Teemablogi sissekanded

17.11.2014

Kohupiima-plaadikorp

Kõige lihtsam ja kõige mõjusam mõtlemise moodus koosneb kahest järjestikusest komponendist: vestlus aruka inimesega, misjärel tuleks võimalikult kiiresti metsa minna. (Valdur Mikita) See on universaalne tõde. See pole kõige mõjusam moodus mitte ainult mõtlemiseks, vaid elamiseks üleüldse. Metsa minemist võib siin mõista ka ülekantud tähenduses, aga soovitatavalt siiski otseses. 19:54 17.11.2014 kanalilt Toidutegu 5

10.11.2014

"Tordid ja koogid nagu ehtsas pagariäris" nüüd ka soome keeles

Minu esimene kokaraamat on tõlgitud soome keelde (kirjastaja Moreeni) ja see jõudis äsja ka Soome raamatukauplustesse. Loe / tutvu selle raamatuga eesti keelses versioonis siin. 18:34 10.11.2014 kanalilt Eva köögis 1

09.11.2014

Martsipanikringel

Tänapäeval keegi muidugi nisujahust enam ei kĂĽpseta. Kuhu ka ei vaataks – tatrajahu, riisijahu, mis-iganes-jahu. Võivaba. Munavaba. Suhkruvaba. Kõigevaba. Et oleks tervislikum. Ja ma ei räägi siinkohal gluteeni- või laktoositalumatusest või toiduallergiatest, eks ole. (Vrd ka ‘sportides iga päev, lood eeldused sellele, et surres oled täiesti terve’). 17:33 09.11.2014 kanalilt Toidutegu 5

06.11.2014

Estonian lamb soup with cabbage

Time for soup! Earlier this year I came across a recipe for Islandic lamb and cabbage soup in the blogosphere. Lovely soup and justifiably popular - and almost identical to the Estonian way of making lamb and cabbage soup. Not surprising, giving the fact that both Iceland and Estonia are "up North" and the range of vegetables traditionally available is pretty similar. It's a simple and rustic soup, as many Estonian soups are. 14:25 06.11.2014 kanalilt nami-nami: a food blog 8

27.10.2014

Pavlova, kreemiks õrnroosa ja kergelt kitsejuustune jõhvikakreem

Saadaval Perenaise Pagariäri koogivalikus. (Nisu)Gluteenivaba. 17:59 27.10.2014 kanalilt Eva köögis 1

23.10.2014

Home-made granola recipe

This was originally posed in January 2009. I'm reposting this with new photos. I'm not sure why it took me so long to make my own granola to sprinkle on yogurt for breakfast, considering how incredibly easy it is! The recipe below is a mixture of various ideas, and it's pretty simple. 23:00 23.10.2014 kanalilt nami-nami: a food blog 8

20.10.2014

Juustukook piparmündi ja tumeda šokolaadiga

Õhetav mündimaitseline toorjuustukook tumeda šokolaadiga on inspireeritud sarnasest jäätisest, mis populaarne näiteks Inglismaal. Meie juustukook valmib oma aia piparmündist, sisaldab hakitud tumedat šokolaadi ning Philadelphia klassikalist toorjuustu. Kaunistuseks vahukoor, piparmündisuhkur ja tume šokolaad. Tellimisinfo siin. P. S. 13:02 20.10.2014 kanalilt Eva köögis 1

17.10.2014

Spinatipirukas Kalamatsi juustuga

See on Perenaise Pagariäri kõige populaarsem soolane pirukas, lisainfot koostise ja tellimise kohta loe siit. 13:06 17.10.2014 kanalilt Eva köögis 1

12.10.2014

“Macbeth” ja halvaa-juustukook pohladega

Mu kallis isand, miks nii ĂĽksinda -  ja kaaslasteks vaid sĂĽngemeelsed uiud ja mõtted, mis võiks olla tõesti surnud koos nendega, kes mõeldu sisuks? Asju, mis muutmatud, ei tule kahetseda. Mis tehtud, see on tehtud. (William Shakespeare “Macbeth”) Ooperihooaeg sai eile avatud Verdi meistriteosega “Macbeth”, mida on juba jõutud nimetada Metropolitani viimase aja suurimaks triumfiks. 11:08 12.10.2014 kanalilt Toidutegu 5

11.10.2014

Gravlax with sea-buckthorn berries

Sea-buckthorn is a popular autumn berry here in Estonia. I'm afraid it's not so widely known in the US where most of my blog readers are based. However, given that Doctor Oz has been touting sea-buckthorn as one of the superberries, this may change :) Sea-buckthorn berries have a pleasant, but very tart flavour. 21:28 11.10.2014 kanalilt nami-nami: a food blog 8

09.10.2014

Prantsuse õunakook Bourboni vaniljekastmega

Perenaise Pagariäri koogivalikus, vt siia. 12:00 09.10.2014 kanalilt Eva köögis 1

01.10.2014

Valebrülee siidise kõrvitsaga

Lihtne ja kiirelt valmiv; üks viimase aja maitseüllatusi. Retsept selle kuu Oma Maitses. 12:32 01.10.2014 kanalilt Eva köögis 1

30.09.2014

Vanaema õunakook

Vanaema õunakooke on ilmselt sama palju kui vanaemasid, see siin on minu vanaema versioon, mida olen söönud niikaua kui mäletan. Muidugi ei olegi võimalik päris seda õiget vanaema küpsetatud koogi mekki kätte saada, aga enam-vähem. Muretaigna retsept on täiesti super, seda sööks paljalt ka. Välimuse mõttes on kindlasti ilusamaid õunakooke, aga maitse osas on see ikkagi mu lemmik. 15:37 30.09.2014 kanalilt Ise tegin süüa 2

24.09.2014

Elsassi õunakook

Täna hommikul oli autoaken jääs. Ma ei ole ju veel selleks kõigeks valmis, ei! Püsiv külmatunne on juba jalgades ja takistab absoluutselt igasugust tööle keskendumist. Teised tundevirvendused. See tunne, see hämming, et kuidas kõik ikka niiviisi sai minna. Tunne, et 2014 on olnud täiesti kasutult raisatud aasta.  Rajalt välja sõitmise tunne. 20:26 24.09.2014 kanalilt Toidutegu 5

Kõrvitsa-kikerherne karri

Hea lihtne retsept selleks puhuks kui kodus pole kümmet erinevat maitseainet aga keha vajab külmal sügisõhtul kosutust. Kasuta mõnda India karripastat (Patak’s on hea), punast või kollast Tai karripastat. Indiapärasele karrile võid ka mõned karrilehed lisada, Tai karrisse sobib sidrunhein ja/või kaffirlaimi lehed. Kookospiima lisa vastavalt sellele kui vedelat või kreemjat kastet soovid. 16:10 24.09.2014 kanalilt Ise tegin süüa 2

20.09.2014

ApfelSTROHdel - a hot apple toddy with Austrian Stroh rum

I've been testing various recipes using the spiced Austrian rum, Stroh, and this autumn/winter drink was quite popular. The ApfelSTROHdel recipe is adapted from the Stroh's website (see here), and it's a witty play of words - think of the famous Viennese apple strudel or Apfelstrudel. I've still got some Stroh left, I'll be making this again and again. 18:35 20.09.2014 kanalilt nami-nami: a food blog 8

15.09.2014

Swiss Chard Gratin with Cheese

Recipe by Pille @ Nami-Nami. All photos by Juta KĂĽbarsepp for the September 2014 issue of Kodu ja Aed ("Home and Garden"), an Estonian monthly magazine. I've been their food writer since October 2012. There's this wonderful cauliflower cheese recipe that I make pretty regularly, as it's super easy, quick, tasty and flavoursome. It's also gluten-free and low-carb, and I always have some cheese and mustard and cream in the fridge. 05:00 15.09.2014 kanalilt nami-nami: a food blog 8

12.09.2014

Whipped semolina pudding with apples and black aronia berries

Recipe by Pille @ Nami-Nami. Above photo by Juta KĂĽbarsepp for the October 2012 issue of Kodu ja Aed ("Home and Garden", an Estonian monthly magazine. I've been their food writer since October 2012). Back in July 2013, The Wall Street Journal touted the slightly astringent and tart black aronia as possibly the next superberry. 21:33 12.09.2014 kanalilt nami-nami: a food blog 8

Viigimarjad juustu, Kreeka pähklite ja meega

Imekaunis varasügisene eelroog. Valmib vähem kui viie minutiga. Vaja läheb:küpseid viigimarjupehmet (Kalamatsi Meierei) kitsejuustu või pühvlimozzarellatKreeka pähkleidvedelat metthead oliivõlirukolatsoovi korral meresoolahelbeid ja värskeltjahvatatud musta pipartRösti pähklid kuumal pannil. Lõika viigimarjad veerandikeks. Tükelda kitsejuust või rebi mozzarella väiksemateks tükkideks. 10:12 12.09.2014 kanalilt Ise tegin süüa 2

10.09.2014

Quark and pumpkin pudding cake

Recipe by Pille @ Nami-Nami. Above photo by Juta KĂĽbarsepp for the October 2013 issue of Kodu ja Aed ("Home and Garden", an Estonian monthly magazine. I've been their food writer since October 2012). Pumpkin or winter squash dessert, anyone?There's a popular old-school dessert here in Estonia, called kohupiimavorm. 08:00 10.09.2014 kanalilt nami-nami: a food blog 8

 

Päev pildis

Sotsiaalmeedia!

  • Kui sind huvitab mida inimesed Sinu ettevõttest, tootest ja konkurentidest sotsiaalmeedias räägivad, tutvu lähemalt SocialDiveri teenusega. Sotsiaalmeedia monitooringusüsteemi on loonud Freqmedia - Eesti juhtiv infoseire ettevõte.