Teemablogi sissekanded

Eile (07.12.2016)

Perenaise Pagariäri piparkookide tellimine 2016

Valge šokolaadi-matcha kattega piparkoogid, 1 kg = 40 eurot. Kinkekarbis piparkoogid (300 g, ca 18 tk) = 15 eurot. Vt pilt all. Tellimiseks kirjuta eva@perenaine. eePiparkoogitaina koostis: nelk, kardemon, kaneel, muskaatpähkel, või, munad, nisujahu, suhkur, searasv, sooda. Katteks: valge šokolaad, matcha pulber. 21:21 07.12.2016 kanalilt Eva köögis 1

02.12.2016

Kas siis selleks sĂĽnnitigi, et otsida kirvepakku peapaigaks?*

Kõigest sellest olen ma muidugi kirjutanud. Korduvalt. Ja siis igaks juhuks veel paar korda. 20:16 02.12.2016 kanalilt Toidutegu 5

23.11.2016

Exploring the Fish Market in Jimbaran, Bali

Our little family of five spent three weeks exploring the beautiful Island of the Gods aka Bali earlier this year. We began our family vacation in Jimbaran, then stayed in the quaint artists' village of Penestanan just outside Ubud, then explored Northern Bali from Dencarik on Lovina beach and ended our holiday with a short stay in Canggu on the West coast again. 19:09 23.11.2016 kanalilt nami-nami: a food blog 8

14.11.2016

Kirju koera trĂĽhvlid

Mitte kui midagi ei jaksa. Kirjutamist olen mitu korda alustanud, algusest kaugemale pole jõudnud. Vaadakem, mis täna juhtub. Ühes järgmistest postitustest on plaanis uusvaimsed eneseabiteooriad risti lüüa. 22:26 14.11.2016 kanalilt Toidutegu 5

12.11.2016

Persimmon with honeyed yoghurt

How do you enjoy the persimmons, in season right now?Here in Estonia we can by mostly the heart-shaped hachiya variety, which is astringent when raw, but meltingly sweet when ripe. We usually just wash them and cut into wedges, but there's also this super-easy and lovely way of serving them, adapted from the Australian Persimmon Inc page here. Remember, only try this with perfectly rip persimmons unless you want to be utterly disappointed. 16:28 12.11.2016 kanalilt nami-nami: a food blog 8

04.11.2016

Ă•una-moonikook

Kõigepealt lubage nuriseda nelja aastaaja (ja rahvusvahelise imperialismi) ĂĽle. Raske on see talve tulek sel aastal. Sest mina nimelt armastan hilissĂĽgist – pimedust, vaikust, tuule ulgu lumeta lagendikel, kaminatuld, (hõõg)veini, ooperimuusikat, introverdile meelepärast tempo mahavõttu. Ja nĂĽĂĽd äkki – talv! Kes tellis!? Esiteks tekitab see mus ĂĽĂĽratut masendust. Teiseks on saanil suvejalased all. 21:25 04.11.2016 kanalilt Toidutegu 5

24.10.2016

Ooperihooaeg algas – “Don Giovanni”

Oktoober on esimene ooperikuu. Kui taevas kisub tormiseks, siis tekib juba teatav tahtmine siirduda tubaste tegevuste juurde, mis endastmõistetavalt võiksid hõlmata ka taltsast tuld, veidike veini ja ooperit. Kuna ma pole Wagnerit ikka veel päriselt hindama õppinud, siis jätsin avaetenduse (“Tristan ja Isolde”) vahele ning alustasin hooaega möödunud laupäeval ĂĽhe kõigi aegade populaarseima ooperiga. W. A. 20:40 24.10.2016 kanalilt Toidutegu 5

18.10.2016

Genius Apple Rollups aka Crispy Apple Bread Cigars

Those baked apple pie roll ups by Spend With Pennies turned up on social media last week and I decided to give them a go. It's a very good year for apples in Estonia this year, we're inundated with them! A good reason to try out as many new and old apple recipes out there :)For the original recipe, see Spend With Pennies blog. 09:26 18.10.2016 kanalilt nami-nami: a food blog 8

16.10.2016

Pasta röstitud kõrvitsaga

William Meredithilt pärineb mõte, nagu oleks halvim, mida inimese kohta saab öelda, et “ta ei pannud midagi tähele”. Kas see nĂĽĂĽd just halvim on, aga piisavalt halb kĂĽll, kulgeda läbi elu midagi märkamata ja mäletamata. Mu eluski on selliseid aegu olnud, kui mitte midagi tähele ei pannud. Ei olnud tore, tagasi ei taha, siiamaani on kurb ĂĽhe kevade pärast, mis läks mööda, ilma et ma sinilillede õitsemist märganud oleks. 21:43 16.10.2016 kanalilt Toidutegu 5

04.10.2016

Kuidas teha õunastruudlit nii nagu Austria pagarid

Alljärgnev on ajakirjas Nipiraamat (september 2016) ilmunud samm-sammult õpetus sellest, kuidas valmistada paberõhukese ja krõbeda taina sisse mässitud rikkaliku õunatäidisega struudlit. Tavapärase rullimise asemel tuleb tainal lasta õhukeseks venida ja see protsess on tõesti põnev. 10:03 04.10.2016 kanalilt Eva köögis 1

It's cinnamon bun day (kanelbullens dag)!

It's Cinnamon Bun Day in Sweden today. Cinnamon Bun Day was established in 1999, or 17 years ago, when Swedish Home Baking Council (HembakningsrĂĄdet) came up with the idea when looking for a way to celebrate their 40th anniversary. Many Swedes rush to their favourite bakery today and buy some kanelbullar - or bake their own. You'll find a good recipe for Swedish kanelbullar over on Sweden. se site (written by Anne). 07:30 04.10.2016 kanalilt nami-nami: a food blog 8

20.09.2016

Ă•unapirukad lehttainas

Retsept ja foto: Küpsetaja käsiraamat 09:06 20.09.2016 kanalilt Eva köögis 1

18.09.2016

Kurbus, kummaline tunne. Ă•unagalett

Paistab, et ma vist ikkagi ei suuda eriti toidublogi pidada. Muud ka nagu teha ei oska. Ooperiblogiks ei saa hakata, see kahandaks külastajate arvu märkimisväärselt ja minu edevuse juures ei või seda loomulikult lubada. Raamatuid loen ma küll endiselt palju, aga kirjutada neist ei viitsi, kui tegemist pole just väga hea või erakordselt halva raamatuga, seega raamatublogi jääb ka ära. 20:27 18.09.2016 kanalilt Toidutegu 5

13.09.2016

Perenaise Pagariäri NOPi gurmeeturul

Foto: Marit SoobikMustika-mandli purukoogikesed (foto: Tuuli Korsar)Foto: Tuuli KorsarFoto: Tuuli Korsar 09:58 13.09.2016 kanalilt Eva köögis 1

30.08.2016

Purukook pohlade ja martsipaniga

Ma olen ammu otsinud täiuslikku purukooki, mis oleks hästi mahlane ja võine. See otsing on nüüd läbi, sest leidsin Kodukokkade vahendusel Ragne Värgi mustikatega purukoogi retsepti ja selles on saanud minu go-to retsept, mis kunagi alt ei vea ja mida saab hõlpsasti vastavalt hooajale või eelistustele muuta. 15:48 30.08.2016 kanalilt Ise tegin süüa 2

Aeglane Bolognese

Bolognese ainetel lihakastet saab valmistada ka 15 minutiga, aga võib vist üsna kindlalt väita, et mida kauem kaste podiseb, seda sügavamaks muutuvad maitsed ja seda „õigem“ tulemus jääb. See retsept pärineb muidu kaheldava väärtusega rubriigist „best“, kuid ega ta lubadusele jalgu ei jää – tegemist on lihase ja rammusa kastmega, mis sobib ideaalselt nädalavahetusel ette võtta. 15:05 30.08.2016 kanalilt Ise tegin süüa 2

24.08.2016

Perenaise Pagariäri Instagramis

Perenaise Pagariäri Instagrami leht. 08:16 24.08.2016 kanalilt Eva köögis 1

17.08.2016

Pohla-õunaplaadisai

Tegin süüa. See on viimasel ajal sellise kaalukategooria sündmus, et väärib eraldi blogipostitust. Eelmise postituse peale saabunud tagasisides tunti muu hulgas huvi, kuidas on võimalik, et inimesele, kes peab toidublogi ja on välja andnud kokaraamatu, ei meeldi süüa teha. Minu arvates ei ole ühel teisega mitte midagi pistmist. 18:11 17.08.2016 kanalilt Toidutegu 5

08.08.2016

Berry muffins, fit for the Queen

For some reason, our northern neighbours, the Finns, call dishes containing raspberries and blueberries (well, actually bilberries) kuningatar-this and kuningatar-that, the prefix kuningatar- meaning the queen. 22:29 08.08.2016 kanalilt nami-nami: a food blog 8