Teemablogi sissekanded

27.07.2015

Punasesõstrakook hapukoore ja martsipaniga

Elud ja sõnad. Inimesed ja nende haprus. Viimasel ajal satun tihtipeale võõrastesse blogidesse eludesse. Loen ja mõtlen, kas see on ikka lohutus, et miski inimlik pole kuigi ainukordne. Kui isegi mu enda äratahtmised pole ainulaadsed. Kui isegi kõige sügavamad haavad, mille armistumiseks läks aastaid, pole õigupoolest kuigi originaalsed ning seegi mitte, et tegelikult ma võib-olla ei tahtnudki nende haavade kinni kasvamist. 22:47 27.07.2015 kanalilt Toidutegu 5

19.07.2015

Lehtpeedipesto

Kuidas see puhkamine nüüd õigupoolest käiski? Paaril viimasel aastal tuli see mul tegelikult juba üsna hästi välja, sel korral näib küll, et närvilisus ei kipu lahkuma. Peaasi on plaane mitte teha, õigupoolest üldse mitte midagi teha, vaid lihtsalt aega surnuks lüüa. Sisemine kubjas hakkab kraaksuma, loomulikult. 14:21 19.07.2015 kanalilt Toidutegu 5

17.07.2015

Sautéed garlic scapes with tomatoes

Are you familiar with garlic scapes? I've actually mentioned them here on my blog, Nami-Nami, just over ten years ago (YES, NAMI-NAMI BLOG QUIETLY CELEBRATED ITS 10 BLOG ANNIVERSARY IN MID-JUNE) - when I was still living in Edinburgh. 15:39 17.07.2015 kanalilt nami-nami: a food blog 8

14.07.2015

Kukeseenehooaja alguseks

Meie kukeseenepirukas valmib juustuselt krõbedal pool-lehttainal, täidiseks Feta juust, suvikõrvits ja tervelt pool kilo kukeseeni! Vaata kõiki meie soolaseid pirukaid siit. 16:56 14.07.2015 kanalilt Eva köögis 1

13.07.2015

Perenaise Pagariäri laste sünnipäevatordid

Piraadi-teemaline tort. Printsessi-teemaline tort kaksikutele tüdrukutele. Tort noorele autohuvilisele. 1-aastase Rometi sünnipäevatort. Rometile meeldisid väga jänesed!Anna sünnipäevatort, kahekihiline. Tort Anna Liisale, kes sai kaheksa aastaseks. Suvine tort Katarinale eestimaiste marjadega. Öökulli-teemaline tort, pealt võikreemiga. Romet sai kolmeseks ja tema lemmikud on nüüd pandad. 09:25 13.07.2015 kanalilt Eva köögis 1

07.07.2015

TatramĂĽsli

Rohkem või vähem tungiv soov minna otsekohe puhkusele hakkab mind tavaliselt vaevama umbes märtsikuus. Sel aastal lasin siiski ühe soojaga kuni maikuuni välja, aga siis sai jaks korraga täielikult otsa ja otse loomulikult langes see kokku kõige kiiremate nädalatega, nii et need jõuvarud, mida tegelikult enam ei olnud, tuli sellegipoolest kokku kraapida. Ei maksa lasta end välisest olekust ära petta. Tegelikult ma tõesti enam ei. jaksa. 22:48 07.07.2015 kanalilt Toidutegu 5

29.06.2015

Brita kook suviselt

Brita kook on meil nüüdsest selline: rohkete marjadega ning vanillikreemiga nii keskelt ja pealt. Vanillikreemi tegemiseks kasutame kõrgekvaliteetset Tahiti vaniljekauna. Vaata meie koogivalikut siit. 15:45 29.06.2015 kanalilt Eva köögis 1

20.06.2015

Maasika-tatrarull sefiiriga

Kunagi arvasin ma, et sõnad on inimesele antud väljendusvahenditest kõige vaesemad, aga ehk polegi see päriselt tõsi. Vähemalt on mul endiselt suur usk sõna jõusse. Ikka veel.  Mõnikord on tunne, et sõnadega suudaksin kõike. Muuta olnu olematuks. Võimatu võimalikuks. Kui ma ainult leiaksin just need õiged sõnad… Aga ma tean, et nii lihtne see pole. Ka kõige õigemad sõnad võivad kõlada tĂĽhjusesse. 21:06 20.06.2015 kanalilt Toidutegu 5

11.06.2015

Pihlakas

Ma olen alati uskunud, et pihlakas on üks ainus ja kindel puu, mis peab kasvama koduõues. Ka minu Männamaa-vanaema uskus pihlaka jõudu. Tal kasvas pihlakas otse magamistoa akna all ja vahel ikka kui tundis, et jõudu on vähe või on veidi tuge vaja, siis käis pihlakat kallistades seda ammutamas. Ja ma arvan, et see lapsepõlve mälestus on kinnitanud minus pihlaka tähtsust. 19:41 11.06.2015 kanalilt Minu maailm

07.06.2015

Me armastame ooperit! 3. osa – tenorid

Baritonid ja bassid kuulatud, valmis tenoriteks? Jah. Nojah. Tenorid kipuvad olema ooperi A ja O (või ehk siiski pool sammukest sopranitest taga) – kõige virtuoossemad aariad, esimeste armastajate ja traagiliste kangelaste rollid, publiku armastus, raha, au ja kuulsus. Selle pildi on muidugi ilmselgelt joonistanud keegi bariton, kuna näeb ennast ainsana mõtlemas, kuidas põhitegevust e laulmist edukamalt sooritada. 12:10 07.06.2015 kanalilt Toidutegu 5

27.05.2015

Ekleerid kartuliga / Eclairs with potato

Retsepti leiate juunikuu Oma Maitsest. / Recipe & photo for local Oma Maitse food magazine (June 2015 issue). 19:01 27.05.2015 kanalilt Eva köögis 1

Seitse aastat Toidutegu. Rabarberi-hapukoorekook

Kunagi arutlesime ühes seltskonnas blogide kestmise üle. Blogimise ajalugu pole nii pikk, et oleks juba võimalik rääkida eluaegsetest blogijatest, aga võib-olla ongi kunagi inimesi, kelle kohta saab öelda, et nad on regulaarselt 30, 40 või 50 aastat blogi pidanud. Seda ma ei tea, kas ma nende hulka kuulun ja eesmärgiks ei kavatse seda ka seada, aga juba (või alles) seitse aastat on õnnestunud vastu pidada. 27. mail 2008 ilmus esimene postitus. 00:24 27.05.2015 kanalilt Toidutegu 5

24.05.2015

Ilu-tilu-lilu

Korrastamine ja tegutsemine ja elamine on nüüd täielikult õue kolinud. Eile käisin külapeal sõbranna aeda rüüstamas ja nii valmis uus peenar kaevu äärde. Küll on ikka hea kui saab niiviisi kena nurga jälle aeda juurde. Ja enda poolt tegin kõik, et see oleks täielikult hooldusvaba ehk siis kile ja papp alla, muld ja püsikud ning multšiks puukoort. Ja siis see sõnajalale koha otsimine. 19:47 24.05.2015 kanalilt Minu maailm

20.05.2015

Badrijani nigvzit - Georgian aubergine rolls with walnut filling

Badrijani is the Georgian rolled eggplant dish we've been missing our whole life, wrote Lucky Peach on its Facebook page yesterday. I don't really know about rolled eggplant/rolled aubergine dishes in particular, but as far as eggplant dishes in general go, Georgian rolled aubergines are pretty wonderful. They're pictured on the top left corner above. My recipe is pretty minimalist, as far as the seasoning goes. 09:20 20.05.2015 kanalilt nami-nami: a food blog 8

19.05.2015

Kastitegu

Kevad on oma täies hiilguses. See tähendab seda, et blogimiseks aega ei ole ja kõik päevad mööduvad aias mütates. Ja kui juba tekib tunne, et nüüd on ring peal niitmisel-rohimisel-peenarde korrastamisel-külvamisel-istutamisel, siis võib kindel olla, et saab alustada seda ringi taas otsast peale. 13:51 19.05.2015 kanalilt Minu maailm

17.05.2015

Vaarika-mandlikook

Ăśldiselt peaks olema kaheksapäevane nädal nagu Mimasel (Grant Naylori raamatus “Punane Kääbus. Lõpmatuses tuleb sõita ettevaatlikult”), kus reede järel tuli laupäev, siis esimene pĂĽhapäev ja seejärel teine pĂĽhapäev. Siis võib-olla jõuaks puhata kah. Ei noh, praegu oli ka muidugi täiesti pool päeva, kalarestoran, seltskond, toomingad, lilled, päike ja heinamaa ja see kõik oli tõeliselt tore. 17:17 17.05.2015 kanalilt Toidutegu 5

11.05.2015

Hispaania omlett chorizo ja suvikõrvitsaga

Plaanisin selle aasta esimeseks piknikuks võileibu kaasa teha, aga selgus, et majapidamises ei olnud saia. Küll aga leidus mune ja muud kraami, millest sai kokku ammu järeleproovimist oodanud tortilla ehk Hispaania omlett, mida eristab tavalisest omletist kartulite kasutamine. Soovi korral lisa munasegusse veidi riivitud teravamaitselist Cheddar juustu. Kõige parem on lasta omletil täieliult jahtuda. 09:49 11.05.2015 kanalilt Ise tegin süüa 2

06.05.2015

Matcha jäätis

Matcha jäätis, mis on nii erkroheline tänu eriti kvaliteetsele ja värskele matcha pulbrile. 16:15 06.05.2015 kanalilt Eva köögis 1

04.05.2015

03.05.2015

Cav & Pag ning Manhattani toorjuustukook

Pietro Mascagni “Talupoja au” (“Cavalleria rusticana”) ja Ruggero Leoncavallo “Pajatsid” (“Pagliacci”) on ooperi Siiami kaksikud, kaks lĂĽhiooperit, mida tavaliselt etendatakse ĂĽhel õhtul, sestap kutsutakse neid ka ooperifännide Ĺľargoos lĂĽhidalt Cav & Pag. Mascagni ja Leoncavallo on aga irvhammaste seas tuntud ka kui oma aja Simon & Garfunkel. Need verismo (19. sajandi lõpu ja 20. 13:54 03.05.2015 kanalilt Toidutegu 5

 

Päev pildis

Sotsiaalmeedia!

  • Kui sind huvitab mida inimesed Sinu ettevõttest, tootest ja konkurentidest sotsiaalmeedias räägivad, tutvu lähemalt SocialDiveri teenusega. Sotsiaalmeedia monitooringusüsteemi on loonud Freqmedia - Eesti juhtiv infoseire ettevõte.