Teemablogi sissekanded

Üleeile (19.12.2014)

15.12.2014

Koorene lõhesupp fenkoli ja suhkruhernestega

Ma söön kalasuppi ainult siis kui sellel ei ole „kala maitset“ ehk siis kasutan supipõhjana alati köögivilja- või kanapuljongit. Samuti ei ole ma aniisi maitse talumatuse tõttu eriline fenkoli e apteegitilli sõber, aga ühel päeval lihtsalt tuli selline isu ja selle koorese supi sisse sobib ta igati hästi. Mõnus kiire ja vaatamata tilgale koorele, ka hea kerge supp. 16:29 15.12.2014 kanalilt Ise tegin süüa 2

12.12.2014

Layered Vegetable Salad with Smoked Salmon

(From the Nami-Nami recipe archives. )"Kasukas" - "fur coat" - is a name for a layered vegetable salad that is very popular here in Estonia, especially during the cold and dark season. The salad has chopped cured herring as the bottom layer, topped with layers of grated or chopped beets, carrots, potatoes and other vegetables and "glued together" with thin layers of mayonnaise. 08:00 12.12.2014 kanalilt nami-nami: a food blog 8

09.12.2014

Holiday baking: Carrot cake cookies recipe

Time to start preparing for the Christmas holidays and I offer you a lovely cookie recipe! Although we'll be mostly eating piparkoogid aka gingerbread cookies here in Estonia, these slightly chewy carrot cake cookies would do just as well. For over two years now I've been contributing recipes for one of the biggest home and gardening magazines here in Estonia, Kodu ja Aed (that translates "Home and Garden"). 23:15 09.12.2014 kanalilt nami-nami: a food blog 8

07.12.2014

Juustukook kondenspiima ja mustade sõstardega. Natuke ka metsast.

Peatuks ja vaataks? Mkmm. Kiire on kuskile kogu aeg. Ăśhel hommikul märkasin kĂĽll, millised täiuslikud jäälilled olid autoaknal. Kas ma peatusin ja imetlesin? Ei, kraapisin raevukalt kaabitsaga ja pomisesin mõningaid vandesõnu kohaliku kliima aadressil. Vahepeal lugesin lõpuks lõpuni Valdur Mikita “Lingvistilise metsa”. 15:17 07.12.2014 kanalilt Toidutegu 5

03.12.2014

Saksapärased Stollen küpsised NOPis müügil

Üle hulga aja viisime küpsetisi ka NOP kohvik-poodi Tallinnas, Kadriorus. NOP on lihtsalt nii tore pood, mis peaaegu alati üllatab oma huvitava kaubavalikuga. NOPi pärimise peale, kas teeksime neile jõuluks midagi põnevat, olime nõus! Stollen on saksapärane jõuluküpsetis. Stolleni küpsis on miniversioon suurest pätsist, mis ei ole nii saiane, on muredam ehk küpsise-laadsem. 17:10 03.12.2014 kanalilt Eva köögis 1

02.12.2014

Aasta ajakirjaga PsĂĽhholoogia Sinule

Detsembris täitub ja samas lõppeb minu aasta ajakirjaga Psühholoogia Sinule, kuhu kirjutasin artikleid eri rahvuste-kultuuri toitudest-köökidest ja seda Eestis elavate kokkade pilgu läbi. Mõned meenutused nendest huvitavatest kohtumistest alljärgnevalt. Nepaalist pärit Arjun Prasad Kandel (Villa Thai). 09:26 02.12.2014 kanalilt Eva köögis 1

25.11.2014

Crème caramel

Tsiteerides iseennast: Lapsepõlve novembriõhtud maal olid pilkaselt pimedad. Kujutlusvõimet polnud selleks sugugi tarvis, et hakata arvama, nagu oleksid tervesse maailma ihuüksinda alles jäänud. 21:18 25.11.2014 kanalilt Toidutegu 5

21.11.2014

Ottolenghi kalkuni-suvikõrvitsa lihapallid

Lihapallid meeldivad vist kõigile? Ottolenghi kalkuni-suvikõrvitsa lihapallid on kerged ja küllalt erilise maitsega. Kui piparmünti ja koriandrit käepärast ei ole, siis võib nende asemel lehtpeterselli kasutada. 10:50 21.11.2014 kanalilt Ise tegin süüa 2

17.11.2014

Kohupiima-plaadikorp

Kõige lihtsam ja kõige mõjusam mõtlemise moodus koosneb kahest järjestikusest komponendist: vestlus aruka inimesega, misjärel tuleks võimalikult kiiresti metsa minna. (Valdur Mikita) See on universaalne tõde. See pole kõige mõjusam moodus mitte ainult mõtlemiseks, vaid elamiseks üleüldse. Metsa minemist võib siin mõista ka ülekantud tähenduses, aga soovitatavalt siiski otseses. 19:54 17.11.2014 kanalilt Toidutegu 5

10.11.2014

"Tordid ja koogid nagu ehtsas pagariäris" nüüd ka soome keeles

Minu esimene kokaraamat on tõlgitud soome keelde (kirjastaja Moreeni) ja see jõudis äsja ka Soome raamatukauplustesse. Loe / tutvu selle raamatuga eesti keelses versioonis siin. 18:34 10.11.2014 kanalilt Eva köögis 1

09.11.2014

Martsipanikringel

Tänapäeval keegi muidugi nisujahust enam ei kĂĽpseta. Kuhu ka ei vaataks – tatrajahu, riisijahu, mis-iganes-jahu. Võivaba. Munavaba. Suhkruvaba. Kõigevaba. Et oleks tervislikum. Ja ma ei räägi siinkohal gluteeni- või laktoositalumatusest või toiduallergiatest, eks ole. (Vrd ka ‘sportides iga päev, lood eeldused sellele, et surres oled täiesti terve’). 17:33 09.11.2014 kanalilt Toidutegu 5

06.11.2014

Estonian lamb soup with cabbage

Time for soup! Earlier this year I came across a recipe for Islandic lamb and cabbage soup in the blogosphere. Lovely soup and justifiably popular - and almost identical to the Estonian way of making lamb and cabbage soup. Not surprising, giving the fact that both Iceland and Estonia are "up North" and the range of vegetables traditionally available is pretty similar. It's a simple and rustic soup, as many Estonian soups are. 14:25 06.11.2014 kanalilt nami-nami: a food blog 8

27.10.2014

Pavlova, kreemiks õrnroosa ja kergelt kitsejuustune jõhvikakreem

Saadaval Perenaise Pagariäri koogivalikus. (Nisu)Gluteenivaba. 17:59 27.10.2014 kanalilt Eva köögis 1

23.10.2014

Home-made granola recipe

This was originally posed in January 2009. I'm reposting this with new photos. I'm not sure why it took me so long to make my own granola to sprinkle on yogurt for breakfast, considering how incredibly easy it is! The recipe below is a mixture of various ideas, and it's pretty simple. 23:00 23.10.2014 kanalilt nami-nami: a food blog 8

20.10.2014

Juustukook piparmündi ja tumeda šokolaadiga

Õhetav mündimaitseline toorjuustukook tumeda šokolaadiga on inspireeritud sarnasest jäätisest, mis populaarne näiteks Inglismaal. Meie juustukook valmib oma aia piparmündist, sisaldab hakitud tumedat šokolaadi ning Philadelphia klassikalist toorjuustu. Kaunistuseks vahukoor, piparmündisuhkur ja tume šokolaad. Tellimisinfo siin. P. S. 13:02 20.10.2014 kanalilt Eva köögis 1

17.10.2014

Spinatipirukas Kalamatsi juustuga

See on Perenaise Pagariäri kõige populaarsem soolane pirukas, lisainfot koostise ja tellimise kohta loe siit. 13:06 17.10.2014 kanalilt Eva köögis 1

12.10.2014

“Macbeth” ja halvaa-juustukook pohladega

Mu kallis isand, miks nii ĂĽksinda –  ja kaaslasteks vaid sĂĽngemeelsed uiud ja mõtted, mis võiks olla tõesti surnud koos nendega, kes mõeldu sisuks? Asju, mis muutmatud, ei tule kahetseda. Mis tehtud, see on tehtud. (William Shakespeare “Macbeth”) Ooperihooaeg sai eile avatud Verdi meistriteosega “Macbeth”, mida on juba jõutud nimetada Metropolitani viimase aja suurimaks triumfiks. 11:08 12.10.2014 kanalilt Toidutegu 5

11.10.2014

Gravlax with sea-buckthorn berries

Sea-buckthorn is a popular autumn berry here in Estonia. I'm afraid it's not so widely known in the US where most of my blog readers are based. However, given that Doctor Oz has been touting sea-buckthorn as one of the superberries, this may change :) Sea-buckthorn berries have a pleasant, but very tart flavour. 21:28 11.10.2014 kanalilt nami-nami: a food blog 8

 

Päev pildis

Sotsiaalmeedia!

  • Kui sind huvitab mida inimesed Sinu ettevõttest, tootest ja konkurentidest sotsiaalmeedias räägivad, tutvu lähemalt SocialDiveri teenusega. Sotsiaalmeedia monitooringusüsteemi on loonud Freqmedia - Eesti juhtiv infoseire ettevõte.