuste jm -toitude retsepte jagada, aga need on veel avaldamise ootel erinevates väljaannetes, niiet pean kahjuks ise ka ootama. #10:19 25.10.2018 kanalilt Silja, Food & Paris

22.10.2018

Mahlane mandli-õunakook

Kuigi mul endal on hetkel juba teist tundi ahjus küpsemas üks toekas seapraad ning värske kraam juba pestud (vaja vaid salat kokku segada ja kaste teha), siis tegelikult tahaksin täna jagada hoopis ühe ülimalt lihtsa, aga väga mõnusa, pehme ja mahlase mandlijahuga õunakoogi retsepti. #16:37 22.10.2018 kanalilt Silja, Food & Paris

18.10.2018

Sügisene argiõhtu sealiharoog õunte ja ürtidega

Mul on tõeliselt kahju, et blogis on juba päris pikk vaikus olnud . . . :) Aga reisil olles lihtsalt on nii palju uusi ja põnevaid asju avastada, et kuidagi ei teki tunnet, et suudaks jätta mõne ägeda kogemuse saamata ja selle asemel hotellitoas arvuti taga olla. #16:46 18.10.2018 kanalilt Silja, Food & Paris

09.10.2018

Ploomi-clafoutis

Clafoutis on Prantsusmaalt pärit lihtne küpsetis, mille taina teevad minu arvates eriti maitsvaks rõõsk koor, mandlijahu ja väike alkohol. Koduselt võiks clafoutis' kohta öelda “ahjupannkook” ning just ahjus küpsedes muutub see kohevaks ja kleepuvaks. #02:24 09.10.2018 kanalilt Silja, Food & Paris

03.10.2018

Lillkapsa-calzone

Avastasin alles õhtupoole, et eile oli üleilmne taimetoidu päev. Sel puhul mõtlesin jagada ühe liha- ja jahuvaba eriliselt tervisliku calzone retsepti, mis ilmus paar kuud tagasi Laupäevaleht LP-s. #04:50 03.10.2018 kanalilt Silja, Food & Paris

30.09.2018

Hõrgu mandlitäidisega õunakook ja kodusest õunamahlast

Ilmselt kõik "õiged eestlased" on vähemalt lapsepõlves ise õunamahla teinud!:) Meil oli see kodus igasügisene tegevus, mida ma absoluustelt ei armastanud. Tüütu õunte korjamine ja pesemine, õues külmetamine jms on põhilised asjad, mis mul selle suure “lõbuga” seonduvad. #08:17 30.09.2018 kanalilt Silja, Food & Paris

27.09.2018

Pirni-sinihallitusjuustu pirukas

Praegu saab veel kodumaiseid parimaid pirne ja vahelduseks magusatele asjadele soovitan neist teha hoopis ühe krõbedapõhjalise küpsetise sinihallitusjuustuga. Pirnide, sinihallitusjuustu ja Kreeka pähklite kombos iseenesest ei ole midagi uudset - olen seda varem korduvalt kasutanud. #12:11 27.09.2018 kanalilt Silja, Food & Paris

20.09.2018

Beseekateega pohla-martsipani juustukook

Pohlad ja martsipan on ka veendunud magusapõlgurit põlvist nõrgaks võttev kooslus! Tänu kreemisele toorjuustutäidisele ja pehmele beseekihile saab neist kahest suus sulava koogi, mis sobib lauale panekuks ka pidulikumal puhul. #07:24 20.09.2018 kanalilt Silja, Food & Paris

17.09.2018

Klassikaline pohla-õunamoos

Nädalavahetus oli jälle mõnusalt soe ja päikseline:) Loodetavasti oli kõigil aega nii õunu korjata kui ka metsa pohlale minna; eks nädala sees jõuab neist moosi keeta ja muid toitusid, sh küpsetisi valmistada :) Ja need pohlad, millele kohe kasutust ei leia, tasub sügavkülma panna, sest aastaringselt on hea neid kookides jm kasutada.Minul oli pohla #08:32 17.09.2018 kanalilt Silja, Food & Paris

Beseekateega kondenspiima-marjakook

Hakkasin just eile mõtlema, et nii vähe nagu sel suvel, ei ole ma ühelgi teisel suvel väljas söömas käinud . . . Kõik uued kohadki ootavad veel proovimist, rääkimata oma vanade lemmikute külastamisest. #08:08 17.09.2018 kanalilt Silja, Food & Paris

Pohlade, pähklite ja kahe šokolaadiga brownie

Nädalavehtustel on aega rohkem, et süüa teha ja küpsetada, seega tasub kindlasti üks hõrk kook ahju lükata, mida on hea nii külalistele pakkuda kui ka ise mõne söögikorra lõpetuseks kohvi kõrvale nautida. #08:07 17.09.2018 kanalilt Silja, Food & Paris

Tummine šokolaadikook kikerhernestega

See imelihtne šokolaadikook valmis koostöös Globusega, kellel on käimas vahva kampaania #globusretseptid. Igaüks saab osaleda ja selleks on vaja ainult:1. valmistada maitsev toit meelepärase Globus tootega;2. teha roast isuäratav pilt;3. postitada foto enda FB- või instakontole koos viitega #globusretseptid ning4. registreerida retsept siin. #08:06 17.09.2018 kanalilt Silja, Food & Paris

Parimad pohla-martsipani muffinid

Need superhead muffinid olid mu esimeses raamatus “Magus kiusatus” ja on internetis päris popiks saanud. Olen üllatavalt paljudes blogides seda retsepti aastate jooksul näinud, enamasti on juures ka korrektne viide retsepti autorile. #07:50 17.09.2018 kanalilt Silja, Food & Paris

11.09.2018

Kinoa röstitud aedviljade ja krevettidega

Et blogi liiga magusaks kätte ära ei läheks, siis jagan vahepeal ka soolase toidu retsepti, mis sellest, et ise valmistasin eile ploomi-clafoutis’ ja sinihallitusjuustu-pirni piruka:) Viimane on küll pigem muidugi soolane toit, mis sobib imehästi klaasikese veini või šampanja kõrvale. #08:23 11.09.2018 kanalilt Silja, Food & Paris

07.09.2018

Kaneeline õunakeeks röstitud metspähklite ja banaaniga

See siin on üks mahlane ja pehme õunakook, milles vürtsi annab kaneel ja magusust lisaks karamellisele pruunile suhkrule ka küpsed banaanid. Tänu banaanidele on keeks tervislikum, sest suhkrut on selles vähem, kui klassikaliselt taolises küpsetises. #08:25 07.09.2018 kanalilt Silja, Food & Paris

30.08.2018

Suvikõrvitsa-šokolaadi keeks

Enne kui sellest mahlasest ja šokolaadiküllasest keeksit räägin, mõtlesin küsida, kas Teie teate, kuidas on kõige parem viis leiba, saia, keeksi jmt taolisi küpsetisi säilitada?:) Õige vastus on: toatemperatuuril ja sügavkülmikus; vale vastus on: külmkapis. #05:53 30.08.2018 kanalilt Silja, Food & Paris

27.08.2018

Kaerahelbepõhjal marja-juustukook

Seda kooki tegin juba umbes kuu aega tagasi koduaiast korjatud marjadega, va vaarikad, sest turult ostetud on tavaliselt fotogeenilisemad, ja retsept ilmus Laupäevaleht LP-s. #14:50 27.08.2018 kanalilt Silja, Food & Paris

 

Kajastused