Teemablogi sissekanded

15.09.2014

Swiss Chard Gratin with Cheese

Recipe by Pille @ Nami-Nami. All photos by Juta KĂĽbarsepp for the September 2014 issue of Kodu ja Aed ("Home and Garden"), an Estonian monthly magazine. I've been their food writer since October 2012. There's this wonderful cauliflower cheese recipe that I make pretty regularly, as it's super easy, quick, tasty and flavoursome. It's also gluten-free and low-carb, and I always have some cheese and mustard and cream in the fridge. 06:00 15.09.2014 kanalilt nami-nami: a food blog 8

12.09.2014

Whipped semolina pudding with apples and black aronia berries

Recipe by Pille @ Nami-Nami. Above photo by Juta KĂĽbarsepp for the October 2012 issue of Kodu ja Aed ("Home and Garden", an Estonian monthly magazine. I've been their food writer since October 2012). Back in July 2013, The Wall Street Journal touted the slightly astringent and tart black aronia as possibly the next superberry. 22:33 12.09.2014 kanalilt nami-nami: a food blog 8

Viigimarjad juustu, Kreeka pähklite ja meega

Imekaunis varasügisene eelroog. Valmib vähem kui viie minutiga. Vaja läheb:küpseid viigimarjupehmet (Kalamatsi Meierei) kitsejuustu või pühvlimozzarellatKreeka pähkleidvedelat metthead oliivõlirukolatsoovi korral meresoolahelbeid ja värskeltjahvatatud musta pipartRösti pähklid kuumal pannil. Lõika viigimarjad veerandikeks. Tükelda kitsejuust või rebi mozzarella väiksemateks tükkideks. 11:12 12.09.2014 kanalilt Ise tegin süüa 2

10.09.2014

Quark and pumpkin pudding cake

Recipe by Pille @ Nami-Nami. Above photo by Juta KĂĽbarsepp for the October 2013 issue of Kodu ja Aed ("Home and Garden", an Estonian monthly magazine. I've been their food writer since October 2012). Pumpkin or winter squash dessert, anyone?There's a popular old-school dessert here in Estonia, called kohupiimavorm. 09:00 10.09.2014 kanalilt nami-nami: a food blog 8

09.09.2014

Ratatouille

Nüüd ma näen läbi viimsegi loori. Mul on nälg. Mul on isu. Toiduks seni sain kesti ja koori. Nüüd ma himustan sisu. (Artur Alliksaar) Võib-olla peaks ikka päriselt ära metsa minema, mis? Sest metsas on inimene õnnelik.  Ja lõppude lõpuks, nagu klassikud on ammu täheldanud, saab armastada ja kirjutada ju igal pool. Muusikat kuulata samamoodi. 22:02 09.09.2014 kanalilt Toidutegu 5

08.09.2014

Puravikuomlett

Omletitegu on tegelikult kunst omaette ja selleks tuleb teha panniga küllalt äkilisi liigutusi a’la Julia Child. Minu panni manipuleerimise oskused on oluliselt tagasihoidlikumad mistõttu on see omlett poolkuu kujuline. Omleti valmistamine võtab kõigest mõned minutid ja kõige olulisem on muna mitte üle küpsetada (arvesta, et muna küpseb ka veel taldrikul edasi). 14:49 08.09.2014 kanalilt Ise tegin süüa 2

04.09.2014

Väike pulmatordike

14:35 04.09.2014 kanalilt Eva köögis 1

02.09.2014

Ahjuõunad lehttaina katte all

Retsept ja tegemisõpetus septembrikuu ajakirjas Oma Maitse. 14:22 02.09.2014 kanalilt Eva köögis 1

31.08.2014

Majale kasukas

Nüüdseks on asjalood nii kaugel, et tasa ja targu käib voodrilaudade loomine. Ma ikka siiamaani naeran seda, kuidas me esmakordselt käisime seda maja seest vaatamas koos maakleriga. Arviga koos arutasime "oh, pole hullu, vahetame tapeedi ära ja lihvime põranda üle ning voilaaa - maja ongi nagu uus". Nüüd 4 suve hiljem, oleme alles lõpetamas esimese korrusega. Kõik-kõik on uus, välja arvatud palgiring. Täiesti uskumatu. 17:12 31.08.2014 kanalilt Minu maailm

27.08.2014

Creamy chantarelle sauce recipe (aka creamy girolle sauce)

My regular readers all know about my love for wild mushrooms. We had a long and hot and dry summer here in Estonia - not the time for forageing for wild mushrooms. 19:13 27.08.2014 kanalilt nami-nami: a food blog 8

Marjapärg

Lõpptulemus ja retsept SIIN. 10:29 27.08.2014 kanalilt Eva köögis 1

26.08.2014

Rukolapesto

Mul olla mingi puhkus olnud. Hea küll, oli tõesti. Üldiselt ei tohiks inimestele muidugi mingit puhkust üleüldse anda, pärast ei pruugi tükk aega rööpasse tagasi saada. Vanasti kippusin puhkuseks suuri plaane tegema. Alati pidi midagi põhjapanevat toimuma või vähemalt pidi sellest saama midagi senise elu parima suve sarnast vms (mida iganes see siis ka ei tähendanuks). 21:39 26.08.2014 kanalilt Toidutegu 5

21.08.2014

VĂĽrtsitatud kikerherned chorizoga

Mõnus veinikõrvane, või peenemalt öeldes tapa, mis valmib 5 minutiga. 16:31 21.08.2014 kanalilt Ise tegin süüa 2

19.08.2014

Pommuvorm

Vahel tuleb päike välja täiesti ootamatult. Nagu eile õhtul, kui olin 25-kilomeetrise vastutuule-ringiga kohalikku poodi sõitnud, tulin koju aukude vahel slaalomit sõites, seljakotis soliidne kogus kohupiima järjekordse plaadikorbi tarvis ja käe otsas kõlkumas viiekilone arbuus ning täiesti ootamatult hakkas kõik nalja tegema. Aga nagu arvata võiski, oli see valvsuse uinutamiseks, et valmistuda nuga selga lööma. 14:45 19.08.2014 kanalilt Toidutegu 5

15.08.2014

10.08.2014

Lebolad

Sel nädalavahetusel olime eriti produktiivsed. Suure õunapuu alla tegime euroalusest suure kiigu. Inspiratsiooni saime Mareti ajakirjast. Võrkkiik oli juba nädala jagu seisnud kaevu peal ja otsinud kohta. Sobivaid puid ei leidnudki ning otsustasime, et tuleb postid maasse kaevata, aga kaevurit ei olnud. 13:41 10.08.2014 kanalilt Minu maailm

09.08.2014

Beseerull mustade sõstardega

On need palavad päevad ja õhk, mis ei jahtu öösekski maha. Hea ja helge ja hedonistlik. Aga hinge hiilib ka rahutus. Hirm selle ees, et see pidu on õige pea läbi. Kõik küpseb, kõike on nii palju, et võib-olla suisa peabki ses külluses vürtsiks tera nukrust olema. Ühe kauni tunde kauge kaja annab endast vahel märku. Igatsus tuleb ja läheb, näoga mis võõras ja tuttav. 15:59 09.08.2014 kanalilt Toidutegu 5

05.08.2014

Elevandikõrvad vaarikahooajaks

Retsept Nipiraamatus august 2014. 12:43 05.08.2014 kanalilt Eva köögis 1

04.08.2014

Eestimaine eksootika ehk suvi Saaremaal

Nagu juba pikemat aega näha on olnud, siis retsepte siia blogisse enam eriti lisandunud pole. Retsepte jagan nüüd Umami blogis, mõlemasse lihtsalt ei jõua. Aga maailmas avatud silmadega ringi rännata meeldib meile endiselt ja seega sedasorti jutte siia ikka on sattunud ja luban, et satub ka edaspidi. 23:14 04.08.2014 kanalilt Juc ja Co 7

02.08.2014

Simple, yet decadent fish supper: pan-fried vendace

This was originally posted in August 2012. I reposted this in late June, when the catching season for Lake Peipus vendace began and fresh and smoked vendace was again available, if pricey (going rate for a kilogram of smoked fish was about 20 Euros in June. But, oh so worth it). Now the Finnish vendace - slightly smaller, but just as delicious - has hit the market stalls, and we had pan-fried vendace for dinner tonight. 21:30 02.08.2014 kanalilt nami-nami: a food blog 8

 

Päev pildis

Sotsiaalmeedia!

  • Kui sind huvitab mida inimesed Sinu ettevõttest, tootest ja konkurentidest sotsiaalmeedias räägivad, tutvu lähemalt SocialDiveri teenusega. Sotsiaalmeedia monitooringusüsteemi on loonud Freqmedia - Eesti juhtiv infoseire ettevõte.