Teemablogi sissekanded

Eile (05.03.2015)

Ĺ okolaadi-kirsi kook

Kook, mis sündis mõeldes kevadele ja kirsiõite hooajale Jaapanis. Kook on rikkalikult šokolaadine. Biskviit tehtud vähese nisujahuga ning biskviitide vahel tumeda šokolaadi kreem hapukirssidega. Koogi katteks on Morello kirsipüreega maitsestatud piimašokolaadi kreem, mis on kergelt hapukas ja õrnroosa. Insipiratsiooni koogikaunistuseks sain matcha joomise tassi joonistusest (vt all). 10:35 05.03.2015 kanalilt Eva köögis 1

Üleeile (04.03.2015)

Tort naistepäeva auks

Retsepti leiate märtsikuu Oma Maitsest, head küpsetamist! 16:49 04.03.2015 kanalilt Eva köögis 1

In praise of Georgian food

The Washington Post muses on March 3rd, 2015, whether the Georgian food might be the next big thing. It certainly deserves much more attention, if you ask me. There was this incident almost ten years ago, when Kuidaore's Joycelyn began her cookbook meme (memes were a big thing in the early days of food blogging) wondering whether she really needs a Georgian cookbook. 09:30 04.03.2015 kanalilt nami-nami: a food blog 8

01.03.2015

Viimane kiri Taist (selleks korraks)

Kirjutatud 24. 02 Hua Hinis Tais:Homme varahommikul sõidamegi Kambodžasse. Mõned asjad seoses Taiga meenusid veel, panen need siis veel kirja ja edasi kirjutan juba Siem Reapist, kui mahti saan. Esimene lugu on päris naljakas. Me nimelt ikka püüame minimalselt ka Tai keelt purssida. No Sawadtee kaa (meestel krap) on tere ja kop khun kaa (meestel krap) on aitäh. 04:14 01.03.2015 kanalilt Juc ja Co 7

28.02.2015

Uus kook - sidruni-toorjuustukook rohke beseega

Toorjuustukoogid on minu isiklikud lemmikud, sellest ka meie pagariäris proportsionaalselt suur juustukookide valik. Sidruniga juustukook on inspireeritud kevadest: koogil on värske hapukas juustukoogi täidis, millel passionfruit (eesti k. granadilli) kaste; magusust lisab kohev pehme besee. 19:40 28.02.2015 kanalilt Eva köögis 1

24.02.2015

Tort isamaale 2015

Siin oled kasvanud. Tasasel maal. Siit on su rahu ja tasakaal. Munamägi on pilvepiir. Pilv on madal ja hall nagu hiir. Maailmapilet su kätte anti. Maailm on lahti mõndagi kanti. Nende seenemetsade sekka ikka kuid tuled kui musulman Mekka. Siin oled sündinud. Tasasel maal. Siin on su rahu ja tasakaal. (Paul-Eerik Rummo) Mis sa teed, kui hing kisub ikka metsa poole. 11:50 24.02.2015 kanalilt Toidutegu 5

19.02.2015

Kitse-aasta tort

Tänase kitse-aasta alguse puhul toorjuustutort matcha ja mustade seesamiseemnetega. Tordil on sümbol "Yang" 羊, mis tähistab hiina keeles kitse. Head uut alanud aastat!. 14:44 19.02.2015 kanalilt Eva köögis 1

17.02.2015

Veiseliha austrikastmes

Nädalast viis päeva mööduvad argipäeva tähe all ja seetõttu tuleb pidevalt uusi kiireid, lihtsaid ja tervislikke toite välja mõelda. Selles mõttes on kõiksugu aasiapärased road head, natuke hakkimist ja edasi valmib toit juba mõne minutiga. Ja austri kaste on praegu mu lemmik – ei vaja paksendamist ega lisa maitseaineid. 15:57 17.02.2015 kanalilt Ise tegin süüa 2

Pealuu mäel ja kalmaaride kuivatamise külas

Ja juba ongi nädalake taas möödas. Kas kevade hõngu on juba tunda? See tähendab, et kas võib hakata tagasi tulemise peale mõtlema? :) Meil on tegelikult veel jupp aega siin olla, aga vaikselt tekib sisse selline tunne, et "oi, peab selle või teise asja ruttu ette võtma, muidu ei jõuagi". 05:20 17.02.2015 kanalilt Juc ja Co 7

It's not Pancake Day, it's Shrove Tuesday cream bun day ;)

Photo by Juta KĂĽbarsepp for the March 2014 issue of Kodu ja Aed magazine. It's time for semlor or lenten cream buns again - remember, instead of pancakes, in Estonia and other Nordic countries cream-filled buns are eaten (semlor in Swedish, vastlakuklid in Estonian, laskiaispulla in Finnish). 00:00 17.02.2015 kanalilt nami-nami: a food blog 8

14.02.2015

Gâteau Marcel. A recipe for a delicious layered chocolate mousse cake (gluten-free).

Happy Valentine's Day to all the lovely Nami-Nami readers out there!Today's recipe is this gluten-free and fun cake from Denmark, where it's considered to be the French chocolate cake. The recipe is from Michel Michaud, a French chef. Well, Michel Michaud was born in France in 1946, but moved to Denmark in 1971, where he introduced the Danes to the culinary delights of French cuisine. Including this cake. 00:15 14.02.2015 kanalilt nami-nami: a food blog 8

12.02.2015

Vastlakuklid 2015, juuretisega pärmitainast

Tänavu teeme nn tavalisest pärmitainast vastlakukleid. . . . . . ning lisaks juuretisetainast (ilma lisatud pärmita, naturaalse juuretise baasil) valmivaid vastlakukleid. Täidis mõlemal sama (vahukoor, vaarikatoormoos). Kas juuretisetaina baasil valmivatel kuklitel on ka nn tavalistega võrreldes maitseerinevus? Kes tajuvad maitseid peenemalt, teavad, et juuretisetaigen ei ole nii magus kui tavaline pärmitaigen. 18:08 12.02.2015 kanalilt Eva köögis 1

Kuninga suvilas ja muud jutud

Sissejuhatuseks mõned eelmisel postituses lubatud pildid. Näiteks tüdrukute ühesugused püksid. Väga praktilised, imeõhukesest riidest, lasevad tuult ligi ja hoiavad sääski eemale. Sääskede olukord pole tegelikult üldse hull, välja arvatud selles rannarestoranis, millest kohe kirjutan. Alguses põletasin toas õhtuti sidrunheina eeterlikku õli, et sääski eemal hoida, aga enam väga ei viitsi. 04:49 12.02.2015 kanalilt Juc ja Co 7

04.02.2015

Sidrunine lehtkapsa-peekoni pasta

Maailma number üks tervisetoit lehtkapsas (inglise keeles kale) on nüüd ka kodumaal laiemalt saada (Rimi, Stockmann, Biomarket). Tunnistan, et ega kapsast on raske vaimustusse sattuda, aga lehtkapsas on palju mitmekülgsem tooraine kui harilik peakapsas ja ma olen veidike nagu vaimustunud küll. Üldiselt peetakse pastatoite figuurivaenlasteks, aga seda peamiselt ikka kastme tõttu (nt Carbonara). 15:28 04.02.2015 kanalilt Ise tegin süüa 2

Buddhast ja elevantidest

Nädal aega eelmisest kirjutisest möödas ja mul on tunne, et kõik, mida öelda tahtsin, hakkab juba ununema. See saab tähendada vaid seda, et on aeg taas midagi otsast kirja panna. Ja mis ära ununeb, need jupid lisan hiljem juurde, kui nad uuesti meenuma peaksid. Meie rõdult paistab üks ilus tempel. Kujutasin ette, et tegu on mingi väikse kohaliku külavahe templiga ja ütlesin teistele, et tahaks seal ära käia. 06:50 04.02.2015 kanalilt Juc ja Co 7

03.02.2015

“Hoffmanni lood” ja kanepi-purukook

Ooperist polegi enam ammu kirjutanud. Sestap on asjakohane kõnelda laupäeval Metropolitanist ĂĽle kantud Jacques Offenbachi fantaasia-ooperist “Hoffmanni lood”. See on helilooja väljapaistvaim teos, mis aga jäi tal endal lõpetamata ning töö viis lõpule Ernest Guiraud. Ooperiteatrite standardrepertuaarist pole teos kunagi välja langenud ning on “Carmeni” kõrval ilmselt populaarseim prantsuse ooper. 22:11 03.02.2015 kanalilt Toidutegu 5

31.01.2015

Täna räägime armastusest

Nii et räägime armastusest. Ahsoo, jah, sellest ju ei räägita.  Sattusin nimelt uuesti üle lugema paari aasta vanust arvamuslugu Eesti armastuse eripäradest, milles püstitati hüpotees, et kuna eesti keeles armastuse mõistet polnud, siis järelikult ei saanud eestlased armastust enne 19. keskpaika vähemalt neuroteaduslikus mõttes üldse ka kogeda. See tekitas minus tahtmise nimetet teemal midagi arvata. 00:06 31.01.2015 kanalilt Toidutegu 5

30.01.2015

Soe salat peedi, chorizo ja kikerhernestega

Viimasel ajal olen täielikult maalähedaste ja sumedate Lähis-Ida maitsete kütkes. Mis enamasti väljendub selles, et lisan igale poole vürtsköömneid, koriandrit, suitsutatud paprikat, münti, sumahhi ja oma viimase aja lemmikut Za´atar maitseainesegu, mis koosneb sumahhist, tüümianist ja valgetest seesamiseemnetest. Selline on minu jaoks ideaalne õhtu- või lõunasöök. 16:19 30.01.2015 kanalilt Ise tegin süüa 2

29.01.2015

Uks

Kui me 2013 veebruarikuu viimasel päeval majja kolisime, olid ilmad hoopis talvisemad kui praegu ning majal ei olnud veel juurdeehitusi, isegi mitte vundamendi auke. Esimesel nädalavahetusel käis Kairi oma perega külas. Ilm oli tormine, lund oli kõik kohad täis, kaasaarvatud meie esik. Sõnaotseses mõttes tuiskas lumi ukse vahelt otse esiku põrandale. 13:32 29.01.2015 kanalilt Minu maailm

28.01.2015

Cullen Skink, a Scottish smoked haddock and potato soup (gluten-free)

Few days ago the Scots - and friends of Scotland - celebrated yet another anniversary of the birth of Robert Burns, hosting or attending a Burns Supper. Any self-respecting Burns Supper begins with a proper Scottish soup. I've shared a recipe for Cock-a-leekie before, other options are Scotch broth and Cullen Skink. 15:43 28.01.2015 kanalilt nami-nami: a food blog 8

 

Päev pildis

Sotsiaalmeedia!

  • Kui sind huvitab mida inimesed Sinu ettevõttest, tootest ja konkurentidest sotsiaalmeedias räägivad, tutvu lähemalt SocialDiveri teenusega. Sotsiaalmeedia monitooringusüsteemi on loonud Freqmedia - Eesti juhtiv infoseire ettevõte.