Teemablogi sissekanded

24.07.2014

Taas eetris kirjandusminutid. Ja punasesõstra-beseekook.

Ma olen täiesti õppimisvõimetu! NĂĽĂĽdseks peaksin kĂĽll juba raudpoltkindlalt teadma, et kui midagi ĂĽritatakse pähe määrida argumendiga ‘maailmas mĂĽĂĽdud ĂĽle 2 miljoni eksemplari’, siis võib seda võtta ĂĽpris kindla garantiina, et raamat mitte ĂĽksnes ei jäta mind täiesti kĂĽlmaks, vaid tegemist on järjekordse laiatarbekaubaga kõige halvemas tähenduses, mis paistab silma ĂĽheplaaniliste karakterite, sisu puudumise ja ekstra lameda dialoogiga. 11:55 24.07.2014 kanalilt Toidutegu 5

Suviste marjasmuutide seeria

Ülevalt alla: jäine marja-piparmündi smuuti, mango-marja kardemoni smuuti, marjane vaarika smuuti. Fototööde tellijaks Põltsamaa Felix, retseptid (autoriteks Kristjan Koosma ja Angelica Udeküll) avanevad linkidele klikkides. 10:41 24.07.2014 kanalilt Eva köögis 1

21.07.2014

Summer food: Estonian milk and vegetable soup

It's mid-July, which here in Estonia means the peak of summer. We're having a beautiful summer here, with lots of sun and not much rain. It's the end of the wild strawberry season, it's the height of chantarelle mushroom season (but too early for most other wild mushrooms), and it's the start of the beautiful local vegetable harvest season. 15:19 21.07.2014 kanalilt nami-nami: a food blog 8

Tiigerkrevetid tšilli ja küüslauguga

Ma ei mäletagi millal ma viimati korraga nii palju krevette sõin, et isu täis sai. Tavaliselt laotakse salati peale maksimaalselt viis krevetti, millest jagub vaid isu tekitamiseks. Sestap valmistasime seekord pea kilo krevette kolme peale ja sõime neid lihtsalt niisama valge veini kõrvale. Milline rõõm!Peamine trikk on siin, nagu ikka lihtsate roogade puhul, kvaliteetne tooraine, mida siinmail veidi keeruline leida. 09:22 21.07.2014 kanalilt Ise tegin süüa 2

20.07.2014

Munad vĂĽrtsikate ubade ja lehtpeediga

Inimsuhetele mõtlen ma endiselt. 21:13 20.07.2014 kanalilt Toidutegu 5

14.07.2014

Mustika-kohupiimatort

Midagi neile, kellele maitseb mahlane biskviittort maheda kohupiimatäidisega. Retsept siin. 14:57 14.07.2014 kanalilt Eva köögis 1

10.07.2014

Maasikavõie ja kirsi-mandli moos

Retseptid selle nädala Naistelehes! 14:54 10.07.2014 kanalilt Eva köögis 1

06.07.2014

Festival food: Estonian Song and Dance Celebration 2014

This is a very special weekend for Estonia - our 26th Song Celebration and 19th Dance Celebration takes place. 11:25 06.07.2014 kanalilt nami-nami: a food blog 8

05.07.2014

Röstitud peedid ja porgandid

See pole siin mingi retsept või kui, siis äärmisel juhul õpetus (elu) nautimiseks. Võtsin nimelt päeva peaaegu iseenda jaoks, toimetasin suurima rõõmuga aias, andsin järjekordselt täielikuks padrikuks muutunud tomativõsale inimlikuma ja produktiivsema väljanägemise, seejärel jäid taimed Händelit kuulama ning mina tegin sihikindlust üles näidates valmis juba nädalaid tüütult peas tiksunud aruande. 19:56 05.07.2014 kanalilt Toidutegu 5

01.07.2014

Ĺ okolaadikook neile, kes gluteeni ega laktoosi talu

Šokolaadikook on gluteeni- ja laktoosivabast šokolaadist, kolme kihi vahel (laktoosivabast piimast) vaniljekreem ja hapukas passionikreem. Sünnipäevaks Kristinale!. 16:29 01.07.2014 kanalilt Eva köögis 1

30.06.2014

Pavlova

13:48 30.06.2014 kanalilt Eva köögis 1

28.06.2014

Simple, yet decadent fish supper: pan-fried vendace

This was originally posted in August 2012. I'm reposting this as it's the catching season for Lake Peipus vendace at the moment and fresh and smoked vendace is again available, if pricey (going rate for a kilogram of smoked fish is about 20 Euros at the moment. But, oh so worth it). Vendace is a wonderful freshwater whitefish that you'll find all over the northern continental Europe. 09:30 28.06.2014 kanalilt nami-nami: a food blog 8

Nostalgianurk – krustaadid

Voolan ja voolan. Voolan sinu poole nagu jõuline jõgi. Mida kiiremini ma voolan, seda suuremaks kasvab me vahemaa. Voolan hetkekski peatamata ja merre jõudmata. Teen kõik, mida saab teha jõetahe. Teen kõik, mida saab teha tõetahe. Mitte kunagi ei küüni ma sinuni. 00:28 28.06.2014 kanalilt Toidutegu 5

21.06.2014

Barcelona ja päike

Placa RealTavaliselt me suvel Eestist ära ei lähe. Päikest ja ilu on siingi küllaga. Sel aastal täitub meil aga kaks ümmargust numbrit - 15 aastat koos ja 10 aastat abielus. Täpselt paras hetk võtta midagi kahekesi ette. Meile meeldib tegelikult lastega reisida, aga otsustasime, et nende tähtpäevade auks korraldatud reis peab olema ainult meile kahele. 10:03 21.06.2014 kanalilt Juc ja Co 7

18.06.2014

Lehtpeedi-fetapirukas

Tänased maasikad vahukoorega. Paplid vihma käes. Ja “Rigoletto”, veel ĂĽks kord, selle etenduse salvestus. Ja tuul ja tänane tahtmine sõnastada mõeldut. Tuntut. Ă–eldamatut. Polegi enam ammu kirjutanud. Teraapia mõttes. Selles mõttes, et pannud sõnu peegeldama tegelikkust. See ei tähenda, et poleks ĂĽldse vaja olnud. Aga ma ĂĽritasin järjekordselt olla mõistlik. Ma ei õpi mitte kunagi. 23:32 18.06.2014 kanalilt Toidutegu 5

Lehtpeedi-fetapirukas

Tänased maasikad vahukoorega. Paplid vihma käes. Ja “Rigoletto”, veel ĂĽks kord, selle etenduse salvestus. Ja tuul ja tänane tahtmine sõnastada mõeldut. Tuntut. Ă–eldamatut. Polegi enam ammu kirjutanud. Teraapia mõttes. Selles mõttes, et pannud sõnu peegeldama tegelikkust. See ei tähenda, et poleks ĂĽldse vaja olnud. Aga ma ĂĽritasin järjekordselt olla mõistlik. Ma ei õpi mitte kunagi. 23:32 18.06.2014 kanalilt Toidutegu 5

14.06.2014

Recipe for torta della nonna, or Tuscan ricotta cake with pinenuts or almonds

Case Vecchie, SicilyI am still in Sicily, still enjoying the hospitality of Anna Tasca Lanza’s cookery school in Case Vecchie, near Vallelunga. 18:53 14.06.2014 kanalilt nami-nami: a food blog 8

Aasiapäraste jäätiste trio

Jäätised rohelise tee, india chai ning jasmiiniga. Retseptid juunikuu Oma Maitses. 18:51 14.06.2014 kanalilt Eva köögis 1

13.06.2014

Recipe for ricciarelli, delicious gluten-free almond cookies from Siena, Tuscany

This photo was taken by Juta Kübarsepp for Nami-Nami, the rest are by me or my husband. I’m writing this post in Sicily. I’m in a lovely company of David, Rachel and Johanna, enjoying the delicious hospitality of Anna Tasca Lanza Cookery School. La dolce vita, but more about all that in future posts. 19:41 13.06.2014 kanalilt nami-nami: a food blog 8

Rabarberi-kookosekook

Teate, kui tore koht on Järvselja taimeaed? Veedad seal mõned head tunnid. Valid välja neli hostat, teed sĂĽdame kõvaks, paned kaks tagasi ja valid kolm juurde. Otsustad, et sul on ilmtingmata vaja täidisõielist floksi ja Boydi paju ja “Variegata” maikellukest, ogalisest lantaanist ja umbes kaheteistkĂĽmnendast mugulbegooniast rääkimata. 18:13 13.06.2014 kanalilt Toidutegu 5

 

Päev pildis

Sotsiaalmeedia!

  • Kui sind huvitab mida inimesed Sinu ettevõttest, tootest ja konkurentidest sotsiaalmeedias räägivad, tutvu lähemalt SocialDiveri teenusega. Sotsiaalmeedia monitooringusüsteemi on loonud Freqmedia - Eesti juhtiv infoseire ettevõte.