Teemablogi sissekanded

Täna (01.04.2015)

Dyeing Easter Eggs with Onion Skins, Estonian style

This was originally posted in 2011. You'll find all my Easter recipes here. We don't really 'do' chocolate eggs for Easter here in Estonia, but real, chicken eggs. Dyeing eggs for Easter is very popular, and using onion skins is probably the most popular method. Using onion peels gives you most beautiful dyed eggs, each one unique and special. Here are some photos of the process that I took few years ago. 00:00 01.04.2015 kanalilt nami-nami: a food blog 8

Üleeile (30.03.2015)

Suhtest ja sillast

Nädala jagu tagasi viisin ühel hommikul pesu kuivama, täpsemalt tahtsin viia, aga kukkusin kraavi, muidugi koos kausitäie värskelt pestud riietega. Tõusin püsti, kloppisin käed puhtamaks ja viisin riided tagasi pesumasinasse. Sama õhtu rääkisin oma toredast hommikust ka Arvile, vihjamisi andsin märku, et oleks viimane aeg meie kraavile sild teha. 12:03 30.03.2015 kanalilt Minu maailm

27.03.2015

Tammepuu

Meie kraavipervel oli üks väike tammepuu otsustanud kasvada suureks. Kuna aga tema kasvukoht oli väga valesti valitud - kraavi serval ja elektriliini all, siis otsustasime ta ümber istutada. Mitte lihtsalt maha võtta. Tamm on eestlaste pühapuu ning on väga võimsa energiaga - annab enesekindlust, tõstab töövõimet (see ilmselt seletab meie pere tööarmastust) ning aktiviseerib lümfi- ja vereringet. 18:19 27.03.2015 kanalilt Minu maailm

26.03.2015

Kevad meie moodi

Nädalavahetusel algas kalendris kevad ja kuna loodus ise on juba üsna kevadine võrreldes mõne aastate taguse ajaga kui veel aprilliski suured hanged olid, siis tahest tahtmata kolivad tegemised jälle õue. Seega kevade alguse puhul alustasime oma õue toimetusi suure kopaga. 16:17 26.03.2015 kanalilt Minu maailm

22.03.2015

Me armastame ooperit! Mustade ploomide ja rummiga juustukook

Mõnevõrra üllatuslikult on olemas inimesi, kes on avaldanud arvamust, et võiksin rohkem kirjutada ooperist (üllatuslikult seepärast, et olen üldiselt harjunud, et neid pole palju, kes jagavad minu kirge nimetet žanri suhtes, ent eks ma olen aastate jooksul ikka suutnud mõned ooperiusku pöörata). Ja ooper on muidugi teema, millest rääkimiseks ma erilist julgustamist ei vaja, andke ainult võimalus. 18:37 22.03.2015 kanalilt Toidutegu 5

21.03.2015

A recipe for gluten-free hazelnut meringue roulade aka Budapestrulle (Budapestbakelse)

I am writing this post while sitting on a really comfortable bed in a brand new hotel in Helsinki, called Indigo Hotel. I'm in town for a long weekend to enjoy the Streat Helsinki street food festival. The press trip is organised and hosted by Visit Helsinki, and we have been taken very good care of. This morning Heather of Heather's Helsinki took us for a coffee and Budapest cake at Karl Fazer Café at Kluuvikatu 3. 23:22 21.03.2015 kanalilt nami-nami: a food blog 8

20.03.2015

Kevade tervituseks

Passionfruit (granadill) koogikesed pehme beseekihiga. 19:09 20.03.2015 kanalilt Eva köögis 1

19.03.2015

Röstitud lillkapsa ja kikerherne salat tahini kastmega

Rohelisi lehti süües ja tervisliku toitumise poole püüeldes jääb kere tihtipeale veidi heledaks. Olles küll tervisest pakatav taimetoit, on see salat hästi toitev ja maitsekas. Tahini ehk seesamiseemnepasta on Lähis-Idas laialt levinud (kasutatakse nt hummuses), aga ei pruugi oma küllalt spetsiifilise maitse tõttu igaühele meeldida. Mina lausa jumaldan. 17:40 19.03.2015 kanalilt Ise tegin süüa 2

16.03.2015

Kohupiimakook pistaatsiapähklite ja vaarikatega

Kevadine kohupiimakook, mis on eriti kreemine tänu sellele, et kohupiimatäidist ei ole küpsetatud. Loe lisa siit (vt neljas rida). 18:40 16.03.2015 kanalilt Eva köögis 1

12.03.2015

Viigimarja-mandlitrĂĽhvlid

Eelmisel nädalal käisime naistepäeva puhul spaas sanatooriumis. Oli väga tore, nagu tavaliselt, aga mitte päris sellest ei tahtnud ma rääkida. Sanatoorium on selline koht, kus sind teatud mõttes sunnitakse paigal olema ja ühele asjale keskenduma. Teoreetiliselt. 23:19 12.03.2015 kanalilt Toidutegu 5

09.03.2015

Peaaegu nagu suvel

Prantsuse šokolaadikoogid vaniljekastme, marjade ja mandlilaastudega. 19:49 09.03.2015 kanalilt Eva köögis 1

08.03.2015

Läksime ajas tagasi ja jõudsime Kambodžasse

Viimased päevad Hua Hinis Meie lemmik - tom yum supp - traditsioonilises potis26. 02 Siem Reapis:Kell on pool 8 hommikul ja minu istun, vannilina turbanina peas ja ihu kookosõli järgi läikiv ja lõhnav, lopsaka džungli sees tiikpuust rõdul. Teised magavad. Üks usin töömesilane teeb basseiniäärt päevaks korda. Täielik kaif. Ma võiksin ka magada, aga ma olen ühe avastuse teinud. 12:06 08.03.2015 kanalilt Juc ja Co 7

05.03.2015

Ĺ okolaadi-kirsi kook

Kook, mis sündis mõeldes kevadele ja kirsiõite hooajale Jaapanis. Kook on rikkalikult šokolaadine. Biskviit tehtud vähese nisujahuga ning biskviitide vahel tumeda šokolaadi kreem hapukirssidega. Koogi katteks on Morello kirsipüreega maitsestatud piimašokolaadi kreem, mis on kergelt hapukas ja õrnroosa. Insipiratsiooni koogikaunistuseks sain matcha joomise tassi joonistusest (vt all). 11:35 05.03.2015 kanalilt Eva köögis 1

04.03.2015

Tort naistepäeva auks

Retsepti leiate märtsikuu Oma Maitsest, head küpsetamist! 17:49 04.03.2015 kanalilt Eva köögis 1

In praise of Georgian food

The Washington Post muses on March 3rd, 2015, whether the Georgian food might be the next big thing. It certainly deserves much more attention, if you ask me. There was this incident almost ten years ago, when Kuidaore's Joycelyn began her cookbook meme (memes were a big thing in the early days of food blogging) wondering whether she really needs a Georgian cookbook. 10:30 04.03.2015 kanalilt nami-nami: a food blog 8

01.03.2015

Viimane kiri Taist (selleks korraks)

Kirjutatud 24. 02 Hua Hinis Tais:Homme varahommikul sõidamegi Kambodžasse. Mõned asjad seoses Taiga meenusid veel, panen need siis veel kirja ja edasi kirjutan juba Siem Reapist, kui mahti saan. Esimene lugu on päris naljakas. Me nimelt ikka püüame minimalselt ka Tai keelt purssida. No Sawadtee kaa (meestel krap) on tere ja kop khun kaa (meestel krap) on aitäh. 05:14 01.03.2015 kanalilt Juc ja Co 7

28.02.2015

Uus kook - sidruni-toorjuustukook rohke beseega

Toorjuustukoogid on minu isiklikud lemmikud, sellest ka meie pagariäris proportsionaalselt suur juustukookide valik. Sidruniga juustukook on inspireeritud kevadest: koogil on värske hapukas juustukoogi täidis, millel passionfruit (eesti k. granadilli) kaste; magusust lisab kohev pehme besee. 20:40 28.02.2015 kanalilt Eva köögis 1

24.02.2015

Tort isamaale 2015

Siin oled kasvanud. Tasasel maal. Siit on su rahu ja tasakaal. Munamägi on pilvepiir. Pilv on madal ja hall nagu hiir. Maailmapilet su kätte anti. Maailm on lahti mõndagi kanti. Nende seenemetsade sekka ikka kuid tuled kui musulman Mekka. Siin oled sündinud. Tasasel maal. Siin on su rahu ja tasakaal. (Paul-Eerik Rummo) Mis sa teed, kui hing kisub ikka metsa poole. 12:50 24.02.2015 kanalilt Toidutegu 5

19.02.2015

Kitse-aasta tort

Tänase kitse-aasta alguse puhul toorjuustutort matcha ja mustade seesamiseemnetega. Tordil on sümbol "Yang" 羊, mis tähistab hiina keeles kitse. Head uut alanud aastat!. 15:44 19.02.2015 kanalilt Eva köögis 1

17.02.2015

Veiseliha austrikastmes

Nädalast viis päeva mööduvad argipäeva tähe all ja seetõttu tuleb pidevalt uusi kiireid, lihtsaid ja tervislikke toite välja mõelda. Selles mõttes on kõiksugu aasiapärased road head, natuke hakkimist ja edasi valmib toit juba mõne minutiga. Ja austri kaste on praegu mu lemmik – ei vaja paksendamist ega lisa maitseaineid. 16:57 17.02.2015 kanalilt Ise tegin süüa 2

 

Päev pildis

Sotsiaalmeedia!

  • Kui sind huvitab mida inimesed Sinu ettevõttest, tootest ja konkurentidest sotsiaalmeedias räägivad, tutvu lähemalt SocialDiveri teenusega. Sotsiaalmeedia monitooringusüsteemi on loonud Freqmedia - Eesti juhtiv infoseire ettevõte.