Viimased blogi sissekanded

Kanal : Kokkama

 

01.12.2016

Purukattega piparkoogine pirni-toorjuustukook

Soovisin ühel õhtul küpsetada õhulist kohupiimakooki, kuid mida ei olnud oli küpsetise peategelane kohupiim isiklikult. Ju olin kiiruga selle poeriiulitele unustanud. #21:02 01.12.2016 kanalilt Kokkama

29.11.2016

Gluteenivabad piparkoogid

Jõuluasju meil kodus veel ei ole, kuusest rääkimata. Selle asemel aga säravad õhtusel ajal laual küünlad ning tuba on mandariinide ja kuuma jõulujoogi lõhna täis. #07:05 29.11.2016 kanalilt Kokkama

23.11.2016

Ă•hulised juustupadjakesed

No mis ma oskan öelda - need küpsised on saanud sel sügisel meie peres üheks vaieldamatuks lemmikuks. Ja kuna nende valmistamine möödub nii kiirelt, siis on need viimasel ajal meie elutoa laua peal ikka väga sagedased külalised. #18:08 23.11.2016 kanalilt Kokkama

22.11.2016

Mahlane Brita kook ehk pisipreili Mia sai 4-kuuseks

Nüüd on siis 4 kuud möödas pisikese Mia sünnist. See pisike rõõmurull on suur uudistaja, maailmaavastaja ja kilkaja, kuid samas ka kõige suurem unekott, keda tean. #08:38 22.11.2016 kanalilt Kokkama

12.11.2016

Köömnepannkoogid toorsingi ja praemunaga

Olen vist pannkookide kategoorias leidnud ühe oma uutest lemmikutest!! Ühesõnaga on viimased pannkoogihommikud möödunud nendesamade köömnepannkookidega. #19:11 12.11.2016 kanalilt Kokkama

Üks lihtne burger rebitud lihaga ning Kaubamaja toidumaailma juustunädal!

Tallinna Kaubamaja toidumaailmas on toimumas ahvatlevad teemanädalad. On lihanädal, on kalanädal, on suupistetele pühendatud nädal ja on JUUSTUNÄDAL. Nimelt on sel nädalal ( 7-13. 11. 16) Kaubamaja toidumaailmas nädal, kus väga paljud head juustud on väga sõbraliku hinnaga. #16:48 12.11.2016 kanalilt Kokkama

Kitsejuustu-šokolaadivaht

Vahest tahaks midagi head, sest magusaisu lausa nõuab miskit. Seda ei pea olema palju, sest piisaks vaid mõnest väga heast apsust, et see piinav magusaisu kaotada. Just seesugune on seesama šokolaadivaht, mis oma tummisuse ja kreemisusega mõjub liigagi hästi maitsemeeltele. #16:46 12.11.2016 kanalilt Kokkama

11.11.2016

Brokolisalatiga talvele vastu

Kui Te olete nüüd juba mitu-mitu päeva tummiseid sügisroogasid söönud ning soovite vahelduseks ka miskit värsket nautida, siis minule on abiks seesama brokolisalat. #05:48 11.11.2016 kanalilt Kokkama

02.11.2016

Juustune kõrvitsa-kartulivorm

Käsi püsti, kes sel aastal Halloweeni ajal kõrvitsale näo meisterdas? Ma tõstan käe pooleldi üles, kuid olen valmis selle koheselt langetama:) Nimelt ostsin kõrvitsapea küll koju valmis, mõttega seda traditsioonilist kõrvitsanäo tegemist teha, kuid päev jooksis nii kiiresti õhtusse, et praegugi kükitab üks korralik kõrvitsahakatis mul rõdul. Praeg #04:53 02.11.2016 kanalilt Kokkama

30.10.2016

Uus burgerirestoran Uulits

Ma pean ausalt tõdema, et mulle meeldib süüa hamburgerit. Mitte muidugi igapäev ja ka kindlasti mitte mingisugust niisama ettejuhtuvat burgerit. Pigem kostitan end selle toiduga paar korda kuus, eelistades kindlasti burgereid, mis maitsevad tõesti hästi ning on nö kindla peale minek. #13:28 30.10.2016 kanalilt Kokkama

26.10.2016

Sarvesaiad õuna, apelsinisukaadi ja kardemoniga

Siis kui kodus ahju all praksub tuli, tekib tahes-tahtmata isu miskit küpsetada. Jahe ja hämar ilm ning hubane kodusoojus on just need tegurid, mis viivad mõtted millegile heale ja kohe kindlasti isetehtule. Eilne ilm oli just seesugune, mis lausa nõudis magusaid saiakesi õhtuse kohvi kõrvale. #15:25 26.10.2016 kanalilt Kokkama

25.10.2016

Kõrvitsa-kohvismuuti

Kui ma suvisel ajal oma mahlapressi pisut unarusse jätsin, siis nüüd on see taas kasutusel meeldivalt tihedasti. Kohe, kui esimesed õunad puu peal valmis said, siis algas ka mahlapressi tööaeg taas pihta. Tuleb ju ära kasutada kõiki neid sügisesi ande. #20:11 25.10.2016 kanalilt Kokkama

22.10.2016

Küpsetamata hapukoore-meekook pisipreili Mia (mini)sünnipäevaks

Taas on üks kuu möödunud (appi, nii kiirelt) ning on aeg jällegi üks koogike valmis meisterdada. Seekord valmis üks lihtne küpsetamata hapukoore-meekook, mille idee tiirles mul juba pikemat aega peas ringi. #06:08 22.10.2016 kanalilt Kokkama

21.10.2016

Suvikõrvitsabrownie (gluteenivaba, paleo)

Mulle tohutult meeldib see aeg, kui suvest hakkab tasapisi saama jahe sügis. Meeldivad veidi jahedamad ilmad ning isegi pimedad õhtud, sest koos sügisega muutub ka igapäevamenüü. Tekib isu tummiste, pisut soojendavate ning nö isetehtud lohutustoitude järele. #03:14 21.10.2016 kanalilt Kokkama

20.10.2016

Kaerahelbepuder küpsetatud juustu ja kalamarjaga ning Pudrumeister2016 võistlusest

Rahvusvahelise pudrupäeva tähistamiseks toimus Eestis teist korda konkurss, mille tulemusel selgitati 10. oktoobril välja Eesti Parim Pudrumeister 2016. #18:55 20.10.2016 kanalilt Kokkama

07.10.2016

Maitsevõis praetud klaarsäga

Umbes nädalake tagasi jagasin ma siin blogis üht maitsvat retsepti, milles kasutasin sellist kala nagu klaarsäga. See kala hakkab mulle üha rohkem meeldima. #20:50 07.10.2016 kanalilt Kokkama

05.10.2016

Laisa inimese kohupiimakorbid

Mul on siin blogis olemas klassikaliste kohupiimakorpide retsept ja siis leidub siin ka teistmoodi kohupiimakorpide retsept, mis valmivad pisikeste barankade sisse. #20:02 05.10.2016 kanalilt Kokkama

29.09.2016

Pošeeritud klaarsäga kõrvitsa-porgandipüreega

Kala on meie pere toidulaual tihti, isegi väga tihti ning seetõttu olin ülimalt õnnelik, kui minu kätte sattus lausa ideaalselt fileeritud klaarsäga (nahaga ja nahata) fileed. #04:55 29.09.2016 kanalilt Kokkama

27.09.2016

Sidruni-juustukook pisikesele printsessile

Aeg möödub nii kiirelt, isegi liiga kiirelt. Täpselt nädal aega tagasi tähistasime pisipreili Mia teise elukuu täitumist. #12:16 27.09.2016 kanalilt Kokkama

25.09.2016

Jäätisepulgad maapähklivõiga

Selle nädala alguses olin Terevisioonis ning valmistasin kööginurgas kaneelimekiga magusat kõrvitsavormi (LINK). See maitseb praegusel hooajal eriti mõnusalt ning seetõttu soovitaksin kindlasti proovida, isegi juhul, kui kõrvits eriliste lemmikute hulka ei kuulu. #08:12 25.09.2016 kanalilt Kokkama

 

Kajastused