Teemablogi sissekanded

Eile (29.01.2015)

Uks

Kui me 2013 veebruarikuu viimasel pĂ€eval majja kolisime, olid ilmad hoopis talvisemad kui praegu ning majal ei olnud veel juurdeehitusi, isegi mitte vundamendi auke. Esimesel nĂ€dalavahetusel kĂ€is Kairi oma perega kĂŒlas. Ilm oli tormine, lund oli kĂ”ik kohad tĂ€is, kaasaarvatud meie esik. SĂ”naotseses mĂ”ttes tuiskas lumi ukse vahelt otse esiku pĂ”randale. 13:32 29.01.2015 kanalilt Minu maailm

Üleeile (28.01.2015)

Cullen Skink, a Scottish smoked haddock and potato soup (gluten-free)

Few days ago the Scots - and friends of Scotland - celebrated yet another anniversary of the birth of Robert Burns, hosting or attending a Burns Supper. Any self-respecting Burns Supper begins with a proper Scottish soup. I've shared a recipe for Cock-a-leekie before, other options are Scotch broth and Cullen Skink. 15:43 28.01.2015 kanalilt nami-nami: a food blog 8

Hua Hin, meie Tai kodu

Nagu eelmise postituse lĂ”pust aru saite, jĂ”udsime nĂ€dalakese eest oma "kodulinna" Hua Hini. ÄratundmisrÔÔm oli suur, aga peab ĂŒtlema, et linn on ka kĂ”vasti edasi arenenud. Korteri leidsime taaskord tĂ€nu AirBNBle (pilte sellest nĂ€eb siit) ja see asub natuke sisemaa pool (mĂ”ned minutid sĂ”itu), mis tĂ€hendab, et meil on mĂ”nusat tuult. KĂ”igepealt seadsime end sisse ja kĂ€isime kĂ”ige vajaliku jĂ€rel poes. 04:36 28.01.2015 kanalilt Juc ja Co 7

27.01.2015

Spinatipirukas VĂ€sterbotten juustuga

VĂ€sterbotten on Rootsi juustude au ja uhkus, tekstuurilt parmesani-laadne, aga maitselt tĂ€iesti omapĂ€rane. VĂ€sterbotten juustu saad nĂ€iteks Juustukuningate poest. Spinatipirukas VĂ€sterbotten juustuga nĂŒĂŒdsest meie soolaste pirukate valikus. 17:35 27.01.2015 kanalilt Eva köögis 1

Lihtne pardisalat

Vaatamata sellele, et salat valmib argiĂ”htule omase kiirusega, on tulemus piisavalt peen, et kasvĂ”i kohtingul pakkuda. MiskipĂ€rast jÀÀb mulje, et parti peetakse pigem restoraniroaks, aga et rinnafileed pea igal pool saadaval ja kĂŒpsetamine tegelikult ka imelihtne, siis miks mitte kasvĂ”i suvalisel teisipĂ€eva Ă”htul jĂ€rele proovida. 15:57 27.01.2015 kanalilt Ise tegin sĂŒĂŒa 2

22.01.2015

Austrikastmes pak choi krevettidega

Igasugused stir-fry road on Tais mu suured lemmikud ja nagu selgub, siis ei nende valmistamine on lihtsamast lihtsam. Juba mĂ”nda aega on kauaoodatud Hiina lehtnaeris ehk pak choi meie kaubandusvĂ”rgus (Stockmann, Rimi) kĂ€ttesaadav. Ühes austrikastme ja krevettidega valmib mĂ”nusalt magus ja mahe vokiroog. Tugevama toidukorra puhul serveeri keedetud riisiga. Et kastet jaguks veidi rohkem, siis lisa 2 sl austrikastet ja umbes 2 sl vett). 17:17 22.01.2015 kanalilt Ise tegin sĂŒĂŒa 2

21.01.2015

Tagasi Tais

Tere ĂŒle pika aja! Kes on meie reisilugusid pikemalt jĂ€lginud, see teab vast, et me oleme suured Tai fĂ€nnid. Nii palju on meie kĂ€est kĂŒsitud, mis siin siis nii erilist on, ja vastus on see, et Tais on lihtsalt hea tĂ€ispakett - super toidud, super kliima, pĂ”nev kultuur, vĂ”imas loodus, odavus ja toredad inimesed. Niisiis pole midagi imestada, et me jĂ€lle Tais tagasi oleme. Teate, me polegi kunagi Phuketis kĂ€inud. 12:27 21.01.2015 kanalilt Juc ja Co 7

19.01.2015

Hiina köögist inspireeritud pirukas tofuga

Tofu kuubikud on marineeritud ingveri, hiina 5 vĂŒrtsisegu, sojakastme, pipra, Cayenne'i pipra ja oliiviĂ”li segus. Lisaks tofule on piruka sees baklaĆŸaan, pak choi, kirsstomatid, tĆĄilli pipart, seda kĂ”ike pool-lehttainal ja koore-muna kreemises segus. Vaata lisa siit. 11:45 19.01.2015 kanalilt Eva köögis 1

18.01.2015

TatrakĂŒpsised

MĂ”nikord hakkan ise ka mĂ”tlema. Et mida nii kuradima olulist meil Ă”igupoolest kogu aeg teha on, et ĂŒksteise jaoks nii vĂ€he aega on. Pole aega kokku saada. Pole aega ĂŒksteist Ă€ra kuulata. PĂ€riselt kuulata. PĂ€riselt mĂ”ista. Viisil, mis tĂ”epoolest tungiks igapĂ€evatĂŒhisusest sĂŒgavama sisuni. 22:03 18.01.2015 kanalilt Toidutegu 5

14.01.2015

Terav panniroog jambalaya ainetel

Ma ei ole kunagi ĂŒhtegi jambalayat ega paellat valmistanud, aga retsepti kirja pannes mĂ€rkan siin olulisi sarnasusi. VĂ”tmesĂ”nadeks on riis, terav vorst ja krevetid. Siinse retsepti teeb aga eriti kiireks ja lihtsaks eelkeedetud riis, tĂ€nu millele valmib pannitĂ€is umbes 15 minutiga. Juhul kui sul on ĂŒle jÀÀnud kana, siis vĂ”id seda kasutada kas krevettide asemel vĂ”i nendega koos. Samuti vĂ”id lisada maisi vĂ”i herneid. 12:06 14.01.2015 kanalilt Ise tegin sĂŒĂŒa 2

12.01.2015

Neli lahtist pirukat

Ülevalt alla: IndiapĂ€rane kikerhernepirukasKirsstomati pirukas salvei ja rukolagaPeedi-kitsejuustu pirukasSpinati-Kalamatsi juustu pirukasTĂ€iendav info siit. 10:45 12.01.2015 kanalilt Eva köögis 1

08.01.2015

Muretainast salatikauss

Salatit vĂ”ib serveerida ka muretainast kausis. Õpetus Oma Maitses, jaanuar 2015. 09:29 08.01.2015 kanalilt Eva köögis 1

04.01.2015

Tiramisu tort

Head uut kĂ”igile, tulgu uus parem kui eelmine! Minu selle aasta esimene kĂŒpsetis oli tort pere noorimale , hmm, pigem kĂŒll tĂ€iskasvanutele mĂ”eldud kuid lastele meeldis samapalju kui tĂ€iskasvanutele. Pildil olev tort on tehtud 24 cm vormiga ja 4 munast. 4 muna125 gr suhkrutu 2 tl vaniljesuhkrutnoaotsatĂ€is soola80 gr jahu40 gr kartulijahuMunakollased eraldada valgetest. Valged ja sool vahustada kĂ”vaks vahuks. 21:21 04.01.2015 kanalilt kiilikese köögikatsetused 1

LÀÀtsepasteet praetud sibulaga

Ilmselt ei ole tĂ€na veel hilja soovida: Hakkame aga jĂ€lle pihta. Nagu osa teist on tĂ€hele pannud, jĂ€i möödunud aasta hetkede (varasemad – 2012, 2013) kirjapanek siin blogis sel korral Ă€ra. 16:24 04.01.2015 kanalilt Toidutegu 5

01.01.2015

Tuuletaskutorn ehk croquembouche

Tuuletaskutest tehtavat tornkooki olen soovinud teha sellest ajast kui nĂ€gin selle tegemist viimase hooaja Meisterkoka saates. PĂ”nev ja ĂŒldsegi mitte keeruline! Retsepti leiate siit ja see retsept on ĂŒhtlasi minu viimaseks kaastööks Toidutarele. Minu uusi retsepte leiate edaspidi Oma Maitsest (rubriigist MĂ”ttepahvak) ning loomulikult Perenaine. ee lehelt. Head uut aastat!. 16:39 01.01.2015 kanalilt Eva köögis 1

30.12.2014

Recipe for a Latvian Beet and Bean Salad (PupiƆu un Bieơu Salāti)

A few years ago Saveur, the American food magazine, featured some Latvian recipes (Latvians, remember, are our Southern neighbours). Among them was a recipe for beet and bean salad, PupiƆu un Bieơu Salāti, that caught my attention. I love beetroot, and cook and eat various beetroot salads quite frequently. 22:32 30.12.2014 kanalilt nami-nami: a food blog 8

21.12.2014

Kihiline porgandikook. JÔulukingituseks

Hea meelega kirjutaks teile tĂ€na midagi ilusat. NĂ€iteks niisugust, millest keegi vĂ”iks lohutust vĂ”i midagi leida ja mille pĂ€rast mĂ”nikord siia tagasigi tuleks. VĂ”i siis midagi niisugust, mille pĂ€rast ma isegi tagasi tuleks ja mĂ”tleks, et nĂ€e, nii kenasti on siin öeldud – kas tĂ”esti ma ise? Sedasorti sĂ”nu, mis tĂ€idaks osaliselt Ă€ra selle tunde, et midagi ilusat on puudu. Aga tĂ€na vist ikka ei ole see pĂ€ev. 15:10 21.12.2014 kanalilt Toidutegu 5

Traditional Christmas roast (oven-baked pork shoulder with honey, mustard and rosemary)

From the recipe archives (originally posted in December 2012. Still my favourite Christmas roast). Photo by Juta KĂŒbarsepp for the December issue of Kodu ja Aed magazine, 2012 What's your traditional Christmas roast (assuming you're eating meat)? Turkey? Goose? Duck?In Estonia it's definitely pork, though roast poultry has become more popular during recent years. 11:56 21.12.2014 kanalilt nami-nami: a food blog 8

19.12.2014

 

Päev pildis

Sotsiaalmeedia!

  • Kui sind huvitab mida inimesed Sinu ettevõttest, tootest ja konkurentidest sotsiaalmeedias räägivad, tutvu lähemalt SocialDiveri teenusega. Sotsiaalmeedia monitooringusüsteemi on loonud Freqmedia - Eesti juhtiv infoseire ettevõte.