Teemablogi sissekanded

Eile (05.05.2016)

Soolakaramelli jäätis pekanipähklitega / Salted caramel ice cream with pecan nuts - RECIPE

Karamelline ja pehme jäätis kergelt krõmpsuvate pähklitega, üks minu jäätiselemmikutest. Eesti keelne retsept - kliki siia. ----------This ice cream is soft and caramel-rich enriched with crunchy pecan nuts. It might be a little time-consuming to prepare the caramel base but the result is all worth it. Ice cream base:2. 5 dl sugar5 dl 35% cream1 tsp salt flakes0,5 tsp vanilla extract4 egg yolks2. 10:29 05.05.2016 kanalilt Eva köögis 1

03.05.2016

26.04.2016

Bolognese pronto

Bolognsese pasta on minu jaoks endiselt comfort food’i (lohutustoidu?) esikümnes. Kõik teavad, et õige Bolognese valmib minimaalselt 3-tunnise podisemise tulemusel ja poole tunni, või liiatigi 15 minutiga nagu see siin, õiget asja kokku ei keeda. Vale!Tagantjärele tarkusena sain vist inspiratsiooni Vapianost, kus Bolognese valmib samuti mõne minutiga silme all. 14:33 26.04.2016 kanalilt Ise tegin süüa 2

20.04.2016

Oh, kuulake! Kui süüdatakse tähti laotuses, siis tähendab, neid kellelgi on tarvis?*

Ma ei olegi vist massilisest pealiskaudsusest ja keskendumisraskustest nii puutumata, kui ise arvan. Mul ei ole küll erilisi probleeme pika lineaarse teksti lugemisega, aga mul on probleem kirjutamiseks keskendumisega. Ma olen alati kirjutanud pigem niipidi, et kõigepealt on kusagil olemas aimdus meeleolust või mõttest, mida tahan oma tekstiga edasi anda, ning alles seejärel tulevad sõnad. 19:53 20.04.2016 kanalilt Toidutegu 5

18.04.2016

How to make rye sourdough bread

I have been baking (wheat) sourdough for many years and learned to make rye sourdough only recently. It was quite a challenge for me but combing different methods, I finally succeeded. It's not the most common nor easy method for making rye sourdough but for me it has worked the best. 19:17 18.04.2016 kanalilt Eva köögis 1

17.04.2016

“Roberto Devereux” ja naadipirukas

Esialgu polnud mul ĂĽldse plaanis seda ooperiarvustust kirjutada, aga siis vaatasin, et olen oma ĂĽlevaadetes ĂĽhe stiili täitsa kõrvale jätnud – suurem osa mu jutust keerleb Verdi või verismi ĂĽmber, aga ei sõnakestki bel cantost. Seega – eileõhtune Donizetti “Roberto Devereux”, aga enne paar sõna sellest, mis loom see bel canto ĂĽldjoontes ĂĽldse on. 21:25 17.04.2016 kanalilt Toidutegu 5

16.04.2016

Ahvid-tuuletaskud / Monkey pate a choux

Ahvikujulised kahekordsed tuuletaskud, täidiseks hapukas passionikreem. Tellimiseks kirjuta eva@perenaine. ee. 18:46 16.04.2016 kanalilt Eva köögis 1

Tuuletaskud / pate a choux filled with passionfruit cream

Küpsisekattega tuuletaskud, täidiseks hapukas passionikreem, kaunistatud valge šokolaadi, rooside ja kuivatatud vaarikatega. Ühe tuuletasku (á 35 g) hind 1,8 eurot. Tellimiseks kirjuta eva@perenaine. ee. 18:46 16.04.2016 kanalilt Eva köögis 1

Ĺ okolaadibabka / Chocolate Babka

Babka on väga rikkalik pärmitainaküpsetis ja maitseb hästi ka neile, kes pärmitainaküpsetisi muidu pisut ehk ära põlgavad. Babka tegemise õpetuse koos samm-sammult valmistamise fotodega leiad Nipiraamatust (aprill 2016). 18:45 16.04.2016 kanalilt Eva köögis 1

Portugali munakoogikesed / Portugese Egg Tarts / 葡式蛋挞

Portugese egg tarts with home-made puff pastry. 18:45 16.04.2016 kanalilt Eva köögis 1

Matcha

Matcha - the best as a tea drink but definitely as good in tiramisu. . . . . . or in ice cream. 18:45 16.04.2016 kanalilt Eva köögis 1

04.04.2016

“Madama Butterfly” ja šokolaadiglasuuriga kihiline küpsis

Ooperijuttu pole enam mitu kuud rääkinud. Aga selle vea parandame viivitamata, sest laupäeval oli ettekandel Giacomo Puccini meistriteos “Madama Butterfly”, ooper, mis esietendusel 1904. aastal välja vilistati, kuid millest pärast helilooja tehtud parandusi sai ĂĽks kõigi aegade populaarsemaid oopereid, mis siiani kuulub kõigi ooperiteatrite standardrepertuaari. 20:17 04.04.2016 kanalilt Toidutegu 5

30.03.2016

Valge šokolaadi pasha jõhvikatega

Iga kord kui pashat teen, siis imestan, et seda vaid kord aastas valmistan!Vaja läheb100 g võid100 valget šokolaadi 200 ml vahukoort500 g kohupiima200 g hapukoort5 sl suhkrut2 tl vanillipastat2-3 tsitruselise (apelsin, sidrun, laim) riivitud koorca 50 g kuivatatud jõhvikaidca 50 g pistaatsiapähkleidca 50 g mandleidSulata või ja šokolaad ning tõsta jahtuma. Tükelda pähklid. Vahusta koor. 13:29 30.03.2016 kanalilt Ise tegin süüa 2

23.03.2016

Kreemine avokaado-rukola pasta

Tegemist on 2012. aastal toidublogisid vallutanud ja just Soomes pööraselt kuulsaks saanud avokaadopasta edasiarendusega või õigem oleks öelda mugandusega vastavalt sellele, mis hetkel kapis olemas. Grammide osas liiga täpne ei pea olema, kesse ikka viitsiks 50 grammi rukolat kaaluda. Pasta osas on nii, et mulle meeldib rohkem kastet ja vähem pastat. Aga kui kahel inimesel kõht tühi, siis 300 grammi pastat on mõistlik. 15:06 23.03.2016 kanalilt Ise tegin süüa 2

Dyeing Easter Eggs with Onion Skins, Estonian style

This was originally posted in 2011. You'll find all my Easter recipes here. We don't really 'do' chocolate eggs for Easter here in Estonia, but real, chicken eggs. Dyeing eggs for Easter is very popular, and using onion skins is probably the most popular method. Using onion peels gives you most beautiful dyed eggs, each one unique and special. Here are some photos of the process that I took few years ago. 01:00 23.03.2016 kanalilt nami-nami: a food blog 8

21.03.2016

Lemony bread and butter pudding with custard and berries

It's been a while since my last proper blog post, I know. It's not that I've neglected my food-loving readers, I've just been focusing on my Estonian readers during the last months. Apologies :) But here I am, attempting to start blogging again with this fun take on bread and butter pudding. 23:31 21.03.2016 kanalilt nami-nami: a food blog 8

19.03.2016

Pashatort

Loomulikult ma peaksin praegu midagi muud tegema. Nimekiri läheb kogu aeg pikemaks. Seda, mis tegemata jääb, on aina rohkem. Aga võib-olla polegi seal mingit vahet. Ei jaksa kõike tõsiselt võtta, ei jaksa kõike naljaks pöörata. Kogu aeg mõistlik olla ei taha, aga mõistlik mitteolemist pole ma päriselt kunagi ära õppinud. Mõtteid on palju, aga nad jäävad sõnadeks vormimata. 20:52 19.03.2016 kanalilt Toidutegu 5

03.03.2016

Aasiapärased lõhevardad paksoiga

Kiire aasiapärane õhtusöök, mis valmib vähem kui poole tunniga. Maitseb hästi, näeb hea välja ja on igati tervislik. Vardas küpsetatud lõhe näitab justkui oleks palju vaeva nähtud, aga on tegelikult imelihtne valmistada. 15:09 03.03.2016 kanalilt Ise tegin süüa 2

28.02.2016

Ritzist Bali koduköögini, krokodillibeebist Püha vee ja sünnipäevani

Ja ongi jäänud vaid viimane nädal teile jutustada. Pidevalt tundus, nagu aega oleks maa ja ilm kuni järsku oli ainult 1 nädal järel. Püüdsime selle nädala natuke rohkem puhata ja mängida ja päikest püüda. Natuke sai ikka ringi ka kolatud muidugi. 16:26 28.02.2016 kanalilt Juc ja Co 7

24.02.2016

Tort isamaale 2016

Ma usun, et kui pannkoogid välja arvata, siis on Eesti kõige populaarsem küpsetis kaneelisaiad (tegelikult küll arvatavasti Rootsist pärit, ent küllap oleme nüüdseks sellest juba eheda eesti retsepti teinud). 14:29 24.02.2016 kanalilt Toidutegu 5

 

Päev pildis

Sotsiaalmeedia!

  • Kui sind huvitab mida inimesed Sinu ettevõttest, tootest ja konkurentidest sotsiaalmeedias räägivad, tutvu lähemalt SocialDiveri teenusega. Sotsiaalmeedia monitooringusüsteemi on loonud Freqmedia - Eesti juhtiv infoseire ettevõte.