Teemablogi sissekanded

Üleeile (17.04.2014)

Magusaid ideid tulevikuks

http://www. browneyedbaker. com/2011/07/21/chocolate-chip-cookie-dough-brownies/http://www. browneyedbaker. com/2011/03/14/irish-car-bomb-cupcakes/. 23:48 17.04.2014 kanalilt Blondu on köögis

Quiche'i põhja saladused

Prantsusmaal käies sain ka lehttaignast põhjaga seda pirukat, kuid minu maitsemeelte järgi on õige ikka pirukataigen, kus on või ja jahu soolaga kokkunäpitud, vett veidi ja mass vormi. Aaga, kogu aeg on jäänud pirukapõhi märg. Krõbedast servast võib und näha ja seda isegi eelküpsetamise puhul. Niisiis tips and tricks, et põhi oleks krõbe. - Külm. 23:47 17.04.2014 kanalilt Blondu on köögis

Dyeing Easter Eggs with Onion Skins, Estonian style

This was originally posted in 2011. You'll find all my Easter recipes here. We don't really 'do' chocolate eggs for Easter here in Estonia, but real, chicken eggs. Dyeing eggs for Easter is very popular, and using onion skins is probably the most popular method. Using onion peels gives you most beautiful dyed eggs, each one unique and special. Here are some photos of the process that I took few years ago. 00:00 17.04.2014 kanalilt nami-nami: a food blog 8

16.04.2014

Wild garlic pesto aka ramson pesto recipe

(From the recipe archives - originally posted in April 2011. Three years on, this is still my favourite way of preparing wild garlic pesto. You can use either ramson or ramps). Wild garlic has arrived! Wild garlic, also known as ramson or bear's garlic (Allium ursinum, 'karulauk' in Estonian), is a very close relative to the wild leek aka ramp (Allium tricoccum, 'grislilauk' in Estonian). 11:15 16.04.2014 kanalilt nami-nami: a food blog 8

15.04.2014

Tiramisu šokolaadist üllatusmunas

Tiramisut on munapühadeks sobilik teha üllatusmuna sisse. Õpetuse leiate aprillikuu ajakirjast Nipiraamat, kuhu alates sellest kuust toiduteemalisi uudiseid ja nippe kirjutan. 09:58 15.04.2014 kanalilt Eva köögis 1

13.04.2014

Rugelach kĂĽpsised

Tegelikult loevad ikkagi ainult teod. Kõik muu võib vabalt olla väljamõeldis. Minevik on kaleidoskoop, mosaiik saab iga kord erinev, kuigi killud, mis selle moodustavad, on alati samad. Aeg unustab. Võõrad unistused, millesse sa siiski uskusid, kuigi unistuse ja unustuse vahel pole rohkemat kui ainult üks täht. Ajad, mil olid kellelegi teisele päästerõngaks olemisega hõivatud ega märganudki, et oled ise ammu uppumas. 17:07 13.04.2014 kanalilt Toidutegu 5

09.04.2014

Veretaarlasanje, ĂĽks miljonist

Üks miljonist kahes tähenduses. Üks vegetaarlasanje retsept tuhandetest ja tuhandetest võimalikest variatsioonidest. Maitse, mis on i-me-li-ne. Eriline. Üks miljonist. 22:59 09.04.2014 kanalilt Blondu on köögis

Pirni-sinihallitusjuustu salat

Pirn ja sinihallitus on igas asendis hea. Salatis, pirukas, lihtsalt snäkina. Lihtsalt üks serveerimisidee. Lemmik segu salatilehti. Minu jaoks peab seal kindlasti olema ka rucolat. Siis ma olen rahul. PirnikuubikudLemmik sinihallitusjuust. Creamy Castello on hea. Monarch käib ka. Royal Blue tundub minu maitsele liiga terav. Toitvamaks salatiks praetud kanaliha või sea tükikesi. Salatikaste. Õli-äädikakaste näteks. 22:53 09.04.2014 kanalilt Blondu on köögis

Danish meatballs in curry sauce (boller i karry)

Aren't those meatballs cute and bright? It's a popular Danish family dish, boller i karry or meatballs in curry sauce. According to various sources, the dish was created already back in 1840s, when curry powder mixes were first introduced to Danish customers. The popular Danish meatballs were then served with a mildly (!!!) curry-flavoured sauce and rice instead of potatoes - a huge novelty and very exotic back then. 10:26 09.04.2014 kanalilt nami-nami: a food blog 8

08.04.2014

2 huvitavat tervisliku koogi retsepti

Ei ole lihtne elada nii, et mina tahan magusat ja head ning lähedane tahab alla võtta. Aga ikka head!Leidsin ühe New Yorgis elava advokaadi (ehhee, juurakas nagu mina!) toidublogi, mille magusad retseptid tunduvad väga teistsugused ja väga head ja tervislikudRetseptid võetud siit: Ambitious kitchenBlondie'dEdit: proovitud! Vägaväga head. Juba taigen on väga maitsev. Magus, kreemine, pähkline. 12:07 08.04.2014 kanalilt Blondu on köögis

06.04.2014

“Boheem” ja kanepiseemnetega brownie

“Boheem” on tõenäoliselt kõigi aegade enim mängitud ooper ja see on ĂĽhelt poolt täiesti mõistetav, kuna sel on olemas kõik suure populaarsuse eeldused- traagiline armastus, pinge, meloodilisus, teiselt poolt aga nõuab see korraga märkimisväärset hulka häid lauljaid (tenorit, kahte sopranit, kahte baritoni ja bassi), mis teeb lavastuste aukartust äratavast koguhulgast hoolimata väga hea (rääkimata täiuslikust) versiooni leidmise ĂĽpris keeruliseks. 16:06 06.04.2014 kanalilt Toidutegu 5

03.04.2014

Apelsinihõnguline kanapasta

Väga lihte retsept, aga panen kirja ikkagi, ehk on veel kellegil ideede puudus mida õhtusöögiks valmistada :) Mõnusalt kreemjas pasta. mida sõi isuga mu 6 aastane poeg :)Vaja läheb :2 suuremat broilerifileedsoolaapelsinipipart2 suurt küüslauguküünt2 dl apelsinimahla300 g pastat ( kasutasin spiraalseid)200 g vahukoort200g kohvikoortTükelda filee ja prae kergelt läbi õlis, maitsesta soola-apelsinipipraga ja lisa ka pressitud küüslaauguküüned. 19:53 03.04.2014 kanalilt Liiz17 katsetused köögis 3

Ĺ okolaadipuding

Teistsugune, toores, imelihtne ja kiire teha. 1:2le suhtes küpset avokaadot ja banaani (1 banaan, 1/2 avokaadot nt)kui banaan pole väga magus, maitse järgi mettvaniljet2-3 tl tumedat kakaodvõib katsetada ka lahustuva kohvi lisamisegaAined sauseguri või köögikombainiga kokkusuristada. Valmis!Maitse on kreemine, intensiivne ja hea. Miski ei viits väga kiirele valmimisajale või piimatoodete, munade puudumisele pudingus. 17:48 03.04.2014 kanalilt Blondu on köögis

31.03.2014

Pasta kikerherneste, spinati ja fetaga

Pastast rääkides lähevad mõtted ikka Itaalia peale, aga see pasta tekitab hoopis Vahemerelise tunde. Mitte, et Itaalias pasta sisse kikerherneid või päikesekuivatatud tomateid ei pandaks, aga ehk on asi fetajuustus või selles, et algselt plaanisin lisaks kõigele muule ka chorizot kasutada. Mida võib vabalt teha, sobib kindlasti hästi (prae esmalt kuumal pannil, eemalda ja pane pärast koos spinati ja pastaga tagasi pannile). 10:50 31.03.2014 kanalilt Ise tegin süüa 2

30.03.2014

Valgeshokolaadi muffinid ( 11 tk)

Mõnusalt kohevad ja maasika hõngulised muffinid, soojalt sulasid suus :)50 g võid2 muna1 dl suhkrut1,5 dl maitsestamata jogurtit1 dl nisujahu1 dl täistera kaerajahu1 dl täistera nisujahu0,5 tl soodat100 g maasika maitselist valget shokolaadiSulata või ja jahuta. Sega kausis munad ja suhkrut, kuni tekib ühtlane mass, lisa või ja jogurt. Sega omavahel kuivained ja lisa munasegule ning lõpus sega hulka tükeldatud valge shokolaad. 14:08 30.03.2014 kanalilt Liiz17 katsetused köögis 3

Sefiiritort "Eeva"

Nüüd on lõpuks aega lisada sefiiritordi retsept ka minu blogisse. Retsept leitud SIIT . Olen seda teinud nüüd 5 korda ja paljugi õppinud. Esiteks piimaga immutamine annab parima tulemuse ( kompott vedelikud jne muudavad tordi liiga läägeks), sidrunihappega ei tohi liialdada ( veerand tl on piisav) ja parim on kodune hapu punasesõstra või mustasõstra mahl siirupi tegemisel . Lisaks sobivad banaanid tordivahele. 14:07 30.03.2014 kanalilt Liiz17 katsetused köögis 3

Kartulipirukas

Väga maitsev õhtusöögi variant, läheb kordamisele ! Idee sain SIIT, millest kujunes minu enda variant :)Põhi:3 dl jahu1 tl küpsetuspulbrit125 g võid0,5 dl külma vettTäidis:1 kg kartuleid75g võid1 dl rõõskakoort100g sinki 1 sibul1 munasoola, pipartKate:200 g riivitud juustu2 muna100 g hapukoort1 dl rõõskakoortKõige pealt tasuks koorida kartulid ja neid keeta. 13:52 30.03.2014 kanalilt Liiz17 katsetused köögis 3

Kirjukoer

Nüüd lõpuks ka kirjukoera retsept mu blogis :D Ma ei ole seda teinud oioi kui kaua, üle 10 a tagasi vist lausa, sai seda viimati söödud :) Aga parandasin end ja saigi üks koerake kappi meisterdatud :) Meile meeldis :)Vaja läheb:2 pakki selga küpsiseid ( kasutasin kondenspiimaomi)150 g tükeldatud marmelaadi4 spl kakaod200 g võid1 sidrun ( koor ja mahl)180g kondenspiima ( kasutasin Jaani oma, seda pruuni sildiga )Purustasin küpsised köögikombainis aga mitte väga puruseks. 13:50 30.03.2014 kanalilt Liiz17 katsetused köögis 3

Viini šnitslid

Külastades kodulähedal olevat lihakarni ( Tallinna 32 keskkooli kõrval oleva maxima allkorrusel) ja saades väga ilusa sea seljafilee tüki teadsin kohe, et sellest võiks teha šnitsleid. Abikaasal aga tekkis idee proovida viini šnitsleid teha, mida sai proovitud eelmisel aastal Austrias Viini külastades. 13:44 30.03.2014 kanalilt Liiz17 katsetused köögis 3

Vahukommid

Miskipärast olin alati arvanud, et vahukommides on munavalged ja kuna neid jäi mul jäätiseteost järgi, hakkasin otsima vahukommide retsepti :) Lõpuks kui arusain, et see on vaid vesi-suhkur ja zelatiin, siis panin munavalged veel oma aega ootama aga kui oli juba lapsele väljareklaamitud ka kommid, siis tegin ka neid. Põnev tegemine ja poeomadest kindlasti paremad aga väga suure suhkrusisalduse tõttu neid süüa ei saa. 13:44 30.03.2014 kanalilt Liiz17 katsetused köögis 3

 

Päev pildis

Sotsiaalmeedia!

  • Kui sind huvitab mida inimesed Sinu ettevõttest, tootest ja konkurentidest sotsiaalmeedias räägivad, tutvu lähemalt SocialDiveri teenusega. Sotsiaalmeedia monitooringusüsteemi on loonud Freqmedia - Eesti juhtiv infoseire ettevõte.