Viimased blogi sissekanded

Kanal : Kokkama

5. koht blogide edetabelis  

Üleeile (27.07.2015)

Kerge tsitruseline kanafilee

Taaskord pean ma alustama oma blogipostitust lausega: see retsept on nii-nii lihtne! Seesama lõunasöögi retsept valmis jälle sellisel kiirel ajal, kui nälg juba näpistab ning miskit (head) on vaja ruttu süüa, et siis oma tööga taas jätkata. #05:21 27.07.2015 kanalilt Kokkama

24.07.2015

Brokolipesto (paleo)

Selle toreda retsepti idee sain ma raamatust "Mina loobun suhkrust". Teate, see brokolist valmistatud pesto maitseb lihtsalt suurepäraselt ning olen sellest viimasel ajal nii vaimustuses. #06:58 24.07.2015 kanalilt Kokkama

23.07.2015

Üks lihtne püreesupike röstitud peediga

Kui Teil juhtub olema selle aasta Farmi kalender, siis valmistasin sinna oktoobrikuuks sellesama üdini maitsva püreesupi. See supp on nii lihtne ja kerge, et keetsin seda paar päeva tagasi suvilas. #08:57 23.07.2015 kanalilt Kokkama

Ahjuredised

Õnneks on mul päris palju tuttavaid, kelle peenramaal redis juba innukalt vohamas ning seetõttu on kodumaine redis juba ka söögialaual. #08:40 23.07.2015 kanalilt Kokkama

22.07.2015

Kreemjad herned krõbeda peekoniga

Hetkel olen töö tõttu oma köögiaskeldustega magusalainel. Mitte, et ma kurdaks, aga kui lõunane aeg on lähenemas, siis sooviks ikka miskit soolast süüa. #20:22 22.07.2015 kanalilt Kokkama

21.07.2015

Herne-nõgesesupp

Kui aiamaal nõgeselehti märkate, siis korjake need endale korvi ning kasutage neid hiljem toiduvalmistamiseks. Nõgeselehtedest saab imemaitsvat pestot, võimäärdeid, pirukaid ja loomulikult suppi. Viimane ongi ka selle postituse märksõnaks. #19:25 21.07.2015 kanalilt Kokkama

Marineeritud kartulid

Selle postituse ajastus on kuidagi nii õige. Olgugi, et ilma pole olla, siis tegelikult on käes see imeline turu-aeg. See tore hooaeg, kui turulettide vahel käib vilgas sebimine ja õhus on kerge ärevus. . . . Mina pean nö oma turuks kodu lähedal asuvat Pärnu turgu. #19:25 21.07.2015 kanalilt Kokkama

Köömnekana

Selle retseptiga soovitan ma kõikidel õue minna ning oma grillid välja otsida. Ma olen ikka ja alati arvanud seda, et värskes õhus maitseb toit alati paremini. Ma mäletan, kui väiksena sai randa jõudes esimesena koheselt rannakotti pistetud võileibu ning rabarberikisselli söödud. #17:36 21.07.2015 kanalilt Kokkama

20.07.2015

Rullbiskviit pirnitükkide ja mesise toorjuustutäidisega

Otsustasin eile õhtul küpsetada miskit tõeliselt head klassikat. Koheselt rändasid mu mõtted rullbiskviidile. Niisiis veidi vahustamist ja segamist ning juba see biskviiditainas ahju küpsema läkski. #15:08 20.07.2015 kanalilt Kokkama

18.07.2015

Kirju koer paleo moodi

Kuna mul on hetkel käsil taas üks suurem toiduprojekt, siis plaan oli teha miskit paleo-sõbralikku magusat ampsu. Otsisin kapist üles kõik vajaliku ning hakkasin plaani järgi miskit head valmistama. #07:12 18.07.2015 kanalilt Kokkama

Kleepuva ja krõbeda kattega pardimaks

Aeg on jagada üht retsepti, mida ma olen viimastel aastatel päris tihti teinud. Tegelikult valmistan seda juba nö tunde järgi, timmides kastme valmis vastavalt oma maitsemeeltele. Siiski on alati hea alustuseks appi võtta retsept, mille järgi seda rooga valmistada. #07:05 18.07.2015 kanalilt Kokkama

Meekastmega broilerikintsuliha

Nii, siit tuleb nüüd üks ülimalt lihtne grillretsept, milleks on vaja liha lihtsalt grillil (või pannil) valmis küpsetada ning seejärel isetehtud kastmega kokku segada. See retsept on nii lihtne ning ei vaja erilist ettevalmistamist. #06:36 18.07.2015 kanalilt Kokkama

17.07.2015

Kalkunifilee või ja sinepiga

Soovite üht ülimalt lihtsat retsepti lõuna- või õhtusöögiks? Palun väga - alljärgnevalt üks suurepäraselt maitsev kalkuniroog, mille valmistamiseks on vaja vaid 4 komponenti - kalkuniliha, soola, sinepit ja võid ning lõpptulemuseks on nii-nii hea kalkuniroog. Loe edasi ». #07:54 17.07.2015 kanalilt Kokkama

15.07.2015

Kreemjas pudingukook suvemarjadega

Olen hetkel suvilas ning istun köögis söögilaua taga, seltsiks tassike kohvi tervitamaks uue päeva algust. Aknast välja vaadates ei saa märkamata jätta seda, kuidas päikesekiired juba hommikusi jõupingutusi teevad täites terve hoovi sooja päikesepaistega. #07:34 15.07.2015 kanalilt Kokkama

13.07.2015

Sefiir valmistamine - soovitused ja nipid! Lihtne kĂĽpsetamata sefiirikook banaanidega.

Kes pole sefiiritegu varem proovinud, see suhtub asjasse pisut umbusklikult. Siirupi keetmine, vahustamine ja segamine … Tekib hirm, kas sefiir tugevneb hästi, kas vaht jääb ühtlane ja ilus, kas on ikka piisavalt magus ja kohev. Kes aga korra proovinud, vastupidi imestab, kui lihtne see on. #06:42 13.07.2015 kanalilt Kokkama

Sefiir valmistamine - soovitused ja nipid! Lihtne kĂĽpsetamata sefiirikook banaanidega.

Kes pole sefiiritegu varem proovinud, see suhtub asjasse pisut umbusklikult. Siirupi keetmine, vahustamine ja segamine … Tekib hirm, kas sefiir tugevneb hästi, kas vaht jääb ühtlane ja ilus, kas on ikka piisavalt magus ja kohev. Kes aga korra proovinud, vastupidi imestab, kui lihtne see on. #06:42 13.07.2015 kanalilt Kokkama

10.07.2015

Praemunapirukad

Siit tuleb nüüd üks lihtne retsept juhuks, kui hommikusöögi ideed kipuvad otsa lõppema. Praemunapirukad on minu arvates just täpselt selline suvine maakodu toit, kuhu saad peale peenramaalt noppida murulauku või mistahes ürte. #06:25 10.07.2015 kanalilt Kokkama

29.06.2015

Valge šokolaadiga maasikakook (viiest komponendist!)

Kui peenramaal maasikad juba punaseks lähevad, siis tuleb kohe kindlasti üks koogi küpsetamine ette võtta. Loomulikult tuleb kõikidel iga aasta suvel valmistada klassikalist vahukooretorti maasikatega. Biskviit-vahukoor-maasikad kooslus on lihtsalt aegumatu ning maitseb alati kõigile. #05:13 29.06.2015 kanalilt Kokkama

26.06.2015

Taljesõbralikum koorene kodujuustu-ürdipasta

Selle roa valmistamine võtab aega  vaid 10 minutit, kuid tulemuseks on äärmiselt mõnus ja lihtne pastaroog. Tänu kodujuustule on see hea ja taljesõbralikum variant kooresele pastale. #05:07 26.06.2015 kanalilt Kokkama

25.06.2015

Maasika-šokolaadi purgikoogid (gluteenivaba!)

Mul on sel suvel purgikoogid tõelised lemmikud. Neid on nii lihtne teha, väga mugav transportida ja eriti mõnus süüa. Tegelikult on purgikoogid justkui lihtsam vastupanutee ja pigem magustoit, kui korralik tükk kooki, kuid siiski suvisel (nimetagem praegust ilma suveks . . . khm-khm) ajal on meie peres teemaks just sellised koogid. #09:03 25.06.2015 kanalilt Kokkama