Teemablogi sissekanded

17.04.2017

11.04.2017

Sidruni-kohupiimatort

Ach, varakevad! See on kõige ilusam aeg aastast. Tasane, aga lubadusi ja lootust täis. Kui tuleb mai ja kõik ühekorraga pillavalt õitsema puhkeb, siis lisandub sesse kaunidusse kohe ka kiirustamine ja kaduviku pärast kurvastamine, sest eks ole eestlane ju see, kes juba märtsikuus paadunult teatab, et nojah, varsti on suvi läbi. Aga varakevad. 19:42 11.04.2017 kanalilt Toidutegu 5

10.04.2017

Suur munapĂĽhade eri, uusi ideid ja retsepte

Soolane pasha, mis valmis kodujuustu ja skyr'iga, retsept siin. Kilutarretis, mis teenib välja vale-pasha nime, sest on valatud muna-vormidesse. Retsept siin. Jänku-keeks, retsepti leiate aprillikuu Nipiraamatust. Nipiraamatus ka sajandivanuse pasha retsept ja siit pildilt ka ideid pashade kaunistamiseks. Veel Nipiraamatust: jänkukesed-tuuletaskud, millede valmistamise kohta samm-sammult õpetus. Lisaks Perenaine. ee munapühade-kogumik, kliki siia. 11:38 10.04.2017 kanalilt Eva köögis 1

07.04.2017

Dominique Ansel - maailma parim pagar

Tänavuseks maailma parimaks pagariks pärjati Dominique Ansel, prantslane, kes alustas omanimelist pagariäri New Yorgis ja sai peatselt kuulsaks sellega, et leiutas cronut'i. Tema tiim soovis lõunaks donuts'e, aga Ansel ei osanud neid teha. Kuna croissantide tegemine oli talle hästi käe sees, valmistas ta hoopis lehttaina ja keeras selle donuts'i kombel rõngaks. 08:27 07.04.2017 kanalilt Eva köögis 1

28.03.2017

Räägi mulle ajast, räägi mulle ruumist*

Kuulamisest olen ma juba kirjutanud, aga see on ainult üks, ehkki oluline pool. Täpselt sama oluline on tõeliselt rääkimine.  Rõhk ei ole siinkohal küll mitte rääkimise kvantiteedil (kuigi kord kolme aasta jooksul on ikka ilmselgelt liiga harva), vaid kvaliteedil. Võõrandumine algabki minu meelest sealt, kus üksteisega enam millestki peale igapäevaste teemade ei räägita. 21:01 28.03.2017 kanalilt Toidutegu 5

22.03.2017

Mis on bean-to-bar šokolaad

Perenaise Pagariäri kirsi-šokolaadikookPerenaise Pagariäri kirsi-šokolaadi mousse kook valmib nüüdsest bean-to-bar tumeda šokolaadiga. Mis on bean-to-bar šokolaad ja kus seda valmistatakse? Bean-to-bar šokolaadi eripäraks on see, et kogu šokolaadi valmimise protsess, s. t. ubadest kuni valmis šokolaadini, toimub n-ö ühe katuse all. 18:09 22.03.2017 kanalilt Eva köögis 1

18.03.2017

Hasta luego Mexico!

Kripeldab teine juba kõik see kodus oldud kaks nädalat, et blogis jäi see Mehhiko lugu nagu lõpetamata. Eestisse saabudes kukkus reaalne elu niimoodi peale, et polegi nagu mahti olnud - ohtralt sünnipäevi, muidugi kuhjunud tööasju, laste kooli ja lasteaia teemasid jne. Ahjaa, ühe väikse kodumaise viiruse haakisime endale ka kõik kohe külge seekord. 21:53 18.03.2017 kanalilt Juc ja Co 7

14.03.2017

“La traviata” ja kakaokreemitort mustade sõstardega

Kui mult kĂĽsitakse, missugusest ooperist võiks algaja ooperihuviline tutvumist Ĺľanriga alustada, siis ĂĽks nende hulgast, mille ma kindlasti välja pakun, on maailmas enimmängitud ooper – Giuseppe Verdi “La traviata”, mille libreto põhineb Alexandre Dumas noorema romaanil “Kameeliadaam”, mis pajatab kurtisaan Marguerite Gautier’st, see tegelaskuju omakorda on aga inspireeritud reaalsest isikust – kurtisaan Marie Duplessis’est. 21:41 14.03.2017 kanalilt Toidutegu 5

03.03.2017

Skyramisu ja mango mousse tort skyr'iga

Hästi pehme mango mousse tort skyr'iga, mis peaks olema eriti meelt mööda neile, kes armastavad vähemagusaid ja kevadiselt värskeid kooke. Retsept siin. Skyramisu on peaaegu tiramisu, aga rammusa mascarpone asemel on kasutusel skyr. Sellist magustoitu pakutakse paljudes Islandi restoranides. Retsept siin. 10:12 03.03.2017 kanalilt Eva köögis 1

28.02.2017

Suur kokaraamatute mĂĽĂĽk

Sandra Veeremaa "Kirss tordil" - 8 EURVirpi Raipala-Cormier "Frantsila taluköök" - 10 EURAngeelika Kang ja Lia Virkus "Ĺ okolaad" - 5 EURMaire Suitsu, Lia Virkus "Maitsvad kingitused" - 3 EURLiz Franklin "Soolased ja magusad lihtsad leivad" - 7 EUR"Maru maitsev maailm" - 8 EURElizabeth Labau "Magus kommiraamat" - 5 EUR"Oma Maitse retseptiraamat II" - 8 EUREpp Mihkels "Väike kringliraamat" - 8 EUR"Chinese Home-style Cooking" (inglise keeles) - 15 EUR"Fr 18:42 28.02.2017 kanalilt Eva köögis 1

26.02.2017

Vastlakuklid / vastlasaiad 2017

Küpsetame tänavu taas mini-vastlakukleid ehk "ühe ampsu" kukleid (á 1 EUR) ning ka suuremaid (á 2. 50 EUR). Saiataigen on tuntavalt kardemonine; kukkel ise hästi mahlane, sest võimalikult palju saia-sisu asendatud vaarikamoosi ja vahukoorega. Pärmitaina koostisained: nisujahu, pärm, või, piim, kardemon, suhkur, muna. Täidiseks: vahukoor, suhkur, vanilje ja vaarikamoos. Tellimiseks kirjuta eva@perenaine. ee Katsetasime tänavu ka põnevaid Eesti Wabariigi aegseid kukleid, millel vahukoore asemel mandlitäidis. 15:49 26.02.2017 kanalilt Eva köögis 1

24.02.2017

Tort isamaale 2017

Ümberringi ei midagi muud kui puud ja puud ja puud. Sulnilt suletud on nende suud. Oleme piiratud sisse hääletu kiirgamisse. (Artur Alliksaar) Teadagi, et veebruaris hakkavad minusugused tahes või tahtmata mõtlema tordivõistlusele. Tänavune Tort isamaale on arvult juba üheksas ja selge see, et osaleda oli ilmtingimata tarvis. 16:57 24.02.2017 kanalilt Toidutegu 5

21.02.2017

Maagiline linn Izamal ja Don Antonio jurues sisalipõllul

Nii imelik kui see ka ei ole, aga juba järgmisel nädalal olemegi tagasi Eestis. Ma ei väsi kordamast - kuhu ajal küll nii kiire on, et ta niimoodi mööda lendab? :) Alles me saabusime ja juba ongi tagasisõit nii lähedal. . . Selline tunne on, et päriselt siinsest elust soti saamiseks oleks aega hoopis kauem vaja siin veeta. Aga ega kunagi pole vist päris küllalt, seega tuleb sellest, mis on, viimast võtta ja hetki nautida. 21:32 21.02.2017 kanalilt Juc ja Co 7

14.02.2017

Maa-alused cenoted, maapealsed rannad ja veidi ajalugu lisaks

Hei sõbrad! Sissejuhatuseks soovime teile hiiglatoredat sõbrapäeva, oleme väga rõõmsad, et te meil olemas olete! Seekord kutsume teid endaga koos maa-alusesse cenotesse ujuma, natuke randa ja natuke muuseumisse kah!Nüüd tuleb üks kaootiline jutt, sest see ongi kuidagi üks kaootiline nädal olnud. Täiesti mõnusalt programmivaba ja chill, oleme lõpuks sisse elanud ja tunneme, et oleme kohal. Ei pea isegi ütlema, et see on hea tunne. 09:29 14.02.2017 kanalilt Juc ja Co 7

08.02.2017

Flamingod, püramiidid ja mehhiklannad meie köögis

Päiskelised tervitused maiade maalt! Sel nädalal sai pisut Yucatani poolsaarel ringi kolatud, kohtasime flamingosid, ronisime iidsetel püramiididel, käisime turgudel ja kutsusime kohalikud donad ja senjoriitad Patricia ja Marilou enda kööki kokkama!Vaikelu vene keele õpikugaPeegeldusKes varasemaid postitusi lugenud on, siis teab, et meie eelmine katse flamingodega kohtuda Isla Holboxil natuke nagu õnnestus, aga päriselt ka nagu mitte. 04:25 08.02.2017 kanalilt Juc ja Co 7

06.02.2017

Makroonide valmistamiseõpetus

Makroonide valmistamise õpetuse leiad selle kuu Nipiraamatust (veebruar 2017). 18:27 06.02.2017 kanalilt Eva köögis 1

01.02.2017

Kuidas tõlkida tšellot?

Alati ma ei lähe öösel ĂĽleval passimise peale närvi. Vahel ma lihtsalt mõtlen. Segastest signaalidest. KĂĽllap oled kunagi mõelnud, et mõni inimene saadab sulle segaseid signaale? Ta jätab mulje hoolimisest. Uuest tasandist teie suhetes – tuttavatest sõpradeks või sõpradest enamaks. Räägib, mida kõike te võiks teha. Kunagi. 23:47 01.02.2017 kanalilt Toidutegu 5

Merida, meie Mehhiko kodulinn

Tervitused siis seekord Yucatani pealinnast Meridast!Oleme siin nüüd nädalakese olnud ja linnaga tutvunud. Oma suureks rõõmuks võin öelda, et meile see linnake väga meeldib. Jumal tänatud, sest ega see interneti ja paari telesaate järgi endale linna valimine kõige lihtsam pole ja eksimisvõimalus on päris suur. Ma isegi ei mäleta, kuidas me siia täpsemalt potsatasime. 18:40 01.02.2017 kanalilt Juc ja Co 7

26.01.2017

Isla Holbox, võrkkiikede saar

Praeguseks oleme me maandunud Meridas, meie põhipeatuspaigas, kus ajavahe Eestiga on lausa 8h pikkune, aga kirjutada plaanin ma hoopis meie 4 päevasest Isla Holboxil käigust. Etterutates võin öelda, et see, mida me seal teha plaanisime, ehk puhkamine, tuli meil hästi välja. Need asjad, mida lisaks ette võtsime, ei olnud päris ideaalsed. 06:42 26.01.2017 kanalilt Juc ja Co 7

24.01.2017

Kukeaasta küpsetised @Perenaise Pagariäri / Rooster year sweets

Kukeaasta võiküpsised, 100 g = 10 eurot. Kukeke-tuuletasku, täidiseks vaniljekreem, kaunistatud martsipani ja valge šokolaadiga, 1 tk = 4. 50 eurotTellimiseks kirjuta eva@perenaine. ee. 20:14 24.01.2017 kanalilt Eva köögis 1