Viimased blogi sissekanded

Kanal : Kokkama

 

03.12.2018

Imelised kapsasteigid

Kui sa poest endale ühe kapsapea kaasa tassid ning miskipärast tundub, et kapsahautise isu lihtsalt ei ole, siis soovitan meisterdada sellest hoopis kapsasteike. See on mõnusalt kerge ja maitsev roog, mis valmib ahjukuumuses. #09:00 03.12.2018 kanalilt Kokkama

29.11.2018

Rebitud lambaliha koorekastmes

Jõulud ei ole enam kaugel ning tuleb tunnistada, et kerge jõulutunne on mul juba ammu peal. Kui oktoobrikuu lõpul esimene lumi Pärnumaale jõusid, siis tuli koheselt ka jõulutunne. #10:09 29.11.2018 kanalilt Kokkama

21.11.2018

Kolm põnevat ahvatlust: Restoran Moon, Kolm Sibulat ning Mantel ja Korsten.

Moon, Kolm Sibulat, Mantel ja Korsten…. toidukohad, mis samade meisterlike käte all liuglevalt toimivad ning maitsete maailmas laineid löövad. Nende restoranide aluseks on Roman Zaštšerinski, Igor Andrejev ning Jana Zaštšerinski. #13:02 21.11.2018 kanalilt Kokkama

19.11.2018

Heeringatort

Minu jaoks on võileivatortidel sünnipäevalaual alati oma kindel koht olemas, kuna selle toiduga kaasneb teatud nostalgihõng, mida nii lihtsalt paljudest toitudest ei leia. #04:21 19.11.2018 kanalilt Kokkama

18.11.2018

Seene-sibulasupp Peipsi mõjutustega

See postitus räägib ühest ülimalt maitsvast supist, mis hooajale kohaselt valmib seentest. Selle supiga tegin ma tegelikult tutvust hiljuti, täpsemalt siis, kui nädala alguses käisin lühikesel maitsete avastamise reisil Peipsi ääres. Teatavasti oli Peipsimaa 2017. aasta toidupiirkond. #22:55 18.11.2018 kanalilt Kokkama

02.11.2018

Bataadivõileivad hernevõrsete ja kalamarjaga!

Mida enam talve poole, seda enam trügib minu menüüsse bataat - ja nii on see iga aasta. See muidugi ei tähenda, et bataat igapäevaselt kasutuses oleks. Pigem on see ikka selline tore külaline, kellega meeldiv taaskohtuda üks või kaks korda nädalas. #16:33 02.11.2018 kanalilt Kokkama

01.11.2018

Kolme juustu pirukas

Mulle tundub, et sedasorti lahtist pirukat küpsetasin ma liiga kaua aega tagasi, sest hõrgutise ahju pistmisel ootasin ma juba kannatamatult selle valmimist. #16:00 01.11.2018 kanalilt Kokkama

25.10.2018

Kreemine šokolaadijäätis (paleo, gluteeni- ja laktoosivaba)!

Vahest juhtub ikka nii (loe: tegelikult päris tihti), et meisterdan sügavkülma ootele isetehtud pulgajäätiseid. Kui jäätiseisu peale kipub tulema, siis on ju hea teha väike jalutuskäik külmkapi juurde ning sirutada käsi külmasahtlisse maiuse järele. #11:26 25.10.2018 kanalilt Kokkama

22.10.2018

Porgandikook (gluteeni- laktoosivaba ja paleo)

Kui mõni, kuuldes porgandist koogi sees, kipub nina krimpsutama, siis mina pooldan sedasorti küpsetisi kahe käega. Igasugu köögiviljad on igati teretulnud minu valmistatud küpsetistes, sest lisaks magususele jagavad need kuhjaga mahlasust ning pisut tervislikumaks muudavad küpsetise ka. #17:22 22.10.2018 kanalilt Kokkama

16.10.2018

Karamellised õuna-kohupiimakoogid purgis

Üha tihedamini avastan ma ennast valmistamas küpsetamata kooke. Kui ahi on hõivatud mõne lõuna- või õhtusöögiga, siis on vägagi mugav meisterdada kõrvale miskit magusat, mis ei vaja ahjukuumust. Sestap ongi küpsetamata kookide rohkuses enamasti süüdi just sedasorti juhtumid. #21:47 16.10.2018 kanalilt Kokkama

12.10.2018

Pistaatsia-matcha juustukook (kĂĽpsetamata!)

Ilm kostitab meid hetkel ohtralt päikesepaisteliste ilmadega. Tõsi küll, mõni päev on kohe nii nutuselt vihmane, et paneb igatsema möödunud suvepäevi. Suve ärasaatmiseks ning sooja sügise tervituseks ongi aga õige oma maitsemeeli paitada ühe hõrgutava juustukoogiga. #18:34 12.10.2018 kanalilt Kokkama

02.10.2018

Pärnu Kohvikute Nädal 2018 ning AUHINNAMÄNGUGA kutse kahele kohvikusse!

Jah, see tuleb taas! Juba legendaarseks saanud Pärnu Kohvikute Nädal on toimumas suurte üllatustega sel aastal 6-14. oktoobrini. Teatavasti on sel aastal Pärnumaa valitud Eesti toidupiirkonnaks ning seepärast toimub ka kohvikute nädal suurejoonelisemalt ning erilisemalt. #14:44 02.10.2018 kanalilt Kokkama

30.09.2018

Lapsed köögis: kuldkollased kartulinagitsad (samm-sammult)

Usun, et ma pole ainuke, kelle lapsed samuti tihtipeale kööki trügivad ning miskit ise oma kätega valmistada soovivad. Isetehtult maitsevad toidud ju kordades paremini ning võib isegi juhtuda, et ka laste poolt meisterdatud püreesupid lõpuks väikeste sööjate seas populaarsust koguvad. #06:25 30.09.2018 kanalilt Kokkama

27.09.2018

Ăśhe poti roog - riis, kana ja basiilik

Ma olen ennegi jaganud siin blogis retsepte, mis saavad valmis ühes potis. Selles mõttes, et viskad asjad potti ning seejärel jääd ootama, kuni kõik ilusti ühtseks roaks valmib. Kui enamasti olen niimoodi valmistanud pasta- ja tanguroogasid, siis selle toidu peaosalisteks on hoopis kana ja riis. #08:13 27.09.2018 kanalilt Kokkama

20.09.2018

Selle aasta maitsev uustulnuk - kohupiima-õunakook

Sel aastal küpsetatud õunakookidest väärib tähelepanu kindlasti seesama õunakook. Selles õunakoogis ei olegi tegelikult miskit uut - koogipurune kate, mahlane ja õhuke põhi ning meeldivalt paks kohupiimatäidis, millel seltsiks mõned koduaiaõunad. #16:20 20.09.2018 kanalilt Kokkama

30.08.2018

Roosapalgeline peedi-oahummus, kikerhernestest küpsisetainas ning üks auhinnamäng!

Pikk ja veniv pealkiri, aga kõige targem on alustada algusest. Nimelt räägin ühest auhinnamängust, mille viib läbi Globus Eesti. #08:28 30.08.2018 kanalilt Kokkama

26.08.2018

Ĺ okolaadi panna cotta

Üks väga lihtne magustoit, mis valmib tõepoolest hetkega. Kui üldjuhul valmib panna cotta želatiiniga, siis selle magustoidu puhul kasutatud tarretamiseks tarretisesuhkrut ja šokolaadi. Nii jääb ainukeseks vaevaks vaid komponente üksteise järel kookospiimale lisada. #14:59 26.08.2018 kanalilt Kokkama

21.08.2018

Ăśks imeline soodaleib sulatatud juustu ja tĂĽĂĽmianiga

Suve lõpp on meid kostitanud kergede vihmahoogudega. See ongi tegelikult tore - ilm annab märku peagi algavast sügisest, samas imeilusat suve väärikalt ära saates. #13:21 21.08.2018 kanalilt Kokkama

19.08.2018

Ă•una-juustukook - parajalt magus, mahlane ja kreemjas!

Suvi saab läbi ning seoses sellega lõppeb ka Naistelehe köögirubriik "Suvekook". Minu sulest on seesama õunakook selle rubriigi viimaseid magusaid ampse ning mis ilmus see ajakirjas 15. augustil. #21:14 19.08.2018 kanalilt Kokkama

16.08.2018

Pärnumaa maitsed 2018!

Sel aastal on fookuses Pärnumaa toidukultuur! Miks? Sellepärast, et Pärnumaa on valitud Maaeluministeeriumi poolt 2018. aasta Eesti toidupiirkonnaks! Sellise auväärt tiitli kandmine aitab loodetavasti kaasa kohaliku toidu ja toidukultuuri tutvustamisele. #14:05 16.08.2018 kanalilt Kokkama

 

Kajastused