Teemablogi sissekanded

Üleeile (27.06.2016)

Suvine biskviittort

Suvi ja s√ľnnip√§ev. Biskviittort kohupiima-kirsi t√§idisega, kaunistuseks olevad lehed on matchaga v√§rvitud martsipanist. Summer and birthday cake. Sponge cake with quark-cherry filling, green leaves are cut from matcha-coloured marzipan paste. P. S. Perenaise Pagari√§ri Eva lehek√ľlg Facebookis (vajuta FOLLOW). 16:37 27.06.2016 kanalilt Eva k√∂√∂gis 1

21.06.2016

Kr√Ķbedad kanatiivad

Ma ei ole varem aru saanud, miks ameeriklased teleka ees massiivse koguse kr√Ķbedate frititud kanapaladega maiustavad, aga paele esimest juhuslikku kokkupuudet winsgtopp. eu kanatiibadega, m√Ķistan ma seda t√§ielikult. Kuna viimane on praegu suvepuhkusel, siis tuleb kuidagi ise hakkama saada. 17:21 21.06.2016 kanalilt Ise tegin s√ľ√ľa 2

17.06.2016

Maasika-Ň°okolaadikook

Maasikasiirupiga immutatud Ň°okolaadikook, retsepti leiate siit. 11:04 17.06.2016 kanalilt Eva k√∂√∂gis 1

08.06.2016

√úksik hunt ja positiivne m√Ķtlemine

Ma k√ľsin teilt, millal muutus¬†elementaarne viisakus millekski eriliseks? Sattusin nimelt hiljuti kuskil n√§gema v√§idet, nagu n√§itaks asjaolu, et kui oma telefoniekraani vahtimise asemel mees kuulab sind, kui sa r√§√§gid,¬†siis on ta¬†sinust t√Ķsiselt sisse v√Ķetud. ¬†Fantastika. ¬†Ja kui maha ei s√ľlita ja enne suudlemist sigareti suust v√Ķtab, siis on muidugi tegemist h√§rrasmehega? (See oli soojenduseks. 22:03 08.06.2016 kanalilt Toidutegu 5

31.05.2016

Vegan delights of Tallinn 2016 (guest post)

As the tourist season approaches, I get many emails asking for dining recommendations in Tallinn specifically and in Estonia more generally, some asking about special diets. I asked my friend and colleague Kadri and her partner Luke, both vegans, to share their favourite recommendations. Kadri is the host of veganmaailm. com, the oldest Estonian vegan food blog and her partner Luke is an Australian coffee snob. 19:46 31.05.2016 kanalilt nami-nami: a food blog 8

12.05.2016

K√ľpsetamata Ň°okolaadikook

See k√Ķik kaob nii kiiresti. Isegi sirelid √Ķitsevad juba. V√Ķib-olla j√§√§b see alati nii, et maikuus m√Ķtlen nukraid m√Ķtteid. √úhel √Ķhtul m√Ķtlesin nende s√ľndmuste peale, mis mind neli aastat tagasi kevadel kildudeks kukutasid. N√ľ√ľdseks on neist haavadest alles vaid armid. K√Ķik, mis ei tapa, pidi ju tugevamaks tegema. 21:03 12.05.2016 kanalilt Toidutegu 5

09.05.2016

Kevad ja roheline tee / Spring and green tea

Handmade Tai Ping Hou Kui from Fujian, China. 18:09 09.05.2016 kanalilt Eva köögis 1

Soolakaramelli jäätis pekanipähklitega / Salted caramel ice cream with pecan nuts - RECIPE

Karamelline ja pehme j√§√§tis kergelt kr√Ķmpsuvate p√§hklitega, √ľks minu j√§√§tiselemmikutest. Eesti keelne retsept - kliki siia. ----------This ice cream is soft and caramel-rich enriched with crunchy pecan nuts. It might be a little time-consuming to prepare the caramel base but the result is all worth it. Ice cream base:2. 5 dl sugar5 dl 35% cream1 tsp salt flakes0,5 tsp vanilla extract4 egg yolks2. 18:07 09.05.2016 kanalilt Eva k√∂√∂gis 1

03.05.2016

26.04.2016

Bolognese pronto

Bolognsese pasta on minu jaoks endiselt comfort food‚Äôi (lohutustoidu?) esik√ľmnes. K√Ķik teavad, et √Ķige Bolognese valmib minimaalselt 3-tunnise podisemise tulemusel ja poole tunni, v√Ķi liiatigi 15 minutiga nagu see siin, √Ķiget asja kokku ei keeda. Vale!Tagantj√§rele tarkusena sain vist inspiratsiooni Vapianost, kus Bolognese valmib samuti m√Ķne minutiga silme all. 14:33 26.04.2016 kanalilt Ise tegin s√ľ√ľa 2

20.04.2016

Oh, kuulake! Kui s√ľ√ľdatakse t√§hti laotuses, siis t√§hendab, neid kellelgi on tarvis?*

Ma ei olegi vist massilisest pealiskaudsusest ja keskendumisraskustest nii puutumata, kui ise arvan. Mul ei ole k√ľll erilisi probleeme pika lineaarse teksti lugemisega, aga mul on probleem kirjutamiseks keskendumisega. Ma olen alati kirjutanud pigem niipidi, et k√Ķigepealt on kusagil olemas aimdus meeleolust v√Ķi m√Ķttest, mida tahan oma tekstiga edasi anda, ning alles seej√§rel tulevad s√Ķnad. 19:53 20.04.2016 kanalilt Toidutegu 5

18.04.2016

How to make rye sourdough bread

I have been baking (wheat) sourdough for many years and learned to make rye sourdough only recently. It was quite a challenge for me but combing different methods, I finally succeeded. It's not the most common nor easy method for making rye sourdough but for me it has worked the best. 19:17 18.04.2016 kanalilt Eva köögis 1

17.04.2016

‚ÄúRoberto Devereux‚ÄĚ ja naadipirukas

Esialgu polnud mul √ľldse plaanis seda ooperiarvustust kirjutada, aga siis vaatasin, et olen oma √ľlevaadetes √ľhe stiili t√§itsa k√Ķrvale j√§tnud – suurem osa mu jutust keerleb Verdi v√Ķi verismi √ľmber, aga ei s√Ķnakestki bel cantost. Seega – eile√Ķhtune Donizetti “Roberto Devereux”, aga enne paar s√Ķna sellest, mis loom see bel canto √ľldjoontes √ľldse on. 21:25 17.04.2016 kanalilt Toidutegu 5

16.04.2016

Tuuletaskud / pate a choux filled with passionfruit cream

K√ľpsisekattega tuuletaskud, t√§idiseks hapukas passionikreem, kaunistatud valge Ň°okolaadi, rooside ja kuivatatud vaarikatega. √úhe tuuletasku (√° 35 g) hind 1,8 eurot. Tellimiseks kirjuta eva@perenaine. ee. 18:46 16.04.2016 kanalilt Eva k√∂√∂gis 1

Ahvid-tuuletaskud / Monkey pate a choux

Ahvikujulised kahekordsed tuuletaskud, täidiseks hapukas passionikreem. Tellimiseks kirjuta eva@perenaine. ee. 18:46 16.04.2016 kanalilt Eva köögis 1

҆okolaadibabka / Chocolate Babka

Babka on v√§ga rikkalik p√§rmitainak√ľpsetis ja maitseb h√§sti ka neile, kes p√§rmitainak√ľpsetisi muidu pisut ehk √§ra p√Ķlgavad. Babka tegemise √Ķpetuse koos samm-sammult valmistamise fotodega leiad Nipiraamatust (aprill 2016). 18:45 16.04.2016 kanalilt Eva k√∂√∂gis 1

Matcha

Matcha - the best as a tea drink but definitely as good in tiramisu. . . . . . or in ice cream. 18:45 16.04.2016 kanalilt Eva köögis 1

Portugali munakoogikesed / Portugese Egg Tarts / ŤĎ°ŚľŹŤõčśĆě

Portugese egg tarts with home-made puff pastry. 18:45 16.04.2016 kanalilt Eva köögis 1

04.04.2016

‚ÄúMadama Butterfly‚ÄĚ ja Ň°okolaadiglasuuriga kihiline k√ľpsis

Ooperijuttu pole enam mitu kuud¬†r√§√§kinud. Aga selle vea parandame viivitamata, sest laup√§eval oli ettekandel Giacomo Puccini meistriteos “Madama Butterfly”, ooper, mis esietendusel 1904. aastal v√§lja vilistati, kuid millest p√§rast helilooja tehtud parandusi sai √ľks k√Ķigi aegade populaarsemaid oopereid, mis siiani kuulub k√Ķigi ooperiteatrite standardrepertuaari. 20:17 04.04.2016 kanalilt Toidutegu 5

30.03.2016

Valge Ň°okolaadi pasha j√Ķhvikatega

Iga kord kui pashat teen, siis imestan, et seda vaid kord aastas valmistan!Vaja l√§heb100 g v√Ķid100 valget Ň°okolaadi 200 ml vahukoort500 g kohupiima200 g hapukoort5 sl suhkrut2 tl vanillipastat2-3 tsitruselise (apelsin, sidrun, laim) riivitud koorca 50 g kuivatatud j√Ķhvikaidca 50 g pistaatsiap√§hkleidca 50 g mandleidSulata v√Ķi ja Ň°okolaad ning t√Ķsta jahtuma. T√ľkelda p√§hklid. Vahusta koor. 13:29 30.03.2016 kanalilt Ise tegin s√ľ√ľa 2

 

Päev pildis

Sotsiaalmeedia!

  • Kui sind huvitab mida inimesed Sinu ettevõttest, tootest ja konkurentidest sotsiaalmeedias räägivad, tutvu lähemalt SocialDiveri teenusega. Sotsiaalmeedia monitooringusüsteemi on loonud Freqmedia - Eesti juhtiv infoseire ettevõte.