Teemablogi sissekanded

24.02.2017

Tort isamaale 2017

Ümberringi ei midagi muud kui puud ja puud ja puud. Sulnilt suletud on nende suud. Oleme piiratud sisse hääletu kiirgamisse. (Artur Alliksaar) Teadagi, et veebruaris hakkavad minusugused tahes või tahtmata mõtlema tordivõistlusele. Tänavune Tort isamaale on arvult juba üheksas ja selge see, et osaleda oli ilmtingimata tarvis. 15:57 24.02.2017 kanalilt Toidutegu 5

21.02.2017

Maagiline linn Izamal ja Don Antonio jurues sisalipõllul

Nii imelik kui see ka ei ole, aga juba järgmisel nädalal olemegi tagasi Eestis. Ma ei väsi kordamast - kuhu ajal küll nii kiire on, et ta niimoodi mööda lendab? :) Alles me saabusime ja juba ongi tagasisõit nii lähedal. . . Selline tunne on, et päriselt siinsest elust soti saamiseks oleks aega hoopis kauem vaja siin veeta. Aga ega kunagi pole vist päris küllalt, seega tuleb sellest, mis on, viimast võtta ja hetki nautida. 20:32 21.02.2017 kanalilt Juc ja Co 7

14.02.2017

Maa-alused cenoted, maapealsed rannad ja veidi ajalugu lisaks

Hei sõbrad! Sissejuhatuseks soovime teile hiiglatoredat sõbrapäeva, oleme väga rõõmsad, et te meil olemas olete! Seekord kutsume teid endaga koos maa-alusesse cenotesse ujuma, natuke randa ja natuke muuseumisse kah!Nüüd tuleb üks kaootiline jutt, sest see ongi kuidagi üks kaootiline nädal olnud. Täiesti mõnusalt programmivaba ja chill, oleme lõpuks sisse elanud ja tunneme, et oleme kohal. Ei pea isegi ütlema, et see on hea tunne. 08:29 14.02.2017 kanalilt Juc ja Co 7

08.02.2017

Flamingod, püramiidid ja mehhiklannad meie köögis

Päiskelised tervitused maiade maalt! Sel nädalal sai pisut Yucatani poolsaarel ringi kolatud, kohtasime flamingosid, ronisime iidsetel püramiididel, käisime turgudel ja kutsusime kohalikud donad ja senjoriitad Patricia ja Marilou enda kööki kokkama!Vaikelu vene keele õpikugaPeegeldusKes varasemaid postitusi lugenud on, siis teab, et meie eelmine katse flamingodega kohtuda Isla Holboxil natuke nagu õnnestus, aga päriselt ka nagu mitte. 03:25 08.02.2017 kanalilt Juc ja Co 7

06.02.2017

Makroonide valmistamiseõpetus

Makroonide valmistamise õpetuse leiad selle kuu Nipiraamatust (veebruar 2017). 17:27 06.02.2017 kanalilt Eva köögis 1

01.02.2017

Kuidas tõlkida tšellot?

Alati ma ei lähe öösel ĂĽleval passimise peale närvi. Vahel ma lihtsalt mõtlen. Segastest signaalidest. KĂĽllap oled kunagi mõelnud, et mõni inimene saadab sulle segaseid signaale? Ta jätab mulje hoolimisest. Uuest tasandist teie suhetes – tuttavatest sõpradeks või sõpradest enamaks. Räägib, mida kõike te võiks teha. Kunagi. 22:47 01.02.2017 kanalilt Toidutegu 5

Merida, meie Mehhiko kodulinn

Tervitused siis seekord Yucatani pealinnast Meridast!Oleme siin nüüd nädalakese olnud ja linnaga tutvunud. Oma suureks rõõmuks võin öelda, et meile see linnake väga meeldib. Jumal tänatud, sest ega see interneti ja paari telesaate järgi endale linna valimine kõige lihtsam pole ja eksimisvõimalus on päris suur. Ma isegi ei mäleta, kuidas me siia täpsemalt potsatasime. 17:40 01.02.2017 kanalilt Juc ja Co 7

26.01.2017

Isla Holbox, võrkkiikede saar

Praeguseks oleme me maandunud Meridas, meie põhipeatuspaigas, kus ajavahe Eestiga on lausa 8h pikkune, aga kirjutada plaanin ma hoopis meie 4 päevasest Isla Holboxil käigust. Etterutates võin öelda, et see, mida me seal teha plaanisime, ehk puhkamine, tuli meil hästi välja. Need asjad, mida lisaks ette võtsime, ei olnud päris ideaalsed. 05:42 26.01.2017 kanalilt Juc ja Co 7

24.01.2017

Kukeaasta küpsetised @Perenaise Pagariäri / Rooster year sweets

Kukeaasta võiküpsised, 100 g = 10 eurot. Kukeke-tuuletasku, täidiseks vaniljekreem, kaunistatud martsipani ja valge šokolaadiga, 1 tk = 4. 50 eurotTellimiseks kirjuta eva@perenaine. ee. 19:14 24.01.2017 kanalilt Eva köögis 1

21.01.2017

Hola Mexico!

Tere kallid kaasreisijad! Tervitused tuulisest, aga kuumast Mehhikost!Sel aastal õpime tundma Mehhiko kööki ja kultuuri. Mehhiko köök on ülimalt põnev ja palju palju rohkem, kui nachod ja guacamole ja tex-mex, millele meil Eestis tavaliselt ligipääs on. Mina igatahes tellisin paar kuud enne reisi meile hiiglamapaksu Yucatani kokaraamatu ja selle alguses tutvustati kohalikku toorainet. 01:11 21.01.2017 kanalilt Juc ja Co 7

17.01.2017

Metallica. Raamat ja muusika

Minu muusikamaitse pole aja jooksul põhimõttelisi muudatusi läbi teinud, küll aga avardunud. Klassikalist muusikat, kitsamalt ooperit (ja eriti seda) olen kuulanud ja armastanud umbes 12. eluaastast peale ning see muusika jääb mu armastuseks ilmselt alatiseks. Ja kõik need, keda ma võiksin nimetada oma lemmiklauljateks, on ooperilauljad. 21:28 17.01.2017 kanalilt Toidutegu 5

08.01.2017

“Nabucco” ja hurmaa-virsiku kohupiimavaht

Ăśldiselt võib öelda, et napilt läks siiski õnneks. Sest nende pea 10 aasta jooksul, mis ma olen käinud Metropolitan Opera otseĂĽlekandeid vaatamas, koitis esmakordselt päev, mil peaaegu oleks piinlik hakanud. Nimelt oli ettekandel “Nabucco”, Giuseppe Verdi kolmas ooper (esietendus 1842. La Scalas) ning ĂĽhtlasi tema läbimurdeteos ja loomingulise karjääri tõeline alguspunkt. 19:09 08.01.2017 kanalilt Toidutegu 5

06.01.2017

Kuidas ise magushaput kastet teha

28. jaanuaril algab Hiina uus aasta. Valmista kuke aasta tulekuks magus-hapu kaste. 1. Pane potti 1 spl riisiäädikat (kasuta just riisiäädikat, see on pehmema maitsega), 2 spl pruuni suhkrut, 2 spl tomatipüreed (või ketšupit), 1 tl soja kastet. 2. Sega teises kausis 2 tl maisitärklist ja 4 tl vett. 3. Kuumuta potis olevad ained keemiseni ja sega juurde tärklisevedelik. Kuumuta kuniks segu pakseneb ja võta tulelt. 17:23 06.01.2017 kanalilt Eva köögis 1

30.12.2016

Kui puud jäävad raagu, tuleb nähtavale aasta* – 2016

Poeedil on petlik keel. Ta petab nii hästi, et ta ka tõelise valu veel võib valuna ette petta. (Fernando Pessoa luuletusest “Autopsicografia” Ain Kaalepi tõlkes) Aga poeet on kõigest petis. Kirjanik, see on veel hullem, reptiil, kes elatub inimestest. Usalduslikud silmad peibutiseks, lahkab oma vaheda skalpelliga inimhingesid. Ja talle kõlbab kõik. 13:54 30.12.2016 kanalilt Toidutegu 5

19.12.2016

Traditional Christmas roast (oven-baked pork shoulder with honey, mustard and rosemary)

From the recipe archives (originally posted in December 2012. Still my favourite Christmas roast). Photo by Juta KĂĽbarsepp for the December issue of Kodu ja Aed magazine, 2012 What's your traditional Christmas roast (assuming you're eating meat)? Turkey? Goose? Duck?In Estonia it's definitely pork, though roast poultry has become more popular during recent years. 11:56 19.12.2016 kanalilt nami-nami: a food blog 8

08.12.2016

“Lucia di Lammermoor” Vanemuises

Metropolitan Opera ooperiülekannetes rõhutatakse alailma, et hoolimata sellest, kui rabav on ooper suurel ekraanil, ei ole miski võrreldav vahetu kogemusega, nii et tuldagu Met-i või külastatagu oma kohalikku ooperikompaniid. 20:49 08.12.2016 kanalilt Toidutegu 5

07.12.2016

Perenaise Pagariäri piparkookide tellimine 2016

Valge šokolaadi-matcha kattega piparkoogid, 1 kg = 40 eurot. Kinkekarbis piparkoogid (300 g, ca 18 tk) = 15 eurot. Vt pilt all. Tellimiseks kirjuta eva@perenaine. eePiparkoogitaina koostis: nelk, kardemon, kaneel, muskaatpähkel, või, munad, nisujahu, suhkur, searasv, sooda. Katteks: valge šokolaad, matcha pulber. 21:21 07.12.2016 kanalilt Eva köögis 1

02.12.2016

Kas siis selleks sĂĽnnitigi, et otsida kirvepakku peapaigaks?*

Kõigest sellest olen ma muidugi kirjutanud. Korduvalt. Ja siis igaks juhuks veel paar korda. 20:16 02.12.2016 kanalilt Toidutegu 5

23.11.2016

Exploring the Fish Market in Jimbaran, Bali

Our little family of five spent three weeks exploring the beautiful Island of the Gods aka Bali earlier this year. We began our family vacation in Jimbaran, then stayed in the quaint artists' village of Penestanan just outside Ubud, then explored Northern Bali from Dencarik on Lovina beach and ended our holiday with a short stay in Canggu on the West coast again. 19:09 23.11.2016 kanalilt nami-nami: a food blog 8

14.11.2016

Kirju koera trĂĽhvlid

Mitte kui midagi ei jaksa. Kirjutamist olen mitu korda alustanud, algusest kaugemale pole jõudnud. Vaadakem, mis täna juhtub. Ühes järgmistest postitustest on plaanis uusvaimsed eneseabiteooriad risti lüüa. 22:26 14.11.2016 kanalilt Toidutegu 5