Teemablogi sissekanded

30.08.2017

Kuidas me perega Br√ľsselisse kolisime

Kuskil suve alguses tegi Euroopa Parlament mulle ettepaneku nende juurde tööle tulla. Arutasime asja Henriga ja otsustasime, et miks ka mitte. 12:54 30.08.2017 kanalilt Juc ja Co 7

20.08.2017

Rukki-kohupiimakook mustikate ja pohladega

Magate, inimesed? Magate ja ei n√§egi, kuidas √∂√∂taeva taustal mustendava sakilise metsam√ľ√ľri tagant t√Ķuseb Taevas√Ķel. On soe. Vapsik ajab soliidselt sumisedes mingeid omi asju. Ristiga √Ķnne√§mblik ripub v√Ķrgus ja ootab kannatlikult ohvreid. Ritsikad saevad suve√∂√∂laulu. √Ė√∂hulgused lobistavad tiigis. Varem sadanud vihm n√Ķrgub piisk piisa haaval lehtedelt maha. 23:49 20.08.2017 kanalilt Toidutegu 5

13.08.2017

Tomati-juustupirukas

Tahate √∂elda, et ma pean varsti t√∂√∂le minema? Ei, appi! Puhkus on kulgenud suhteliselt suurep√§raselt. See t√§hendab mitte midagi tehes. Ent √§rge laske end mu v√§ljendusviisist eksitada. Mittemidagitegemine on t√§iesti aktiivne ajaveetmisvorm. Loomulikult ma tegin vihtu, korjasin mustikaid, keetsin moosi, kastsin tomateid, k√§isin t√§dit√ľtre juubelil, jooksin, s√Ķitsin rattaga, lugesin l√§bi virna raamatuid. 23:52 13.08.2017 kanalilt Toidutegu 5

20.07.2017

Kuidas valida jäätisemasinat

Viimasel ajal olen saanud palju k√ľsimusi teemal millist j√§√§tisemasinat osta. Kirjutasin sel teemal ka oma j√§√§tiseraamatus; kopeerin siia blogisse raamatus ilmunud teksti koos v√§ikeste t√§iendustega. Laias laastus on kahte t√ľ√ľpi j√§√§tisemasinaid:1) Eelk√ľlmutatud kausiga j√§√§tisemasin, mille kauss tuleb enne j√§√§tisetegu teatud ajaks (n√§iteks 24 tundi) s√ľgavk√ľlmikus hoida. 09:42 20.07.2017 kanalilt Eva k√∂√∂gis 1

18.07.2017

Teatav l√§bip√Ķlemine. Mustika-vaarika toortort

L√Ķpuks ometi. Puhkus. T√§na √Ķhtuks on juba √Ķige pisut toibumise tunne ning koos sellega saabub h√§mming see√ľle, kuidas ma k√ľll niiviisi ettevaatamatult endast k√Ķik √§ra jagasin. Tahab ikka j√§tkuvalt √Ķppimist, et mitte end n√Ķndamoodi paremale ja vasakule laiali loopida, √ľksk√Ķik kas siis heldusest v√Ķi √ľlem√§√§rasest vastutuse- ja kohusetundest. Kedagi s√ľ√ľdistada ka ei saa, sest k√ľsida teadagi v√Ķib k√Ķike, andja on see, kel peab aru peas olema. 22:59 18.07.2017 kanalilt Toidutegu 5

01.07.2017

Mallorcal esimesi päiksekiiri nautimas

Sel aastal l√§ks nii, et niikui me Mehhikost tagasi koju j√Ķudsime, hakkasime m√Ķtlema sellele, kuhu j√§rgmisena s√Ķita. Kuidagi ei saanud veel k√ľllalt. V√§lja arvatud meie Mannile, kes √ľtles, et kuhuiganes me j√§lle ka s√Ķita ei plaani, tema tahab koolis k√§ia. Niisiis juhtuski, et maikuu alguses k√§isime √§ra Mallorcal, mida olime juba ammu oma m√Ķttes m√Ķlgutanud. 20:06 01.07.2017 kanalilt Juc ja Co 7

13.06.2017

S√Ķnad said otsa

S√Ķnad said otsa. Kirjutan ja kustutan ja k√Ķik tundub vale. Panen jooksuriided selga ja l√§hen. Jooksen tolmaval teel m√∂√∂da taludest ning kibuvitsade ja l√Ķhnavate h√Ķbepuude tihnikusse mattunud m√Ķisast, mille ma √ľkskord endale ostan. Edasi keeran metsavaheteele, kus ma kaksk√ľmmend aastat tagasi autoga s√Ķitma √Ķppisin. P√§ike paistab l√§bi alles √Ķrnroheliste lehtede, vint aga kuulutab vihma ja maikellukesed l√Ķhnavad. 22:17 13.06.2017 kanalilt Toidutegu 5

27.05.2017

√úheksa aastat Toidutegu. Tatrajahuga marja-purukook.

Ilmselgelt ei olnud see √ľheksa aastat tagasi kuigi arukas otsus hakata seda blogi avalikult pidama. ¬†Kes see siis teadis, et l√Ķpuks tahaks k√∂√∂gist kogunisti v√§lja kolida ja hakata hoopis rohkem √ľtlema nii enda kui ilma ja inimeste kohta, aga n√ľ√ľd enam h√§sti ei saa. 11:55 27.05.2017 kanalilt Toidutegu 5

09.05.2017

Uus raamat - Nostalgilised tordid ja koogid

"Nostalgilised tordid ja koogid" - minu neljas kokaraamat, mis toob teieni tordid, koogid, saiakesed ja k√ľpsised nii nagu meie emad ja vanaemad neid m√§letavad. Lisaks pereretseptidele (mitte ainult minu emalt, vaid laiemalt) v√Ķtsin retseptide koostamisel appi ka "Kondiitrit√∂√∂ tehnoloogia" (1975) ehk tolleaegsete kondiitrite k√§siraamatu (sealt sain n√§iteks teada, et sefiiritordi vahele k√§is vanasti √Ķunakreem ja tulemus on t√Ķesti meeldiv). 11:02 09.05.2017 kanalilt Eva k√∂√∂gis 1

22.04.2017

Eva Pärtel tordid ja koogid Facebookis

Facebooki link SIIN. 18:48 22.04.2017 kanalilt Eva köögis 1

17.04.2017

11.04.2017

Sidruni-kohupiimatort

Ach, varakevad! See on k√Ķige ilusam aeg aastast. Tasane, aga lubadusi ja lootust t√§is. Kui tuleb mai ja k√Ķik √ľhekorraga pillavalt √Ķitsema puhkeb, siis lisandub sesse kaunidusse kohe ka kiirustamine ja kaduviku p√§rast kurvastamine, sest eks ole eestlane ju see, kes juba m√§rtsikuus paadunult teatab, et nojah, varsti on suvi l√§bi. Aga varakevad. 19:42 11.04.2017 kanalilt Toidutegu 5

10.04.2017

Suur munap√ľhade eri, uusi ideid ja retsepte

Soolane pasha, mis valmis kodujuustu ja skyr'iga, retsept siin. Kilutarretis, mis teenib v√§lja vale-pasha nime, sest on valatud muna-vormidesse. Retsept siin. J√§nku-keeks, retsepti leiate aprillikuu Nipiraamatust. Nipiraamatus ka sajandivanuse pasha retsept ja siit pildilt ka ideid pashade kaunistamiseks. Veel Nipiraamatust: j√§nkukesed-tuuletaskud, millede valmistamise kohta samm-sammult √Ķpetus. Lisaks Perenaine. ee munap√ľhade-kogumik, kliki siia. 11:38 10.04.2017 kanalilt Eva k√∂√∂gis 1

07.04.2017

Dominique Ansel - maailma parim pagar

T√§navuseks maailma parimaks pagariks p√§rjati Dominique Ansel, prantslane, kes alustas omanimelist pagari√§ri New Yorgis ja sai peatselt kuulsaks sellega, et leiutas cronut'i. Tema tiim soovis l√Ķunaks donuts'e, aga Ansel ei osanud neid teha. Kuna croissantide tegemine oli talle h√§sti k√§e sees, valmistas ta hoopis lehttaina ja keeras selle donuts'i kombel r√Ķngaks. 08:27 07.04.2017 kanalilt Eva k√∂√∂gis 1

28.03.2017

Räägi mulle ajast, räägi mulle ruumist*

Kuulamisest¬†olen ma juba kirjutanud, aga see on ainult √ľks, ehkki oluline pool. T√§pselt sama oluline on t√Ķeliselt¬†r√§√§kimine. ¬†R√Ķhk ei ole siinkohal k√ľll mitte r√§√§kimise¬†kvantiteedil (kuigi kord kolme aasta jooksul on ikka ilmselgelt liiga harva), vaid kvaliteedil. V√Ķ√Ķrandumine algabki minu meelest sealt, kus √ľksteisega enam millestki peale igap√§evaste teemade ei r√§√§gita. 21:01 28.03.2017 kanalilt Toidutegu 5

22.03.2017

Mis on bean-to-bar Ň°okolaad

Perenaise Pagari√§ri kirsi-Ň°okolaadikookPerenaise Pagari√§ri kirsi-Ň°okolaadi mousse kook valmib n√ľ√ľdsest bean-to-bar tumeda Ň°okolaadiga. Mis on bean-to-bar Ň°okolaad ja kus seda valmistatakse? Bean-to-bar Ň°okolaadi erip√§raks on see, et kogu Ň°okolaadi valmimise protsess, s. t. ubadest kuni valmis Ň°okolaadini, toimub n-√∂ √ľhe katuse all. 18:09 22.03.2017 kanalilt Eva k√∂√∂gis 1

18.03.2017

Hasta luego Mexico!

Kripeldab teine juba k√Ķik see kodus oldud kaks n√§dalat, et blogis j√§i see Mehhiko lugu nagu l√Ķpetamata. Eestisse saabudes kukkus reaalne elu niimoodi peale, et polegi nagu mahti olnud - ohtralt s√ľnnip√§evi, muidugi kuhjunud t√∂√∂asju, laste kooli ja lasteaia teemasid jne. Ahjaa, √ľhe v√§ikse kodumaise viiruse haakisime endale ka k√Ķik kohe k√ľlge seekord. 21:53 18.03.2017 kanalilt Juc ja Co 7

14.03.2017

‚ÄúLa traviata‚ÄĚ ja kakaokreemitort mustade s√Ķstardega

Kui mult k√ľsitakse, missugusest ooperist v√Ķiks algaja ooperihuviline tutvumist Ňĺanriga alustada, siis √ľks nende hulgast, mille ma kindlasti v√§lja pakun, on maailmas enimm√§ngitud ooper – Giuseppe Verdi “La traviata”, mille libreto p√Ķhineb Alexandre Dumas noorema romaanil “Kameeliadaam”, mis pajatab kurtisaan Marguerite Gautier’st, see tegelaskuju¬†omakorda on aga inspireeritud reaalsest isikust – kurtisaan Marie Duplessis’est. 21:41 14.03.2017 kanalilt Toidutegu 5

03.03.2017

Skyramisu ja mango mousse tort skyr'iga

Hästi pehme mango mousse tort skyr'iga, mis peaks olema eriti meelt mööda neile, kes armastavad vähemagusaid ja kevadiselt värskeid kooke. Retsept siin. Skyramisu on peaaegu tiramisu, aga rammusa mascarpone asemel on kasutusel skyr. Sellist magustoitu pakutakse paljudes Islandi restoranides. Retsept siin. 10:12 03.03.2017 kanalilt Eva köögis 1

28.02.2017

Suur kokaraamatute m√ľ√ľk

Sandra Veeremaa "Kirss tordil" - 8 EURVirpi Raipala-Cormier "Frantsila taluk√∂√∂k" - 10 EURAngeelika Kang ja Lia Virkus "҆okolaad" - 5 EURMaire Suitsu, Lia Virkus "Maitsvad kingitused" - 3 EURLiz Franklin "Soolased ja magusad lihtsad leivad" - 7 EUR"Maru maitsev maailm" - 8 EURElizabeth Labau "Magus kommiraamat" - 5 EUR"Oma Maitse retseptiraamat II" - 8 EUREpp Mihkels "V√§ike kringliraamat" - 8 EUR"Chinese Home-style Cooking" (inglise keeles) - 15 EUR"Fr 18:42 28.02.2017 kanalilt Eva k√∂√∂gis 1