Teemablogi sissekanded

10.02.2016

Marja-kohupiimakook

Jaanuar oli täiesti kohutav. Märts tuleb samasugune. Veebruaris saab vast vahelduseks veidi hinge tõmmata. Ma ei tea, miks ma seda teen. Inertsist ilmselt. Katsu õige pidama saada, kui kord juba pihta hakanud oled. Kummaline ka, mille kõigega mille kõigeta on võimalik hakkama saada. Puuduv ja kaduv ei aja enam ahastamagi, kurvastad korraks, kasvatad lihtsalt naha veel pisut paksemaks ja muutud veel natuke tuimemaks. 20:12 10.02.2016 kanalilt Toidutegu 5

09.02.2016

Vastlad 2016

Ühe-ampsu kuklid, täidiseks vaarika-vahukoor ja passionikreem. 15:55 09.02.2016 kanalilt Eva köögis 1

08.02.2016

Riisiterrassid, vulkaanid ja helesinine laguun

Tervitused Balilt kus (lohutuseks Eestis viibijatele) on iga päev sadanud. See muidugi ei tähenda, et me midagi huvitavat poleks teinud. Lihtsalt oleme rohkem märjaks sadanud. Positiivse poole pealt võin öelda, et ilm on tänu vihmale talutavam olnud. Näiteks töötamiseks on vihmane ilm ikka väga hea, produktiivsus kasvab mühinal :). 09:59 08.02.2016 kanalilt Juc ja Co 7

03.02.2016

It's not Pancake Day, it's Shrove Tuesday cream bun day soon ;)

Photo by Juta KĂĽbarsepp for the March 2014 issue of Kodu ja Aed magazine. It's time for semlor or lenten cream buns again soon - February 9th, to be precise. Remember, instead of pancakes, in Estonia and other Nordic countries cream-filled buns are eaten (semlor in Swedish, vastlakuklid in Estonian, laskiaispulla in Finnish). 21:56 03.02.2016 kanalilt nami-nami: a food blog 8

02.02.2016

Rohelise läätse supp lehtkapsaga

Baasretsepti leidsin Google vahendusel astudes vanasse heasse „kõige parem“ lõksu, mis tuleb tunnistada, polegi veel alt vedanud (aga olen selleks valmis!). Valmistan küll sageli punastest läätsedest püreesuppe, aga tunnistan, et see rohelise läätse supp lehtkapsaga maitseb mulle kordades rohkem. Rääkimata sellest, et tegemist on samaaegsel toitva ja super tervisliku supiga. 18:13 02.02.2016 kanalilt Ise tegin süüa 2

01.02.2016

Ahvid-tuuletaskud Hiina uueks aastaks

Ahvikujulised kahekordsed tuuletaskud, täidiseks hapukas passionikreem. Ühe tuuletasku hind 3,5 eurot. Võtame tellimusi vastu kuni reedeni, 05. 02. 2016. Tellimiseks kirjuta eva@perenaine. ee. 16:53 01.02.2016 kanalilt Eva köögis 1

30.01.2016

Kunsti ja surfi, riisipõlde ja sisalikke

Tere varahommikust! Täna võtsin end siis lõpuks kokku, ärkasin kell 6, kui oli veel praktiliselt pime, ja käisin hommikusel turul. Nagu ma vist eelmisel korral mainisin, siis kl 8 pole turul enam midagi teha, sest esiteks pakivad turumüüjad oma asju kokku ja teiseks on selleks ajaks soe ilm juba värske kraamiga oma töö teinud. Autojuht Putu, kellega eile Kutas käisime, ütles, et tegelikult võiks turule minna juba kl 4 või 5 :). 10:32 30.01.2016 kanalilt Juc ja Co 7

23.01.2016

Täiskavanutele: Kirju koera kook

Üks ütlemata hea kook täiskasvanutele, eeldusel et šokolaad meeldib. Täiskasvanutele on kook alkoholisisalduse pärast . . . ja ilma selleta kaotab pool võlu kui mitte kogu võlu . . Ja kuna enamikule lastest ei meeldi tume šokolaad niikuinii siis ei ole see kook nii ehk naa laste lemmik. 17:39 23.01.2016 kanalilt kiilikese köögikatsetused 1

PĂĽhad ahvid, lilled jumalale ja kalaralli

minu lemmikpilt. Kas pole nagu maal! See valgus virvendamas. . . See naine müüb varahommikusel turul väikseid pakikesi, mida pannakse igal hommikul õnnistamiseks ukselävedele ja tänavanurkadele ja üldse igale poole! Hei sõbrad. Nädalake ongi jälle möödas ja jagan teiega veidi muljeid. 05:34 23.01.2016 kanalilt Juc ja Co 7

18.01.2016

Tervitused Balilt

Hei sõbrad. Olemegi Balil kohal, seekord võiks tõesti öelda, et üle kivide ja kändude. Püüan siis paari sõnaga ülevaate anda, milles kännud seisnesid ja miks me ikkagi rõõmsad oleme neile vaatamata. 05:09 18.01.2016 kanalilt Juc ja Co 7

17.01.2016

“Pärlipüüdjad” ja kaerajahuga marja-hapukoorekook

Ma olen täitsa hämmingus. Pea 25-aastase ooperistaaĹľiga kuulajat ei ole lihtne ĂĽllatada. Mitte et ma ei suudaks siiralt ĂĽllatuda ja vaimustuda “Rigoletto”, “Maskiballi” või “Tosca” kĂĽmnendast või seitsmeteistkĂĽmnendast versioonist, aga kui ma kuulen midagi enda jaoks uut, siis on ka muusikanauding teistsugune. Uuem. 13:36 17.01.2016 kanalilt Toidutegu 5

11.01.2016

Ăśksindus ja ĂĽksildus ja Delia Smithi sidrunikook

2016. aasta esimese päeva õhtu. Ilm kĂĽlmaks läinud. Aastavahetuse peo jäljed koristatud. KĂĽlalised laiali sõitnud.  Tulin saunast ja kustutasin kõik tuled majade ĂĽmber, nii et Linnutee ĂĽle taeva jäi ainsaks valgusallikaks ja seisin seal taevasse vahtides, kuni kĂĽlm liiga ligi tikkus. Ă•hk tumeda metsamĂĽĂĽri kohal sädeles, aga vaikus polnud ometi täielik vaikus – tähed helisesid kĂĽlma käes. 22:02 11.01.2016 kanalilt Toidutegu 5

07.01.2016

Beseekattega laimikook ehk Key Lime Pie

Must maapind on nüüdseks koheva lumekatte all. Fotol Key Lime Pie ehk beseekattega laimikook (retsept ja foto "Küpsetaja käsiraamatus"). 11:07 07.01.2016 kanalilt Eva köögis 1

30.12.2015

Valitud hetked 2015. aastast

Eelmise aasta lõpus pidin tõdema, et polnudki. Hetki, millest kirjutada. Võib-olla neid polnudki üleüldse. Võib-olla ma lihtsalt ei märganud. Võib-olla olin aasta lõpuks unustanud. Et see enam korduda ei saaks, tegin endale ülesandeks 2015. aastal iga päev vähemalt üks hetk kinni püüda. Mõnel päeval kogunes mitu hetke. Mõne päeva kõige parem hetk oli, et see päev sai läbi. 00:48 30.12.2015 kanalilt Toidutegu 5

28.12.2015

Granadilli-toorjuustukook

See kook on väike edasiarendus mu lemmik toorjuustukoogist, mis valmib hästi kiiresti ja ei vaja isegi küpsetamist. Granadill ehk inglise keeles passion fruit on nüüd poodides värskena saadaval (Rimi, Stockmann) ja sobib tänu oma hapukusele imehästi magusat tasakaalustama. Võimalik, et siinkandis on viljad veidike toored ja seetõttu liigagi hapud. Sellisel juhul võib suhkruga veidi heldem olla. 15:53 28.12.2015 kanalilt Ise tegin süüa 2

Jõulud 2015 - makroonid "Mustad jõulud"

Makroonid - mustade seesamiseemnete ja matcha täidisega - 24. detsembril mererannas. "Black Christmas" macaroons with black sesame seeds and matcha fillings, Estonia's seaside on December 24. 12:54 28.12.2015 kanalilt Eva köögis 1

21.12.2015

Jõulud 2015 - piparkoogid kinkekarbis

Meie piparkoogid nüüdsest ka sellistes kinkekarpides. Ühte karpi mahub 300 g valge šokolaadiga kaetud piparkooke. 16:07 21.12.2015 kanalilt Eva köögis 1

Traditional Christmas roast (oven-baked pork shoulder with honey, mustard and rosemary)

From the recipe archives (originally posted in December 2012. Still my favourite Christmas roast). Photo by Juta KĂĽbarsepp for the December issue of Kodu ja Aed magazine, 2012 What's your traditional Christmas roast (assuming you're eating meat)? Turkey? Goose? Duck?In Estonia it's definitely pork, though roast poultry has become more popular during recent years. 11:56 21.12.2015 kanalilt nami-nami: a food blog 8

12.12.2015

Koogid ja magustoidud ilma valge suhkruta

See on minu uus raamat, mis tegelikult ilmus küll juba 2015. a mais. Järjest enam räägitakse rafineeritud suhkru kahjulikkusest. Valget suhkrut, mida me kasutame iga päev ja mida leidub ka enamikus valmistoodetes, isegi lihatoodetes, seostatakse paljude raskete haigustega nagu vähk, diabeet ja südamehaigused. 12:59 12.12.2015 kanalilt Sille toidublog 6

09.12.2015

Mahlane banaanileib

Banaanileiva retsepte on igasuguseid ja valiku kitsendamiseks trükkisin Google’isse „best banana bread“ teades väga hästi, et ühe „best“ võib olla teise „worst“. Seekord õnneks 561 valdavalt ülipositiivset arvustust ei eksinud. Tegemist on tõesti ülimalt mahlase ja koheva banaanileivaga, mis on küllalt palju parem kui mu viimati postitatud banaanileib. 16:38 09.12.2015 kanalilt Ise tegin süüa 2

 

Päev pildis

Sotsiaalmeedia!

  • Kui sind huvitab mida inimesed Sinu ettevõttest, tootest ja konkurentidest sotsiaalmeedias räägivad, tutvu lähemalt SocialDiveri teenusega. Sotsiaalmeedia monitooringusüsteemi on loonud Freqmedia - Eesti juhtiv infoseire ettevõte.